Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

caut' Schema senzor lumina foarte sensibil.?

Vizitator dxdata

Postări Recomandate

schema de la validae adaptata putin de mine. se folosesc npn-uri si pnp-uri universale, T5 sa fie npn de medie putere, releu de 12V. fotodarlingtonul e posibil sa nu fie necesar, in functie de cat de sensibil e fototranzistorul sau fotodioda avute la dispozitie.

post-235064-0-42747400-1487793988_thumb.png

Editat de gabitzu2006
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabitzu2006

4

• The Stressmaker

3

• validae

3

• cristian_draghiescu

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am realizat si eu un releu crepuscular cu sensibilitate foarte mare, adica sa stinga lumina in zori inainte de rasaritul soarelui, pe lumina difuza, foarte slaba. Indiferent de traductorul utilizat, fotodioda, fototranzistor, fotorezistenta, o lentila de focalizare centrata fix pe jonctiune fotosensibila face minuni.O amplificare exagerata la nivel de senzor predispune la declansari false si necesita ecranare suplimentara. Nu cred totusi ca omul vrea sa detecteze lumina stelelor din alte galaxii.Incearca schema de mai jos. Fotorezistenta poate fi inlocuita cu fototranzistor sau fotodioda.

Nu aveti si cablaj proiectat?

Am incercat unu cu 2 integrate 555 da ma zapaceste .are el intarzaiere la conectare/deconectare da........

Link spre comentariu

Nu aveti si cablaj proiectat?

Am incercat unu cu 2 integrate 555 da ma zapaceste .are el intarzaiere la conectare/deconectare da........

nu am..imi pare rau. eu am fost nerabdator si am realizat montajul pe o placa de test...si asa functioneaza si acum. am inchis montajul intr-o savoniera in care am dat gaurile necesare (pt FT, cabluri, etc). am desenat schema folosind EAGLE versiunea 8.0.1. daca vreti fisierul sch vi-l pot trimite si sa faceti dvs cablajul...eu nu am timp..daca voi avea timp voi desena si cablajul si-l voi posta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări