Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PlC S7-200

Vizitator tzep

Postări Recomandate

Salutdin ce stiu eu se pot folosi ambele porturi pentru programare.Personal le-am folosit pe ambele.Nu sunt convins ca 226 are Profibus integrat.Stiu ca doar 215 DP avea. Urmatoarelor li se adauga un modul dedicatDar tehnica evolueaza...Daca portul a fost setat la alta rata de transmisie decat cele de ppitrebuie sa le incerci.Apropo's ai deja program in el?Incearca ratele obisnuite 9600, 19200 pe portul 0.Poti incerca si pe portul 1. Nu strici nimic.Succes.dekor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dekor

21

• dorofteius

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am probat eu pe 226xp si merg amandoua porturile pentru programare. Mie imi convenea mai mult cel cu 2 porturi pentru ca nu trebuia sa deconenctez touch -panelul la fiecare programare ca la cpu 224.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator tzep

Am revenit.Plc functioneaza partial.Iesirile sunt ok intrarile sunt cateva parlite.Nu am reusit sa vad inca c si cum.Am folosit un usb-serial chinezesc si un convertor rc232-rc485 de la caom.ro (il avea cineva in facultate si acum am reusit sa imprumut unu pana voi construi cel propus de dekor).A functionat din prima fara probleme.Nu avea nici un program pe el.Se alimenteaza la 220 V si la iesiri are undeva o iesire 24 V.La mine nu merge probabil e parlita.Totusi cand am pus serialul pentru alimentare am obs ca am 24 V la iesirea unde trebuia sa aiba de la sine.Acuma va intreb daca deja exista 24V de ce pe schema mai este necesara alimentarea portului de programare pe pinii 2 7 cu 24V?Iesirile am vazut ca au o borna comun pt fiecare grup de 8 iesiri.ceea ce nu imi e clar e la intrari.Trebuie un negativ pe 1M si pozitivul pe fiecare intrare in parte?

Link spre comentariu

Salut,

ma bucur ca ai reusit sa te conectezi.

De obicei intrarile sunt conectate prin intermediul unor optocuploare.

Sunt foarte rare (extrem) cazurile cand se defecteaza o intrare.

De regula la iesiri sunt probleme. Mai ales la cele pe releu.

Deschide-l si uita-te dupa lipituri reci.... Masoara rezistente, optcuploare...

Am atasat un kink care sa te lamureasca cum sa faci conexiunile.

http://www.aydingullu.com/v2/files/cpu224.pdf

Spor la treaba !

dekor

Link spre comentariu
Vizitator tzep

Feedback-ul.Din 24 de intrari am numai 6 bune restul is sarite.Aveti atasata poza.Iesirile sunt toate ok.Are cineva tutoriale cu programe explicate pentru incepatori?Stiu ca se gasesc pe net exemple dar ma gandesc poate are cineva ceva complex si pe care il recomanda, de pe care a invatat.Poate dekor.Multumesc

post-45132-13982954863_thumb.jpg

Link spre comentariu

Salut

se pare ca ai avut ghinion nu gluma...

Te rog sa te exprimi mai clar. Nu inteleg ce fel de programe (tutoriale) astepti.

Vrei pachetul oficial de la Siemens sau altceva?

Banuiesc ca stii cate ceva despre programarea PLC de vreme ce afirmi ca iesirile sunt bune.

Daca stii cate ceva si vrei sa mai inveti, iti recomand sa te folosesti de un simulator.

Mai ales ca nu merg toate intrarile (poate si alte lucruri).

Descarca simulatorul din link-ul de mai jos.

http://personales.ya.com/canalPLC/descarga.htm

dekor

Link spre comentariu

Salut,

am vrut sa atasez "tips" de la S7-200, dar este prea mare.

Intra pe link-ul urmator si descarca de acolo.

http://dl.dropbox.com/u/82606172/ALL_TI ... tip_en.htm

Are totul explicat.

Cat despre documentatie gasesti totul grupat in urmatorul link:

http://dl.dropbox.com/u/82606172/ALL_TI ... ent_en.htm

Spor la treaba!

http://elforum.info/posting.php?mode=smilies&f=69#

PS : pentru administrator si moderatori - de ce nu se afiseaza "zambete" in postarea mea ?

trebuie modificat ceva?

dekor.

Link spre comentariu
Vizitator tzep

nu cred ca am avut ghinion, am dat 50 de lei pe el si l`am luat in scop pur didactic asa ca e ok cu cele 6 intarri.Nu prea multe stiu despre programare.Doar lucrurile de baza chiar mai putin.Doream niste programe explicate,exemple.Ca si cum o iei de la 0 si vrei sa inveti cum sa programeaza.Multumesc

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Poate e tarziu, dar ia si curata negreala, da rezistentele parlite jos si schimba-le.Am avut 2 bucati intr-un utilaj care au luat 220v pe intrari si s-au rezolvat.Poti face si punti, dar la prima problema se duc di optocuploarele.

Link spre comentariu
Vizitator tzep

Cred ca ma complic degeaba.Eu zic ca pentru scop pur didactic is destule cela 6 intrari.Pot sa rulez si sa invat programre doar cu cele 6.Problema e ca nu prea se gasesc programe explicate de la a la z.

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator daniroma

Bună ziua,

Încerc să fac un convertor RS 232/485 aşa cum a descris dekor (pentru conectarea la S7-200).

Am o întrebare:

În fişa tehnică MAX232 (pag7, TI), este dată schema de lucru a CI cu C5,C6,C7,C8 = 1uF.

Aş vrea să ştiu dacă are importanţă că schema dată pe forum foloseşte C=10uF.

C5 e legat bine??

Mulţumesc.

Link spre comentariu

Salut

imi amintesc ca in trecut am facut si un convertor RS232 la TTY in care condensatorii erau de 1micro, ca in datasheet.

Si pentru 485 cred ca 1micro ar trebui.

Eu nu il mai am pe cel construit ca sa verific.

L-a luat un client si l-a pastrat...

Am cautat si in alte locuri pe net.

Sunt postate variante cu 1 micro, totusi, si altii au postat versiunea cu 10 micro.

http://www.eleccircuit.com/rs-232-to-rs ... in-max487/

Merita sa pui prima data 1micro.

Daca faci cablajul postat, nu uita de jumperul pentru alimentarea integratului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări