Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tuburi finale in regim de trioda imbunatatita

zbodeoc

Postări Recomandate

... cam asta ar fi traducerea de la "enhanced triode mode", altfel spus comanda in tensiune/curent pe G2. Ca exemplu lampa saracului, 6L6 (6P3S), care se transforma astfel intr-un dispozitiv mai liniar decit aceeasi lampa comandata pe G1.

post-19106-139829531935_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zbodeoc

17

• hpavictor

6

• ggg

3

• zal

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai acuma ca ti-ai manifestat interesul o sa pun si-o schema, ca oricum nu m-as fi putut abtine ☺... insa dupa cum bine se stie eu am idei putine dar fixe ☺☺☺PS. Nu mai stiu care-i lampa saracului?! Ia sa vedem care din multele se califica aici?...

post-19106-139829531982_thumb.jpg

Link spre comentariu

Intre anodul stabilovolt-ului si +300V , dar si intre +300V si masa trebuie un grup de condesatoare pentru decuplarea in AC ( probabil ca 22 micro + 100 nano ar fi suficient ) ...schema nu este inca completa . Probabil ca ati considerat ca este importanta doar cale de semnal ...Dar este foarte frumoasa si simpla !Trafo interstage este mai deosebit , cu trei infasurari ... una este mai speciala , CFB . La ea conteaza si rezistenta in CC . Simplu si eficace !

Link spre comentariu

Vali, am avut de ales intre a pune un Zenner/R+C in catodul primului tub sau o infasurare de reactie cu o rezistenta ridicata, adica nu CuEm ci constantan, isotan, nichelina... care so potrivi mai bine...

PS. Puteam pune LED-ri sau baterii sau R/C ...

Link spre comentariu

"Ştii" ce ar fi de remarcat..., trioda(6L6) cu atac g2 poate furniza 5-6W în sarcină la anod (aparent 5W6 în condiţiile date la o primă vedere).În acest fel se justifică "triodă îmbunătăţită" din titlu(practic conexiune triodă/g2 sau tetrodă puterea în sarcină va fi sensibil egală).înfăşurarea.

Link spre comentariu

Pai acuma ca ti-ai manifestat interesul o sa pun si-o schema, ca oricum nu m-as fi putut abtine ☺... insa dupa cum bine se stie eu am idei putine dar fixe ☺☺☺PS. Nu mai stiu care-i lampa saracului?! Ia sa vedem care din multele se califica aici?...

Am eu o propunere pentru finala :) ( cea mai cunoscuta clona sovietica a unei lampi naziste , pentoda de 50W ) ...oare se potriveste ? Iar in etajul de intrare 6H6P , cu amandoua triodele in paralel ...iar tensiunea de alimentare +400V , pentru o putere de iesire " sanatoasa " .Este o propunere acceptabila ?
Link spre comentariu

Victor, daca bine tii minte eu ti-am mai semnalizat aceasta posibilitate de atac acum citeva luni, insa n-a rezonat atunci. Putem ataca orice, in limite rezonabile, ca de aia-i subectu' generalisim... Pentru cei ce nu pricep despre ce-i vorba e foarte simplu de explicat: e vorba de un SE asimetric in fata unei lampi finale... un fel de amplificator de casca, mai mult sau mai putin asimetric... sigur, nimic nu-i testat, totul e pe hirtie ☺☺☺ ... mai mult sau mai putin, totusi...

Link spre comentariu

Probabil ca ati considerat ca este importanta doar cale de semnal ...

Daca tot suntem/sunteti la generalitati: ce-i aia "cale de semnal"? De cand este "calea de semnal" separata de sursa de alimentare, de decuplari la masa si restul draciilor dintr-un amplificator?
Link spre comentariu

Florin, tot ce trebe stiut despre tuburi se poate rezuma la scrierile citorva maestri in domeniu; dintre acestia eu l-am ales la intimplare (sau pentru ca are umor) pe Lynn Olson si am incercat sa ma pun in pielea lui cu salariile din tara aflatoare. A se vedea prezentarea redactata pentru una din editiile ETF la care a participat cu privire la "calea de semnal". Sigur, este o editie istorica si nu m-as fi simtit demn de un asemenea maestru daca n-as fi mers putin mai incolo...

Link spre comentariu

Vali, am avut de ales intre a pune un Zenner/R+C in catodul primului tub sau o infasurare de reactie cu o rezistenta ridicata, adica nu CuEm ci constantan, isotan, nichelina... care so potrivi mai bine...

PS. Puteam pune LED-ri sau baterii sau R/C ...

Ar putea intra in discutie un generator de curent constant , de exemplu un PL504 si o sursa negativa de 100v iar in calea de semnal nu intra si rezistorul de setare a curentului ,impendanta generatorului este mult mai mare , se pastreaza ideea de fara RC :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări