Vizitator Cree Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Salut Am un acvariu nano si as vrea sa-i pun ca iluminare leduri Cree.Am comandat 4 buc.albe reci/493lm/1500mA/5,4W,unul rosu 118lm/1,61W/2,3V/700mA si unul albastru 455nm/1000mA/3,5W/3,5V.Problema este si care puteti sa ma ajutati care ar fi sursa optima de alimentare pentru aceste leduri.Cele albe as vrea sa le pun doua si doua sa se aprinda.Celelalte rosu si albastru separate.Cam acestea ar fi ledurile: http://www.zexstar.com/product_info.php ... 58aogb08t5 http://www.zexstar.com/product_info.php ... 58aogb08t5 http://www.zexstar.com/product_info.php ... -Rosu.html Multumesc Link spre comentariu
Vizitator Cree Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Am gasit o sursa pentru leduri Mean Well 12V/8,5A.Ma gandeam la legarea ledurilor doua cate doua cele albe,cel rosu si cel albastru cu rezistente de limitare a curentului legate in paralel pe sursa.Este buna sursa? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Nu. Ai nevoie de o sursa de curent constant.Ledurile XP-G R5 le legi cate 2 in serie si le alimentezi la 9V printr-o sursa de curent constant cu LM2596ADJ/LM431 viewtopic.php?f=209&t=133796 ,fiecare serie cu sursa lui deasemenea si la cele color .Stii sa lipesti ledurile de MCPCB? Daca nu ,roaga-i sa-ti schimbe comanda cu aceeleasi leduri dar varianta star -acestea sant lipite de o bucatica de MCPCB sau ceramica si pot fi atasate de radiator .Ce radiatoare ai in vedere?Curentul maxim prin leduri ,practic si la o utilizare indelungata, e bine sa fie de max 75% din cel nominal si asta din doua motive :1.La curentul nominal o sa ai multa caldura de evacuat si randamentul e mai scazut -problema principala e caldura ,daca nu reusesti sa o evacuezi in timp util temperatura ledului creste peste anumit prag si pa,pa led .2. Creste durata de viata a ledurilor . Link spre comentariu
Vizitator Cree Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Sursa de care aminteam mai sus 12v/8,5A este sursa Mean Well de curent constant special conceputa pt leduri...De aceea spuneam daca o pot folosi cu rezistente de limitare...Comanda nu o mai pot schimba,deja sunt pe drum ledurile. Link spre comentariu
Vizitator Cree Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Nu puteti ajuta si un boboc ca mine pe forumul asta? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Esti turcule?Sant leduri diferite si nu le poti alimenta la gramada . Si cu adaptariile respective cum calculezi rezistentele? Mai bine foloseste o sursa de calculator ca sursa de energie. La sursele de curent constant ,curentul e constant iar tensiunea in functie de consumator .Asta spre deosebire de sursele de tensiune constanta (care au tensiunea constanta si curentul cat trage consumatorul). Sursele de curent constant mentin curentul dat prin varierea tensiunii aplicata consumatorului ,in cazul de fata cand ledul se incalzeste consumul lui de curent creste iar daca e alimentat in tensiune constanta se va arde prin depasirea intensitati maxime admisibile prin led . Sursa reactioneaza la cresterea curentului prin scaderea tensiunii iar prin aceasta determina scaderea cerintei de curent din partea ledului .Iar daca ledul se incalzeste in continuare crescand astfel cererea de curent ,sursa mai reduce un pic tensiunea pana se ajunge la un echilibru.Acum ,te intreb cum poate functiona corect o sursa de curent constant careia ii ceri tensiune constanta?Si comanda o poti schimba ,le duci pe aste inapoi si ceri ce ai nevoie mentionand ca o sa suporti diferenta de pret .Bineinteles ca trebuie vorbit la telefon daca vanzatorul accepta. Unde au respectivi magazin ?Tocmai asta fac. Link spre comentariu
Vizitator Cree Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Multam de raspuns...Ledurile le-am comandat la o firma din Rm.Valcea,iar eu sunt din Bucuresti.In plus deja sunt aproape livrate.Daca spui asa o sa folosesc o sursa de comutatie cu tensiune constanta.Cat am mai citit stiu ca apare fenomenul de ambalare termica pana la arderea ledului la folosirea surselor de tensiune constanta. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Daca vrei comutatie foloseste sch indicata mai sus ,acum trebuie sa gasesti si pe cineva sa-ti lipeasca ledurile .Ledurile sant mici si au contactele pe partea dinspre radiator ,e o intrega poveste cum se lipesc .Asa ti-au spus de la firma cand ai vorbit cu ei ,ca sant pe drum? Link spre comentariu
Vizitator Cree Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Se pare ca e foarte greu sa capeti niste raspunsuri pe aici.Cei experimentati in problemele astea nu se coboara la nivelul celor care nu cunosc prea bine lucrurile astea...Nimeni nu s-a nascut invatat,toti am fost incepatori in viata,dar ajunsi la un anumit nivel suntem prea sus ca sa ne mai uitam in jos de unde am plecat. Link spre comentariu
Kreator Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Ledurile nu-s bune pt iluminat acvarii. Link spre comentariu
george2209 Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Dupa parerea mea te-ai complicat daca scopul era numai luminarea pe LED a acvariului. Eu am incoluit de mult neonul la acvariul meu cu leduri. Am folosit 4 becuri din astea: http://www.reichelt.de/?ACTION=3;GROUPI ... 5c1bf9a719 Merg la 12V si au regulatorul inclus in soclu. Merge perfect de mai bine de 6 luni cu un simplu 220 -> 12V la 6A din ala banal din orice magazin de specialitate. Fii atent la culori! Din ce am incercat pana acuma, la mine cel mai bine a mers Alb pur combinat cu Alb galbui. E efectul de lumina cel mai placut si in plus scapi de problema algelor pe care o ai cu LEDuri pe culori anume. Mai vezi pe internet sfaturi daca vrei neaparat LEDuri colorate. Plantelor le merge de asemenea excelent cu combinatia aia. Algele sunt la minimum. Bafta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum