Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PlC S7-200

Vizitator tzep

Postări Recomandate

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dekor

21

• dorofteius

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut,cel mai simplu este sa iti construiesti singur un convertorRS232 - RS485.Garantat functioneaza. Nu incerca totusi sa accesezi PLC-ul prin modem GSM... asa sigur nu mai merge.Am incercat eu.Daca nu stii sau nu poti sa il faci, cumpara unul. Vezi ca parca era unul original de vanzare pe forum...dekor.

Link spre comentariu

Salut,din raspunsul tau nu am inteles daca te descurci sa-ti faci adaptorul:"Ai cumva o schema deja testata si functionabile.....nu as vrea sa dau o caruta de bani pe un cablu de programare......am gasit un s7 300 nou asa ca daca e sa dau multi bani pe cablu prefer sa-l iau pe ala.Nu am gasit nimic de vanzare pe forum.Mersi "Am atasat schema de principiu si cablajul.Oricum poate vor si altii sa te ajute.Vezi ca exista o eroare strecurata in imaginea cablajului.Eu am facut alimentarea SN75176-ului cu un firicel adaugat.Cel care a generat cablajul a uitat sa alimenteze IC3.In rest ai grija sa pui firele corect la conectorul de pe partea cu PLC-ul.Ai si 24V cc in soclu. Vezi documentatia portului.Succes,dekor

post-7027-139829533137_thumb.gif

post-7027-139829533149_thumb.gif

post-7027-139829533158_thumb.gif

Link spre comentariu

Salut,

convertorul de la Adelaida nu cred ca merge. Nu stiu ce are dar la mine nu a mers.

Primul l-am incercat pe un PLC TSXmicro de la Telemecanique.

Nu a mers. Nici la alt prieten nu a mers.

In final l-am construit pe cel postat pe forum. Insista si construieste-l singur. Fii curajos...

Am mare incredere in produsele de la FTDIChip.

Am cumparat produsele lor si toate au mers perfect. Sunt insa mai scumpe.

Are distribuitor in Romania.

Incearca convertorul lor si nu o sa regreti.

http://apple.clickandbuild.com/cnb/shop ... egoryID=91

Daca nu ai destui bani, ia-l pe cel de la Adelaida si spune-ne rezultatele tale.

Poate tu esti mai norocos.

Cu stima,

dekor.

Link spre comentariu
Vizitator tzep

o sa incerc sa-l fac totusi, o sa fie o experienta in plus, sper pozitiva.acuma intrebarile de rigoare.Valoare la R1 care e?Greseala la cablaj.De unde pana unde ar trebui adus firul pentru alimentarea ic3?MAX232-ic2 e ok un Icl232 Icl232-Smd sau Max232acwe+Ic1 e ok un L7805CV 5V/1.5A?C2 e 100 de micro?Nu am inteles la ce te`ai referit cand ai zis ca am 24v in soclu.Daca nu zic o prostie mare pe partea cu calculatorul voi pune o mufa usb iar pe partea cu s7 un serial corect?Atat pentru acum dekor.Raman deja dator cu o bere!

Link spre comentariu

Salut,24V este prezent in soclul PLC.Ai grija unde te conectezi.MAX232 poate fi oricare, preferabil cel mai voluminos.Nu te chinui cu SMD.Vezi si fisa tehnica a lui si vei intelege aplicatia.Deci la intrarea in el ai semnalele din portul serial.Nu din USB.Daca te uiti mai atent observi ca sunt prezentate ambele variante de conector.Atat cu 25 cat si cu 9p ini In partea opusa se gaseste conectorul spre PLC.Daca nu ai la computer RS232, mai bine cumperi convertorul din link. Rezistenta stabilizat orului serie ....nu mai stiu,dar o poti calcula.C2 are 100nF.Alimentarea pentru IC3 se preia din iesirea de la 7805.dekor.

Link spre comentariu
Vizitator tzep

Salut,24V este prezent in soclul PLC.Ai grija unde te conectezi.MAX232 poate fi oricare, preferabil cel mai voluminos.Nu te chinui cu SMD.Vezi si fisa tehnica a lui si vei intelege aplicatia.Deci la intrarea in el ai semnalele din portul serial.Nu din USB.Daca te uiti mai atent observi ca sunt prezentate ambele variante de conector.Atat cu 25 cat si cu 9p ini In partea opusa se gaseste conectorul spre PLC.Daca nu ai la computer RS232, mai bine cumperi convertorul din link. Rezistenta stabilizat orului serie ....nu mai stiu,dar o poti calcula.C2 are 100nF.Alimentarea pentru IC3 se preia din iesirea de la 7805.dekor.

Problema e ca am doar Laptop nu am calculator, deci ma intereseaza usb->plc
Link spre comentariu

SalutCumpara un convertor USB RS332 ieftin si apoi construieste convertoruldin schhhema de mai sus.Vei obtine ceea ce iti doresti.USB RS232 costa cam 35Ron. Mai dai inca 10Ron pe piese si mufe si esti gata.Apropo....Ai mai lucrat cu PLC ?Ai softul cu care sa accesezi PLC-ul ?Stii sa te conectezi la el ?

Link spre comentariu
Vizitator tzep

SalutCumpara un convertor USB RS332 ieftin si apoi construieste convertoruldin schhhema de mai sus.Vei obtine ceea ce iti doresti.USB RS232 costa cam 35Ron. Mai dai inca 10Ron pe piese si mufe si esti gata.Apropo....Ai mai lucrat cu PLC ?Ai softul cu care sa accesezi PLC-ul ?Stii sa te conectezi la el ?

Nu prea acuma o sa ma apuc, mai am un moeller 821 cu care trebuie sa-mi fac liceta si am zis sa mai fac si in privat.Softurile le am.O sa ma apuc de citit probabil e singura solutie.Momentan astept PLC sa ajunga si dupa sa vad cu cablul cum si ce fac.
Link spre comentariu
Vizitator tzep

Am revenit, cu greu am reusit sa instalez Microwin nu gaseam nici o varainta compatibila cu Windows 7.A ajuns si plc-ul este un s7-200 cpu 226.Maine incerc sa il conectez cu un adaptor de la facultate probabil cel din schema de mai sus.Valoarea lui R1 este de 1.2 k am vazut in alta schema.Intrebare 1:Am vazut cabluri serial mama serial tata pe internet care erau pentru programarea lui S7;este posibil?Intrebarea 2:Am 2 mufer seriale pe plc, port 1 si port 0, am citit documentatia in mare dar nu scrie decat de un port.Portul 0 este pentru profibus iar portul 1 pentru programare?

Link spre comentariu
Vizitator tibiatg

salut. nu am lucrat deloc cu S7 200 si nu pot sa spun sigur dar m-as mira sa poti realiza un cablu adaptor pt. PLC-uri Siemens si in special pt. S7.adaptorul este facut de obicei cu un controler anume ca sa nu poata fi copiat. poti face electronica dar nu sti softul controlerului. pt. S7 300 sigur. si chiar daca seamana cu serialul , nu este serial , este MPI ,o interfata industriala.oricum se gasesc adaptoare destul de ieftine pe site-urile de ocazii straine dupa cum am vazut.

Link spre comentariu

S7-200 si s7-300 sunt animale total diferite.S7-200 merge pe PPI care este un simplu rs485, iar s7-300 intradevar merge MPI , unde se complica treaba.Schema propusa de Dekor merge perfect, si ascultati-l ca stie multe in materie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări