Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3 punti in paralel

andrei_vasile

Postări Recomandate

La curenti mari e mai sigur sa lucrezi cu diode "fortzoase", de mare putere. Daca lucrezi cu multe in paralel se vor distruge in avalansa in momentul in care va ceda una din ele; o solutie ar fi sa se monteze rezistente inseriate cu fiecare dioda, dar preferabil este asa cum am aratat mai sus.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costinium6

13

• zal

9

• em2006

7

• andrei_vasile

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Puntea e formata din diode. Dupa ultimul desen facut de @pisica matache vei avea cite 3 diode in paralel. Daca suma curentilor nominali a doua diode din punte nu iti asigura lejer consumul montajului alimentat, va fi destul de riscant. Curentul "tras" dintr-o faza nu va fi 1/3 din curentul necesar; tine cont si de unghiul dintre faze.

Link spre comentariu

Puntea e formata din diode. Dupa ultimul desen facut de @pisica matache vei avea cite 3 diode in paralel. Daca suma curentilor nominali a doua diode din punte nu iti asigura lejer consumul montajului alimentat, va fi destul de riscant. Curentul "tras" dintr-o faza nu va fi 1/3 din curentul necesar; tine cont si de unghiul dintre faze.

nu e vorba de defazaje aici! stiu de ce vorbesti, se stabilizeaza din ambalajul termic, eu vorbesc de punti industrale nu de aricii de la magazin!
Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Punerea in paralel a diodelor redresoare,nu e o inventie recenta.Se foloseste de mult timp,frecvent in comutatie,unde o dioda de 100-200A nu e chiar ieftina.Se pun in paralel,fara probleme diode identice,dar de curent mai mic. http://www.emil.matei.ro/img/weld15.png

Eu am propus punerea in paralel a diodelor din aceeasi punte,datorita imperecherii mai bune a caracteristicilor.In plus si temperatura la care vor functiona diodele puse in paralel,va fi identica.

Link spre comentariu

De dragul discuţiei: cum aţi ajuns la redresarea cu punte trifazată Larionov?Dacă vă preocupă cureţii mari, atunci trebuie să ştiţi că fiecare diodă necesită filtru RC în paralel şi siguranţe pe intrare - ieşire. De asemenea, primele diode în ordinea fizică dinspre trafo, au ceva similar perlelor de ferită pe intrare, doar că e un miez din tolă. Nu mai e cazul să spun de ce.În imagine, un redresor de 1500A nominal cu 48 diode de 200A.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

in puntea asta intra 3 faze la 65V, se filtreaza prin ceuri mari cam 2000micro si ajung la intrarea in igbt cam 90V, igbt remoduleaza fregventa si tine un varf de 75V pentru initializarea arcului la electrod bazic dupa care tensiunea de sudare coboara la 25 V si 280A!

Link spre comentariu

...diodele se deschid la 0.48V fata de o dioda HFA320NJ40C care se deschide la 0.39V!

HFA320NJ40C este o dioda dubla (2 intr-o capsula), nu e punte. Se gasesc in Invertec-urile de la Lincoln, de ex in V250-S lucreaza la 20KHz pe iesirea de sudura, erau facute de International Rectifier.Cad foarte rar, doar daca sudorul e prea dobitoc.Dintr-un lot de 57buc invertoare (fabricate Cleveland, Ohio), din care 33buc de 250Amp(V250S), restul V300i de 300Amp, mi-au cazut doar 5buc din 1995 pana in prezent, in conditiile climatice din Romania, si doar 1buc in 2 ani - lot 13buc- in conditiile climatice din Kuwait (tamb>40C).post-7511-139829545713_thumb.jpg
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări