Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa in comutatie pentru amplificator audio

adrian_e30

Postări Recomandate

Din ce am cautat pe site nu prea am gasit ceea ce vroiam,mai exact o sursa in comutatie care sa poate sa imi debiteze 2x55vcc la 12A +12v 0.1A,puterea sursei as vrea sa fie de 500w.As dori o schema relativ simpla dar tot odata stabila,nu de alta dar nu am deloc experienta la surse in comutatie,multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_e30

9

• Marian

5

• Vlad Mihai

3

• Dr.L

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da,am cautat si ieri si azi dar nu am gasit nimic care sa se potriveasca cautarilor mele,am gasit una,pe un blog,dar trebuie modificata si nu prea ma pricep,aveti schema respectiva mai jos!

post-61691-139829532141_thumb.jpg

Link spre comentariu

2x55vcc la 12A +12v 0.1A,puterea sursei as vrea sa fie de 500w.

nu e ceva gresit aici? sare de 1kW ceea ce ceri tu, vezi la sectiuea Proiecte o schema+ de sursa comutatie de 1kw cu sg3525 destul de simpla.
Link spre comentariu

@adrian_e30 asa cum s-a mai spus ceri imposibilul, in primul rand ca ceri o sursa care sa aiba la iesiri +/-55Vcc la 12A care inseamna 1320W si totusi sursa sa fie de 500W, pai devreme ce nici macar chestia asta elementara ( puterea ) nu o concepi corect atunci cum te astepti tu sa construiesti cu succes o sursa in comutatie de o putere atat de mare? De la ce vrei sa se alimenteze sursa, reteaua de 220 sau acumulator auto?PS; Nu vei face secundare de 40Vca, in comutatie se vorbeste despre forma de unda dreptunghiulara si nu sinus, regulile de acolo nu se mai aplica, tensiunea dupa filtrare nu mai creste cu 1,41x ba dimpotriva scade cu valoarea tensiunii cazute pe diodele redresoare.

Link spre comentariu

Imi cer scuze,eram cu gandul in alta parte,da am nevoie sa imi debiteze 2x55v @12 A si la fel cu puterea,iarasi am gresit,alimentarea sursei este de la 220v,este pt ampliful cu irfp9240/240 cu 2 perechi de finali in versiune stereo,dar cred ca am exagerat cu puterea consumata,care oricum nu sare de 10A in sarcina maxima,daca aveti o schema si pt asta domnule marian ar fi super,nu de alta dar aproape am terminat de ansamblat modulele,mai am sa fac corectorul de ton si cateva chestii mecanice la carcasa si am nevoie de o sursa de alimentare,si m-am gandit la una in comutatie decat la un toroidal,sunt deschis la sugestii in a alege o sursa in comutatie sau un toroidal ideea este ca in carcasa mai am urmatorul loc 160mm x 200mm pt traf sau sursa in comutatie

Link spre comentariu

Nici o sursa in comutatie nu este usor de facut, si faptul ca nu detii suficiente cunostinte face ca realizarea cu succes a unei asemenea surse sa fie foarte dificila, nu recomand sa sari atat de sus, ci intai sa te documentezi cat mai bine posibil despre arhitectura unei surse, topologii, solutii constructive, teorie cat mai multa si abea apoi sa experimentezi cu scheme mult mai simple si puteri mici, sunt prea multe pe care nu le cunosti ca sa te arunci asa la peste 1kw din prima.

Link spre comentariu

Da imi dau seama ca se "confectioneaza" destul de greu,din punctul meu de vedere singura variabila din intreaga sursa ar fi bobinele + trafurile,am experienta la bobinat trafuri,as vrea sa gasesc o sursa 1.2kw relativ simpla si completa,una care imi face cu ochiul ar fi cea din link-ul de mai sus dar daca aveti una mai buna puteti pune link-urile,o sa mai ma documentez pe parcurs,sper saptamana asta care vine sa termin totul la amplif si sa mai ramana doar sa montez sursa!

Link spre comentariu

Pentru amplificator alimentat la +/-55Vcc as estima un consum de varf cam la 8-9A pentru 2 module, si asta la volum aproape de maxim si nici atunci la un nivel constant, asadar o sursa limitata la 10A ar fi suficient fie ca limitarea consta in blocare cu tiristor fie in sursa de curent constant ( pentru amplificatoare varianta a 2-a pare mai utila numai ca e oarecum mai dificil de pus la punct ).Ai zis ca dubiile tale sunt in primul rand la tot ce tine de bobine si calculul lor ( traf, inductante, etc ), ok atunci as intreba la ce topologie te-ai gandit? daca tot spui ca restul ai stii...

Link spre comentariu

Pot sa va dau raspunsul peste cateva zile cand aprofundez domeniul,m-am referit ca ar fi o problema la bobine si trafuri pt ca nu stiu exact cum sa le calculez,dar daca cineva imi ofera o schema deja facuta si care este functionala nu voi avea probleme in confectionare ei!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări