zbodeoc Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 ... cam asta ar fi traducerea de la "enhanced triode mode", altfel spus comanda in tensiune/curent pe G2. Ca exemplu lampa saracului, 6L6 (6P3S), care se transforma astfel intr-un dispozitiv mai liniar decit aceeasi lampa comandata pe G1. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Şi o schemă concretă? Să avem la ce ne raporta...P.S. Parcă alta era lampa săracului... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 30, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Pai acuma ca ti-ai manifestat interesul o sa pun si-o schema, ca oricum nu m-as fi putut abtine ☺... insa dupa cum bine se stie eu am idei putine dar fixe ☺☺☺PS. Nu mai stiu care-i lampa saracului?! Ia sa vedem care din multele se califica aici?... Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Păi tot cu trafo multe? Sînt mai greu de făcut.Cel mai vesel element din schemă e lampa stabilovolt. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 30, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Ma dezamagesti, nici n-ai remarcat ca-i primul amplificator fara rezistente si fara condensatoare pe calea de semnal... ma rog, sa vad cum negociez cu droselul de mod comun... Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Intre anodul stabilovolt-ului si +300V , dar si intre +300V si masa trebuie un grup de condesatoare pentru decuplarea in AC ( probabil ca 22 micro + 100 nano ar fi suficient ) ...schema nu este inca completa . Probabil ca ati considerat ca este importanta doar cale de semnal ...Dar este foarte frumoasa si simpla !Trafo interstage este mai deosebit , cu trei infasurari ... una este mai speciala , CFB . La ea conteaza si rezistenta in CC . Simplu si eficace ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Trafo interstage este mai deosebit , cu trei infasurari ... una este mai speciala , CFB . La ea conteaza si rezistenta in CC . Dacă "contează" poate fi rău pentru simplu fapt că Ec1=0V (în conformitate cu primul grafic postat download/file.php?id=32253&mode=view ,Ec1=0V_ăla se raportează la catod). Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 30, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Vali, am avut de ales intre a pune un Zenner/R+C in catodul primului tub sau o infasurare de reactie cu o rezistenta ridicata, adica nu CuEm ci constantan, isotan, nichelina... care so potrivi mai bine... PS. Puteam pune LED-ri sau baterii sau R/C ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 "Ştii" ce ar fi de remarcat..., trioda(6L6) cu atac g2 poate furniza 5-6W în sarcină la anod (aparent 5W6 în condiţiile date la o primă vedere).În acest fel se justifică "triodă îmbunătăţită" din titlu(practic conexiune triodă/g2 sau tetrodă puterea în sarcină va fi sensibil egală).înfăşurarea. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 30, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Da, e un "pic" mai bine decit spune producatorul in foaia de catalog pentru modul trioda... ☺ Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Pai acuma ca ti-ai manifestat interesul o sa pun si-o schema, ca oricum nu m-as fi putut abtine ☺... insa dupa cum bine se stie eu am idei putine dar fixe ☺☺☺PS. Nu mai stiu care-i lampa saracului?! Ia sa vedem care din multele se califica aici?...Am eu o propunere pentru finala ( cea mai cunoscuta clona sovietica a unei lampi naziste , pentoda de 50W ) ...oare se potriveste ? Iar in etajul de intrare 6H6P , cu amandoua triodele in paralel ...iar tensiunea de alimentare +400V , pentru o putere de iesire " sanatoasa " .Este o propunere acceptabila ? Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 30, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Victor, daca bine tii minte eu ti-am mai semnalizat aceasta posibilitate de atac acum citeva luni, insa n-a rezonat atunci. Putem ataca orice, in limite rezonabile, ca de aia-i subectu' generalisim... Pentru cei ce nu pricep despre ce-i vorba e foarte simplu de explicat: e vorba de un SE asimetric in fata unei lampi finale... un fel de amplificator de casca, mai mult sau mai putin asimetric... sigur, nimic nu-i testat, totul e pe hirtie ☺☺☺ ... mai mult sau mai putin, totusi... Link spre comentariu
fcon Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Probabil ca ati considerat ca este importanta doar cale de semnal ...Daca tot suntem/sunteti la generalitati: ce-i aia "cale de semnal"? De cand este "calea de semnal" separata de sursa de alimentare, de decuplari la masa si restul draciilor dintr-un amplificator? Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 30, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Florin, tot ce trebe stiut despre tuburi se poate rezuma la scrierile citorva maestri in domeniu; dintre acestia eu l-am ales la intimplare (sau pentru ca are umor) pe Lynn Olson si am incercat sa ma pun in pielea lui cu salariile din tara aflatoare. A se vedea prezentarea redactata pentru una din editiile ETF la care a participat cu privire la "calea de semnal". Sigur, este o editie istorica si nu m-as fi simtit demn de un asemenea maestru daca n-as fi mers putin mai incolo... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Vali, am avut de ales intre a pune un Zenner/R+C in catodul primului tub sau o infasurare de reactie cu o rezistenta ridicata, adica nu CuEm ci constantan, isotan, nichelina... care so potrivi mai bine... PS. Puteam pune LED-ri sau baterii sau R/C ... Ar putea intra in discutie un generator de curent constant , de exemplu un PL504 si o sursa negativa de 100v iar in calea de semnal nu intra si rezistorul de setare a curentului ,impendanta generatorului este mult mai mare , se pastreaza ideea de fara RC Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum