Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inpamintare

Vizitator coane777

Postări Recomandate

Acelasi "electrician" imi ingroapa in beton, "ca sa nu taie armatura" fire electrice infasurate in banda izolatoare....fara sa le traga intr-un conduit matalic sau de plastic protector...!!!??? E normal ???Va multumesc anticipat. Coane.

În ce priveşte prima parte a mesajului dvs, aşa cum au spus colegii, e loc de discuţii şi nu-l putem pune pe electrician la zid. În ce priveşte partea a doua a mesajului, ei bine aici nu mai încape loc de discuţii, aşa ceva nu se face. În instalaţiile electrice de iluminat şi priză legăturile electrice se fac doar în doze.La partea cu electricienii autorizaţi, nu zic că nu este de dorit aşa ceva, numai că, din diferite motive, la ce năstruşnicii îndeamnă şi ei, nu aveţi idee.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

sunt electricieni priceputi si fara ANRE..traim cu totii aici,stim cum se obtine o diploma,o calificare. am intalnit autorizati care habar n au de legea lui Ohm.. motivind ca nu are treaba electrica cu asta.in ce priveste impamintarea aparatelor pe iluminat sunt mai multe variabile care intra in calcul. (materiale ,manopera,justificarea impamantarii la un aparat electric care efectiv protectia este ineficienta) unde se impune strict prin normative trebuie respectat acest lucru.eu am intalnit mai putin la imobile asta,exceptind bai,beciuri sau cu incaperi cu grad ridicat de electrocutare. mai e si varianta unui beneficiar ''chitros''. vad ca autorul topicului si a facut cont,a intrebat ceva..si dus a fost :ciuda: acum nuj zic ca asa e (beneficiarul) dar trebuie rastalmacite toate variantele..sau nu? :dans: :dans:

Link spre comentariu

Dar de unde sa stie beneficiarul cum se face? Ca daca n-are legatura cu domeniul...

Am vazut destule la viata mea,asa ca n-are treaba ce stie beneficiarul si ce vrea sa faca...de regula singurul criteriu pe care se merge,e pretul cerut pe lucrare...unul care stie cu ce se mananca,cere pretul corect,pt ca stie ce face acolo,ce volum de munca este,si cat timp ii va lua lucrarea,spre deosebire de un habarnist,care face cum il taie capul,la jumate din pretul normal pt asemenea lucrare,sau chiar mai putin,ca lucreaza la "cumulat"...face si electric si sanitare si varuieste,si tencuieste,bate cuie... :rade: .Dar se construieste la negru,fara proiect,fara autorizatii,la pretul minim...ori asta implica si ceva riscuri.Daca platesti pt un proiect,acolo ai toate datele problemei,si daca nu te pricepi,angajezi un diriginte de santier care sa preia tot ce nu stii tu,si ai rezolvat-o,ca doar nu faci casa in fiecare an,cu exceptia cazurilor cand de fiecare data iti ia foc,si o iei de la inceput...ca e ieftin de lucrat cu "multifunctionali" :rade:Ca fapt divers,am vazut o casa construita peste o fantana,a ramas putul in subsol,si cum nivelul de panza freatica era destul de sus,in momentul cand ploua,subsolul era transformat in piscina cu apa de 0,8m,doar ca era si cu ceva mal...cam ce crezi,cine si cum au lucrat la acea casa?Am montat o pompa cu plutitor in put,si am tras conducta afara,ca nici canalizare nu avea,si cel putin o vreme n-a mai avut treaba...dar are o grija in plus,pt ca n-a fost clocita treaba bine de la inceput,si bugetul a fost restrans...ce arhitect,ce proiect,las-o ba ca merge-asa :rade:
Link spre comentariu

...La partea cu electricienii autorizaţi, nu zic că nu este de dorit aşa ceva, numai că, din diferite motive, la ce năstruşnicii îndeamnă şi ei, nu aveţi idee.

Macar cei autorizati, pot fi trasi la raspundere, numarul autorizatiei e unic, pot fi identificati foarte usor daca dau rasol, cei ce apeleaza la serviciile lor ar trebui sa stie ca e bine sa le ceara autorizatia si sa-si noteze numarul acesteia inainte de a contracta o lucrare, pentru a-i putea reclama daca fac magarii, indiferent de motiv, inclusiv lipsa de profesionalism. Nu cred ca acestia vor risca sa si-o piarda lucrand incorect.
Link spre comentariu

Nu e un criteriu,dar poate fi luat in calcul si lucrul asta,ca-l poti strange de oua daca nu-si face treaba bine,desi nu stiu la ce-ar mai ajuta,odata raul fiind facut si materialele paraduite...de regula,cand apelezi pt asa ceva stiu ca tot omul se intereseaza,ce-a mai lucrat individul ala,unde,ce-a reusit sa faca pe unde a mai lucrat,ce preturi practica,si pe urma treci la subiect si-i spui ce te doare...daca numai pretul intereseaza si daca-l culegi de pe drum si-i dai sa-ti faca o casa...asta e,platesti mai putin acum,dar pagubesti pe viitor.Multi nu tin seama de un aspect,dupa 90,grupurile scolare tehnice s-au adaptat la cerinte,si scot orice,numai meseriasi nu...si nu ca n-ar vrea,dar nu mai au din ce sa scoata,nivelul e din ce in ce mai scazut,si cum din rahat bici mai greu....voiam sa spun ca si varsta e uneori un criteriu,dar nu putem exclude din start un meserias doar pt ca e tanar,poate fi autodidact si pasionat in ce face,de asta e bine de vazut un portofoliu de lucrari si te lamuresti repede.

Link spre comentariu

Acum cativa ani , lucram la o firma CATV ,internet si telefonie , am vazut si eu cablu coaxial (din ala de poti sa-l intinzi ca pe guma de mestecat , parca pe la Targu Mures se facea) acoperit cu tencuiala.Culmea e ca omul avea si factura pentru lucrare , executata de o firma de constructii.Ce sa mai spun , vorba lui badea "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul".

Link spre comentariu

Asa cum spuneam mai sus,dupa ce raul a fost facut,nu mai conteaza ca oricum nu mai ai ce face(ca fapt divers,am intalnit si eu cazuri de CATV bagat in tencuiala,dar asta e ultimul lucru rau care se poate intampla,fata de cablurile electrice bagate in tencuiala fara protectie)...firmele de regula,angajeaza juncani buni de munca si nu ii prea intereseaza nivelul profesional,atata timp cat sunt harnici si nu pun intrebari.Prefera un angajat mai slab pregatit unuia bine pregatit dar care emite pretentii pt pregatirea lui.Admit ca pot fi si exceptii,dar personal n-am intalnit decat patroni care prefera cazurile in care multa carte nu se cere,sa fii prost,sa ai putere(de munca)...probabil cand nu vor mai avea de unde sa aleaga macar unul care sa-i tina in spate si pe ceilalti(profesional vorbind),isi vor schimba comportamentul si isi vor da seama ca invatamantul de inainte de 89 era bine structurat...nu poti avea o tara numai de "ingineri"dupa cum nici o armata numai cu generali.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări