dekor Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Da, la 5V m-am referit.Pur si simplu pune un firicel, altfel integratul nu se alimenteaza si intreg convertorul nu va functiona.Succes!dekor. Link spre comentariu
Vizitator daniroma Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 M-am prins. Mă gândeam că trebuie ceva mai sofisticat...Mulţumesc. Link spre comentariu
Vizitator Giurgiu Mircea Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Buna seara!Scuzati ca postez aici, dar nu cred ca are rost sa deschid un alt topic cu aceiasi tema.Am realizat convertorul din schema postata de domnul Dekor inlocuind integratul 75176 cu MAX485, si folosind alimentarea de 5V din PLC pinii 5-GND si 6-5V, am incercat si cu alimentarea de 24V pinii 2 si 7, de asemenea am realizat o alta schema putin modificata, pentru programarea unui PLC S7-200, mai exact CPU224.Ambele convertoere sunt ok deoarece functioneaza perfect pentru programarea PLC-urilor Scheneider Electric.PLC-ul meu CPU224 este functionabil, incercat cu programator Siemens.Folosesc un Laptop cu port USB -> convertor USB-RS232 -> RS232-RS485(PPI) (cel din schema) -> PLC CPU224. Cand incerc sa ma conetez in MicroWin imi apare eroarea din poza. De asemenea LED-ul montat pe TX palpaie, in schimb cel de pe RX nu. Intre convertor USB-RS232 si RS232-RS485(PPI) ar trebuii sa folosesc un cablu cross? sa inversez RX cu TX? am incercat si asa si m-am batut de aceiasi problema.Daca aveti vreo idee va rog sa ma ajuntati. Multumesc Link spre comentariu
dekor Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Nu trebuie folosita alimentarea din portul PLC.Este destinata folosirii in conjunctie cu alte dispozitive ( Ex.: TD200)Vezi ce port COM corespunde convertorului USB / RS 232.In imaginea pusa vad ca este COM3 selectat pentru comunicatie in Microwin. Corespunde cu ce a primit convertorul tau de la Windows?Daca nu, intra la Microwin si selecteaza-l.La "Set PG-PC interface" , selecteaza rata de transmisie.Incearca diferite valori 9800,19600...Ai incercat si modificarea numarului de biti?Da-ne de veste. Link spre comentariu
Vizitator Giurgiu Mircea Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Dupa cate vad in schema postata de tine alimentarea convertorului se face prin conectorul Cn2, pinii 7 si 2, care corespund tensiunii de 24V disponibila la com-ul 0 al PLC-ului. Am incercat si cu 24V si stabilizator si am aceiasi eroare, oricum Converotul RS232-485 este alimentat, am tensiune pe el, iar ledul de RX palpaie cand incearca sa faca transmisia de date.In ceea ce priveste COM3 totul este ok, am incercat si pe alt port al laptop-ului.Am incerat pe toate ratele de transmisie. Problema inca persista.Intre timp am vorbit la servici cu cineva care programeaza Siemens S7 si mi-a spus ca nu voi putea face acest convertor deoarece cei de la Siemens au un alt protocol de comunicare care nu este compatibil cu RS485.Nu stiu ce sa zic, sunt cam sceptic in privinta aceasta.Numarul de biti de unde l-as putea modifica? Deoarece nu-mi apare nici o optiune de modificare din cate observ. Link spre comentariu
dekor Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Salutde obicei EU nu cred ce se spune fara sa vad.Am si un nume predestinat...Am sa pun eu din nou schema pentru convertorul de485.Ma provocati sa construiesc din nou acest convertor si sa filmez functionarea lui pentru familia S7-200.Mai sunt si altii care au folosit convertorul de 485 pentru S7-200.Ii invit sa confirme functionarea lui.Totusi, spuneti ce model de cpu este(codul).Cate porturi are CPU?Mai exista o posibilitate: portul pe care incercati sa va conectati sa fie ocupat cu un alt tip de comunicatie.Puneti selectorul modului de functionare in pozitia STOP.Incercati sa va conectati din nou.P.S.puneti schema construita si poze ale montajului.dekor. Link spre comentariu
Vizitator Giurgiu Mircea Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Salut!Eu nu va acuz de nimic, vorbesc din ce am constatat.PLC-ul este un CPU224, si are un singur port COM0. Am incercat si cu selectorul pe pozitia STOP. Am incercat in mii de feluri. Am incercat la servici cu un PG Field.Am construit 2 convertoare. In prima poza este schema primului convertor, respectiv in a doua poza montajul.In pozele 3 si 4 este cel de-al doilea convertor, pe care l-am construit pe baza cablajului primei scheme.Aceiasi problema o am cu ambele convertoare.Convertoarele sunt bune, dupa cum am mai spus am programat cu ele PLC de la Schneider Electric.Multumesc! Link spre comentariu
dekor Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Din cele doua fotografii trag concluzia ca un convertor nu are din ce sa se alimenteze.***Referitor la cel in care este montat LM7805: Are jumperul facut pentru pinul 8 al CI SN75176?Eu am scris mai sdemult ca nu este corect cablajul. Lipseste alimentarea CI. Ati avut in vedere sa corectati ?Uitati-va la pinul 8 de la SN75176. Este ceva cositorit pe el?Daca este alimentat, va trebui sa gasiti la masurare intre pinul 5 si pinul 8 tensiunea de 5Vcc. Link spre comentariu
Vizitator Giurgiu Mircea Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Am realizat acel jumper, de vreme ce am precizat ca ambele convertoare functioneaza cand programez plc Scheider Electric.Daca precizati ca schema este buna, plc meu este ok l-am verificat la servici, convertoarele sunt ok ambele, aceiasi problema o am cu ambele, nu ramane decat soft-ul MicroWin.Asta cred eu. Link spre comentariu
dekor Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Inversati cele doua fire de la conectorul dinspre PLC, adica 3 cu 8 si incercati din nou. Link spre comentariu
Vizitator Giurgiu Mircea Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Am inversat fi firele 3 cu 8 si tot celasi lucru se intampla.Zicea-ti ceva de modificarea numarului de biti, de unde se poate face, nu-mi pare nici o optiune de modificare. Link spre comentariu
dekor Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Stimate domn,poza pe care ati postat-o nu este a montajului (cablajului) propus si verificat de mine.Nu stiu ce nu este in regula cu ceea ce folositi dumneavoastra. Link spre comentariu
Vizitator Giurgiu Mircea Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Nu inteleg ce importanta are dispunerea componentelor pe placa atat timp cat schema electrica este aceeasi (si vorbesc de schema din figura 3 din posturile anterioare, cea propusa de dumneavoastra), cu diferenta ca eu am folosit in loc de SN75176 , MAX485. Cealalta schema din poza 1(care are cablajul din poza cu comparatia facuta de dumneavoastra), e putin modificata mai apare un tranzistor si ceva rezistente. Schema si cablajul le-am realizat in Altium Designer si din punct de vedere ce functioneaza cu alt tip de plc, ar trebuii sa functioneaze si aici.O sa mai studiez problema, dar mie mi se pare ca nu este compatibila pentru acest PLC.O seara placuta! Link spre comentariu
dekor Postat Aprilie 19, 2014 Partajează Postat Aprilie 19, 2014 Buna ziua,sa admitem ca este bun convertorul.Ce sistem de operare folositi? Win7?Rulati cumva o masina virtuala? Versiunea de Microwin care este? Este instalat de pe un kitt oficial sau...Este prima data cand incercati sa va conectati la un S7 200?Daca toate sunt ok...Inteleg ca nu va este greu sa realizati cablajul.Puneti piesele din schema pe care am postat-o.Faceti "jumper"-ul de care am amintit si testati din nou.dekor. Link spre comentariu
Vizitator Giurgiu Mircea Postat Aprilie 19, 2014 Partajează Postat Aprilie 19, 2014 Buna ziua!Windows 7 32 bit cu licenta.Nu rulez nici o masina virtuala, direct pe Win7.MicroWin V4.0 SP9 de pe /support.automation.siemens.comNu este prima data, am boicotat si la servici cu acest soft.Schema este cea postata de dumneavoastra cu exceptia lui 75176, eu am folosit MAX485, am avut la indemana si alimentarea direct din sursa de 5V a plc-ului(am incercat si cu cea de 24V) momentan nu am stabilizator.Toate cele bune! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum