Dr.L Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Din pacate asta e doar o iluzie. Daca e inclus si cablajul, abia atunci treaba sta destul de bine, dar tot mai pot aparea probleme Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 ehe..cata dreptate, eu am facut sursa aia lui nel_65 de vreo 3 ori o singura data mi-a mers din prima , acum am facut a 4 oara si nu merge si nu am idee ce sa ii fac sa mearga am si osciloscop si nu merge, o sa ma mai joc cu ea vreo 2 zile si daca nu o bag in topic pe aici. cu alte cuvinte iti mananca zilele Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 @adrian_e30 comutatia nu este ceva ce poate fi aprofundat in cateva zile, crede-ma stiu ce zic, spre deosebire de alte domenii cum ar fi amplificatoarele audio, in comutatie nu este suficient sa ai la dispozitie o schema functionala, nici macar un pcb corect proiectat nu iti asigura succesul deoarece sunt elementele electromagnetice care trebuiesc proiectate si realizate in functie de ceea ce se doreste de la sursa respectiva, asta implica calcule exacte si o buna cunoastere a functionarii lor. De la 220v,am mai vazut si aceata sursa dar nu mi se pare atat de usor de realizat viewtopic.php?f=41&t=34816Daca tot ai pomenit schema aia atunci am putea vorbi despre ea, se foloseste de configuratia semipunte, asta inseamna ca pe primarul trafului daca ignoram caderile de tensiune de pe diverse componente, vor pica aproximativ 150V si cum la iesire se doreste puterea de 1300W, aceasta trebuie asigurata si in primarul trafo, si faci asta asigurand pentru acei 150V un anumit curent, in cazul de fata ar fi cam 8,7A, in realitate va fi ceva mai mult deoarece randamentul nu este unitar si aproximativ 60% din pierderi au loc pe redresare, asadar o cifra mai realista ar putea fi cam pe la 10A, ei bine trebuie sa te asiguri ca mosfetii chiar pot suporta in regim de siguranta acel curent, in schema sunt IRFP460 cu o capacitate de intrare mare 4,2n ( chiar foarte mare ) ma indoiesc ca cei 2A curent maxim suportat de driver sunt suficienti pentru a incarca rapid acea capacitate, o alta caracteristica de care tre tinut cont la acei mosfeti este Rds-on, care la acel curent mentionat mai sus pare a fi de aproximativ 220mOhm, la 10A asta inseamna 2,2V cadere pe mosfet si aproximativ 22W putere disipata de el, mi se pare un regim de lucru nu tocmai sigur pentru mosfet.Si asta ar fi doar un singur exemplu de luat in calcul, sursa per ansamblu are multe aspecte de care tre tinut cont, pentru simplitate cred ca ai putea renunta la stabilizare fapt care elimina inductanta serie de pe iesire si calculele laborioase ale compensarii, insa iti trebuie neaparat o limitare de curent care sa protejeze sursa de suprasarcini sau chiar scurtcircuit. Link spre comentariu
steffy89 Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Am vazut ca aici se discuta despre surse in comutatie pentru amplificatoare audio si indraznesc sa ma bag si eu ca musca in lapte.Am incercat sa ma documentez pe internet daca sursele in comutatie sunt bune pentru alimentarea amplificatoarelor audio si am gasit numai informatii contradictorii.Undeva scrie ca nu e bine sa folosesti surse in comutatie iar in alta parte scrie ca e foarte bine sa folosesti surse in comutatie.Ce-i drept cateva avantaje sunt vizibile si pentru mine,cum ar fi greutate scazuta...putere mare in pachet mic...dar multi pun stigmatul pe aceste surse ca ar introduce prea mult zgomot in montaj? Este adevarat? Nu se poate rezolva problema usor ecranand sursa? Am o sursa in comutatie de 90V si as vrea s-o folosesc intr-un amplificator dar sunt descurajat de informatiile contradictorii imprastiate peste tot.Am mai vazut amplificatoare audio cu surse in comutatie si dupa urechea mea...nu era niciun zgomot sesizabil Link spre comentariu
adrian_e30 Postat Februarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2013 Si eu astept cam acelasi raspuns steffy89 din partea lui marian,am vazut destul de multe amplificatoare profi desfacute,de la firme de renume,electro voice ,dinacord si cateva de care nu am auzit,90% aveau ca sursa traf toro si restu de 10% avau pe traf tole(E+I) daca nu ma insel chiar la EV 7300 am vazut asta,deci nu stiu ce sa spun referitor la surse,in cazul meu cred ca o sursa smps ocupa mult mai putin decat un toro,pt ca dimensiunile carcasei mele sunt destul de mici,280x250x60mm ,asa ca sunt deschis la surse in comutatie ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum