Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frezare piatra naturala?

lorik199

Postări Recomandate

Pentru in proiect mai deosebit doresc ce doresc sa aiba ca sasiu un bloc de piatra naturala, m-am lovit de problema compartimentului pentru montajul electronic, ce trebuie sa-l decupez in piatra.Acum vin la voi cu intrebarea: cu ce as putea reliza acest compartiment, fiind cam exclusa dalta si ciocanul deoarece blocul de piatra este unul deosebit si unic, fiind evident ca nu vreau sa-l sparg.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

2

• stefan_k

1

• cristian_draghiescu

1

• molioa

1

Top autori în acest subiect

"Piatră" poate desemna şi calcar, dar şi granit...Poate ar merge folosind un burghiu (eventual cu cap vidia, funcţiede duritatea rocii), multe găuri şi mai ales multă răbdare...Un burghiu cu diametru prea mare şi/sau graba de a urgenta lucrareal-ar putea fisura... Sau o minifreză.O altă sugestie (faceţi abstracţie de aspectul oarecum macabru) ar fisă luaţi legătura cu o firmă care confecţionează cruci din marmură.

Link spre comentariu

Nu cunosc ce tip de piatra este deoarece am luat-o din padure cand am fost intr-o plimbare, dar e destul de tare, in nici un caz nu e calcar.Ma gandeam si eu la gauri multiple insa nu stiu cat de rentabil e, am bormasina destul de mare cu percutie si burghie, asa ca voi incerca totusi.M-am mai gandit la decupare cu flexul si disc diamantat, detin si o freza dar nu stiu de unde pot procura capuri pentru piatra, detin numai pentru lemn.Nu as vrea sa apelez la serviciile unor oamani deoarece vreau sa fie un proiect realizat 100% de catre mine.

Link spre comentariu

Cu discuri si freze diamantate, dar cu apa pentru racire, mai ales la freza. Atentie, fara percutie ca se crapa. La freza sa ai reglaj la turatie.La un atelier pt prelucrat piatra ar fi cea mai simpla solutie, ti-o scoate lespede. Cat dai pe disc si pe freze, platesti la atelier. Cu siguranta, chiar mai putin. In plus, risti sa o spargi la prelucrare -poate chiar la final.

Link spre comentariu

Cu burghiu bun, si rotopercutor de putere mica spre medie (SDS+, 2.7J) am gaurit frumos piatra naturala dura, folosind percutia, piatra fiind groasa. Daca e subtire, poti incerca fara percutie, merge mult mai lent dar nu fortezi piatra. Cu "bormasina" si piatra groasa, sincer nu stiu ce sanse ai. Cu discurile diamantate de diametru mic (pentru "flex"), ai limitari de dimensiune dar sunt relativ ieftine si de obicei isi fac treaba. Vezi ca si discurile sunt de mai multe feluri: discuri crestate (4-6-8 crestaturi) care taie dur, cu viteza, dar risca sa ciobeasca, si discuri uniforme, fara crestaturi, potrivite pentru operatii mai fine.Sugestie: cauta un alt bloc de piatra de consistenta asemanatoare (chiar daca nu e acelasi material); fa experimente cu sculele pe care le detii sau pe care esti dispus sa le achizitionezi, si ia o decizie dupa ce vezi cum merge treaba. Poate vei considera ca merita sa prelucrezi singur blocul final, sau poate nu ...

Link spre comentariu

Cu plastelina :101 faci un dig de plastelina pe conturul care trebuie decupat si in interior torni un acid care maninca piatra (nu stiu care ,dar sigur este unul) mai schimbi acidul si tot asa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări