Vizitator gabi_valcea Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 am o problema, amplificatorul meu este stereo, am o incinta acustica cu 2 boxe si un tweeter , boxele sunt legate serie si in paralele cu tweeterul, la mufa am borna + si - , iar impedanta la borne este 8 ohmi. Cum conectez amplificatorul la boxe?am atasat o mazgaleala in paint pentru a explica mai usor... Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Vorbeşti de boxe (cutii adică) sau de difuzoare? Dacă ampliful duce sigur sarcini de 4 Ohmi, foloseşte difurile saparat, cîte unul pe canal, mai trebuie să faci rost de un dif de înalte tot de 4 Ohmi şi să-l adaugi celui de bandă largă sau de bas, ce o fi el, printr-un cond de 6,8...10uF/63...100V nepolarizat. Este o improvizaţie pînă faci rost de boxe adevărate. Link spre comentariu
Vizitator gabi_valcea Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 am intr-o cutie 2 boxe...ele sunt conectate in serie, dar in paralel cu un tweeter... la borne au 8 ohmi, amplificatorul meu e unul stereo la 8 ohmi... cum leg cele 3 fire de la amplificator +stanga - + dreapta la cele doua dorne + si - ale cutiei Link spre comentariu
Vizitator gabi_valcea Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 mai exact ....si mie amplificatorul este pentru 8ohmi pe canal Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Ai într-o cutie două difuzoare, nu boxe. Încearcă să foloseşti termenii corecţi din electronică, se nasc confuzii şi nu vei putea fi ajutat. Dacă ampliful e bun numai ptr 8 Ohmi, nu poţi folosi acea boxă cu două difuri şi un tweeter decît pe un canal. Sper că tweeterul are măcar un cond pe post de filtru. Sau e unul piezo? Link spre comentariu
Vizitator gabi_valcea Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 are condensator de nu stiu exact capacitatea...o concluzie ar fi sa conectez pe unul din canale? Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Exact asta am spus, nu ai altă variantă. Cumpără boxe adevărate şi potrivite cu ampliful. Link spre comentariu
turcu_dan Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 (editat) Salutare, detin un sistem home cinema format din Sony STR DH 500, boxe front Sony SSF6000, un sub Pioneer, iar ca boxa centru folosesc chiar incinta centru de la un sistem Genius, care e cam micuta si neadegvata pentru sistemul asta. Credeti ca ar merge sa inlocuiesc incinta centru, cu 2 bucati Yamaha NX GX500 conectate in serie? Impreuna vor avea 12 ohm, insa nu cred ca este o problema, ( amplificatorul avand iesirile pt 8 ohm ), ma gandesc ca se vor auzi mai bine decat o boxa centru pana in 300Ron noua. Este vorba despre acestea : ( http://olx.ro/oferta...html#2fae60edee ). La sectiunea boxe si difuzoare am primit un raspuns prini care s-a spus ca nu pot lega boxe pe mai multe cai in serie, pt ca filtrele din ele vor modifica caracteristicile. Impedanta nu se aduna asa 1+1=2,ca nu e rezistenta pura. Daca fac aceasta conexiune este posibil sa ard finalul amplitunerului? Ce se poate intampla? Daca boxele au impedanta 6 ohm, totusi cand sunt inseriate aceasta poate cobora sub 8ohm, cat poate amplificatorul? Editat August 12, 2015 de turcu_dan Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum