Vizitator silviuiordache Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Salutari tuturor!Numele meu este Silviu si de curand am intrat in posesia unor difuzoare Mobile Authority 20cm/ 250wats( 25o w scrie pe ele dar sunt convins ca nu reflecta realitatea) si m-am gandit ca nu ar strica 2 incinte care sa le iau la o ieseala la munte sau la un gratar la tara (dedicate pt asa ceva) M-am gandit sa fac incintele pe 3 cai deoarece nu cred ca sta bine acest difuzor pe partea de medii.Am gasit parametrii difuzoarelor dar sincer nu ma descurc deloc in aflarea dimensiuni cutiei ..chiar am instalat winisd si nu ma descurc..Doresc sa fac doua incinte in jur de 40 de litri si sa coboare incat sa fie un sunet bunicel cu bass cat de cat corect.Doresc sa compartimentez cutia astfel incat bass-ul sa fie strict delimitat de medii si inalteAm nevoie ca un coleg sa introduca acei parametrii intr-o aplicatie si sa-mi zica dimensiunile cutiei ( partea de bass), unde sa amplasesc difuzorul ( adica unde sa dau gaura) , unde sa dau gaura de bass reflex( la cati cm de margini) , de ce diametru si de ce lungime..Daca poate cineva sa ma ajute cu aceste informatii raman profund indatorat cu bere icon_jook deoarece nu doresc sa obtin 2 lazi cu difuzoare ) .Multumesc frumos pentru atentie si La multi ani ! Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 SPL - 85dB - astea nu merg la gratar in aer liber..............nu mai spun ca difurile astea sunt praf, Qts 0.8.... - varza Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Omul vrea sa foloseasca ce are, am si eu unul bagat in birou. De fapt masuratorile imi apartin. Ca sa coboare in frecventa le trebuie incinta imensa, dar eu zic ca un F3 de 40Hz este realizabil si va fi suficient in aer liber. Probabil pe la un 50-60 litri cutia se poate. Medii intr'adevar nu are mai deloc, este necesara o incinta pe 3 cai pentru fullrange. Eu il folosesc doar ca subwoofer in camera.Nu am simularile mele la indemana, o sa'mi mai bag nasul prin ele zilele astea. Cat despre putere, chinezul a declarat puterea de varf, ca de obicei. Diful are undeva pe la 150W reali, pe termen lung, am dat in el cu o statie de 300W cu volumul setat la -3dB si e ok. Link spre comentariu
Vizitator silviuiordache Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Incintele vor fi folosite 90% din timp in casa..asa ca nu e nevoie de calcule pentru exterior.. Eu cred ca pot sa fac ceva sa sune cat de cat.. Colegul mi-a recomandat tweeterele astea http://www.monacor.ro/product/show/3262/DT-99 si par ok La partea de medii nu stiu ce sa iau sa se "pupe" cu celelalte.. Link spre comentariu
Vizitator silviuiordache Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Cineva ? O idee?Sunt sigur ca sunt persoane care fac proiecte si mai lowcost... Link spre comentariu
ahegyes Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Proiectele low cost sunt pierdere de vreme si de resurse. Sa explic: - decat sa faci un proiect cu difuzoare low cost mai bine cumperi ceva low-cost de-a gata, iesi mai ieftin si nici nu pierzi vremea.Evident sunt si exceptii de la aceasta regula, dar rare. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Adica practic esti invitat sa arunci difuzoarele alea. Trebuia sa mentionezi ca ai deja niste boxe de calitate, si le vrei pe astea doar "de tavaleala", poate altfel se vorbea. @ ahegyes: aceasta pierdere de vreme si resurse i'ar aduce ceea ce unii membri ai acestui forum, ca tine de exemplu, au deja, si anume experienta. Daca ii place, va face pe viitor si alte incinte, cu difuzoare de mai buna calitate. Fiecare trebuie sa inceapa de undeva. Link spre comentariu
ahegyes Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 OK, vad ca Th3_uN1Qu3 nu se lasa de ideea lui. Eu iti zic asa - un proiect pe 3 cai facut cat de cat calumea de costa lejer 3-400euro. Esti dispus sa cheltui atat pe niste pocnitori de difuzoare chinezesti??? Daca nu, poate te ajuta Th3_uN1Qu3 sa faci aceste boxe cu 200lei....., dar din cate vad nu a venit cu nimic concret.@Th3_uN1Qu3 - eu am iceput cu Scanspeak 8535 si Usher 9950! Daca incepeam cu pocnitori chinezesti sigur renuntam la DIY. In momentul respectiv aveam deja un sistem stereo si surround destul de bun, aveam deja cateva mii de euro in scule, deci niste pocnitori chinezesti nu aveau cum sa-mi alimenteze setea de DIY. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Daca nu, poate te ajuta Th3_uN1Qu3 sa faci aceste boxe cu 200lei....., dar din cate vad nu a venit cu nimic concret.Nu fi rautacios! I'am recomandat o pereche de inalte cu care am lucrat eu, si care au un raport calitate/pret foarte bun, si am lasat la latitudinea celorlalti colegi sa aleaga mediile, pentru ca nu am facut vreodata boxe pe 3 cai. Arata'mi unde am zis ca isi poate face aceste boxe cu 200 lei... @Th3_uN1Qu3 - eu am iceput cu Scanspeak 8535 si Usher 9950! Daca incepeam cu pocnitori chinezesti sigur renuntam la DIY. In momentul respectiv aveam deja un sistem stereo si surround destul de bun, aveam deja cateva mii de euro in scule, deci niste pocnitori chinezesti nu aveau cum sa-mi alimenteze setea de DIY.Nu toti au posibilitatea asta. Eu am inceput cu pocnitori chinezesti, continui cu Monacor, si mai departe vom vedea. Link spre comentariu
ahegyes Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 De la un TW la boxe pe 3 cai - e cale lunga.Adevarat - nu ai zis ca se poate face din 200lei dar hai sa facem pariu ca silviuiordache nu e dispus sa cheltuie o suma cu mult mai mare de asta.Nu e chestie de posibilitati, e chestie de vointa. Sa nu crezi ca pe mine ma dau banii afara din casa, ca daca ma dadeau afara din casa nu ma apucam de DIY. Sa stii ca am cunostinte cu posibilitati financiare foarte reduse si care au constientizat ca daca vor un sunet de calitate trebuie sa faca sacrificii, si au facut. Prin intermediul DIY si a unor eforturi notabile au reusit sa incropeasca sisteme cu pretentii si nu s-au multumit cu monacor. Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 fa acele cutii inchise de 40L pt ele si adauga un dif mic de banda larga de 8-13cm(vezi tot pe la monacor) si un filtru de ord 1 pt ambele(o bobina cu miez si un cond bipolar si poate ceva atenuare) cu taiere unde consideri ca nu mai suna placut woferele(400-700hz)nu iti bate capul cu ele cu proiecte pe 3 cai pt ca nu sunt extraordinare pt reproducerea basului corect ,deci auditii de calitate iar costurile necesare realizarii unor boxe pe 3 cai sunt mai mari decat te astepti(plus experienta necesara) Link spre comentariu
Vizitator silviuiordache Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 fa acele cutii inchise de 40L pt ele si adauga un dif mic de banda larga de 8-13cm(vezi tot pe la monacor) si un filtru de ord 1 pt ambele(o bobina cu miez si un cond bipolar si poate ceva atenuare) cu taiere unde consideri ca nu mai suna placut woferele(400-700hz)nu iti bate capul cu ele cu proiecte pe 3 cai pt ca nu sunt extraordinare pt reproducerea basului corect ,deci auditii de calitate iar costurile necesare realizarii unor boxe pe 3 cai sunt mai mari decat te astepti(plus experienta necesara) Asteptam un raspuns de genul asta si iti multumesc CBIAm inteles si punctul de vedere al lui ahegyes ... el decat a dorit sa ma indepte spre o treaba buna..Sincer ma gandeam ca dupa ce aflu dimensiunea cutiei sa strang toate componentele boxelor si sa am ce face dupa serviciu seara ..in acest fel capatand si ceva experienta..Daca doream sa fac ceva serios..nu abordam eu un proiect cu asemenea difuzoare...chiar in urma cu 1 an si ceva am luat in calcul posiilitatea unui proiect diy pentru inlocuirea boxelor de atunci ( wharfedale evo 2-10) dar dupa studierea problemei mai in detaliu m-am razgandit si am ales Elac Bs244.Nu neg faptul ca in viitor as dorii sa-mi construiesc o pereche de boxe seriose ..dar cred ca fara 1000 euro nu scap si cel mai frica imi este de finisaj...sa iasa pe masura investitiei timp/bani/munca.Deci un difuzor de banda larga de la monacor.... Link spre comentariu
Vizitator silviuiordache Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Nu toti au posibilitatea asta. Eu am inceput cu pocnitori chinezesti, continui cu Monacor, si mai departe vom vedea.Eu cred ca foarte multi au inceput asa si experienta prinde foarte bine pentru eventualele proiecte in viitor.Si mai e o chestie... am chef sa stau sa mesteresc putin ..sa testez..curiozitatea aia sa vezi ce a iesit..discutii... Link spre comentariu
Vizitator silviuiordache Postat Decembrie 3, 2012 Partajează Postat Decembrie 3, 2012 Ce sa aleg dintre variantele astea?Nu sunt cam slabute ca si putere? MONACOR SPX-32M MONACOR SP-155X MONACOR SPX-30MAstept si alte sugestii.. Link spre comentariu
Vizitator silviuiordache Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Nimeni nu doreste sa ofere o amarata de informatie... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum