Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3 punti in paralel

andrei_vasile

Postări Recomandate

• Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costinium6

13

• zal

9

• em2006

7

• andrei_vasile

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator pisica matache

La conectarea in paralel a doua punti,se pot pune in paralel,doua cate doua,diodele aceleiasi punti.Se obtine astfel o mai buna imperechere a diodelor.

Link spre comentariu

Totusi, pentru 6-7 lei pe o punte de 35 sau 50A nu are rost sa te complici, puntile acelea mai mici se pot folosi la alte aplicatii. Daca nu ai prize de reglaj a tensiunii pe primar (preferabil), poti bobina o infasurare suplimentara (daca mai e spatiu) peste secundar, cu prize din 20 in 20 spire de exemplu.Inseriezi fazat un capat cu sfarsitul primarului si obtii reglaj in trepte actionat cu un comutator fiindca in primar lucrezi cu curenti mici. Asta ca sa nu mai dai secundarul jos .Impreuna cu un ampermetru dupa punte si o siguranta automata de 10A iese ceva fain, incomparabil cu jucariile scumpe din comert.

Link spre comentariu

Cîţiva lei dai, cîţiva bani face. Punţile din comerţ abia ţin un sfert din curentul declarat, am testat punte de 25A la un curent de 2,5A şi era să rămîn tatuat pe mînă. Am pus o punte Valvo B40C3700/2500 de pe vremuri şi mergea caldă. Una NOS trece de 5$ bucata, dacă ai noroc să le găseşti.Aşa se explică de ce în aparatura veche se găsesc punţi mici şi în zilele noastre la orice montaj cu trei leduri vezi punţi de zeci de amperi. :ras:

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

am testat punte de 25A la un curent de 2,5A şi era să rămîn tatuat pe mînă

Asta e o metafora,probabil;intr-o punte conduc simultan doar doua diode.Sunt generos,presupun exagerand,o cadere de tensiune in conductie directa de 2V,per dioda.Deci cca 10W maxim,disipati de o punte in carcasa metalica...
Link spre comentariu

La verificarea căderilor de tensiune pe joncţiuni în gol, aratau la fel ca 1N400x, nici măcar ca seria 1N540x. Oricum se vor folosi ca piuliţe la trafo toroidale. :rade:....................Evident că-ntr-o punte conduc diodele două cîte două x 50Hz (cele opuse). De aceea şi căderile se iau în medie 2x, nu 4x cum am mai văzut pe forum, mă întreb la n punţi în paralel cît ar socoti acei meşteri căderile... :rade:

Link spre comentariu

Ati pus puntea pe radiator?Eu am intalnit un "meserias" care ardea in serie tranzistoare de putere din cauza acestui "amanunt": "uitase" sa le puna pe radiator...PS Cat or fi de la mama lor, nu merge orice piesa pentru orice aplicatie.Si eu va recomand sa utilizati o punte (sau chiar diode discrete!) de 25-50 A (chiar daca intentionati sa incarcati cu 6,5A!) si sa nu uitati de radiatoare! (si acelea calculate, nu dimensionate "la ochi", prea putini reusesc "scamatoria" asta!)Cand am construit ceva PENTRU MINE, am prevazut rezerve generoase si NICIODATA nu mi-a parut rau!Altadata se construia "sa tina", acuma, sa ajunga la capatul garantiei, sa se cumpere cat mai repede alta!

Link spre comentariu

Ati pus puntea pe radiator?

Eu am intalnit un "meserias" care ardea in serie tranzistoare de putere din cauza acestui "amanunt": "uitase" sa le puna pe radiator...

Bănuiesc că întrebarea mi-e adresată. Nu, nu erau puse punţile pe radiator. Nu eu le-am montat, doar am verificat. Oricum diferă mult utilizările, nu se încinge în orice situaţie un disp semiconductor. Faptul că punţi făcute acum mulţi ani, de putere mult mai mică declarată funcţionau corect, arată ce pocnitori sînt în comerţ azi, nici cu tatăl radiatoarelor nu le poţi ajuta. Se vor arde mai repede decît apucă să se încălzească.
Link spre comentariu

La conectarea in paralel a doua punti,se pot pune in paralel,doua cate doua,diodele aceleiasi punti.Se obtine astfel o mai buna imperechere a diodelor.

salut! poti te rog sa mai faci o data schema cu imperecerea puntilor de data asta pentru 3 punti trifazice?
Link spre comentariu

Subscriu faptul ca puntile actulale de 35-50A daca tin un sfert din curentul admis.Am folosit o punte de 35A intr-un circuit prin care curentul era de 5A si nu puteam sa tin mana pe ea.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

salut! poti te rog sa mai faci o data schema cu imperecerea puntilor de data asta pentru 3 punti trifazice?
Link spre comentariu

am inteles! deci fiecare faza e redresata de catre o punte! da, in felul asta lucrezi direct pe diode! eu ma gandeam sa le leg paralel pe toti pinii dar ideea cu o punte pe faza e mai simpla! este mai sigura conexiunea asta pentru 3-4 sute de amperi?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări