Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator PIC pe USB

Vizitator Andrei.Hrubaru

Postări Recomandate

Vizitator mktinapex1

hai mah ... programator pic pe usb ... dar de ce nu-l face-ti ala simplu pe serial ... fara alta sursa de alimentare si merge brici :rock: si se poate folosi cu programul ala free IC-Prog care ii destul de bun ... :goodman:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Foarte simplu: eu, spre exemplu, nu am decat porturi usb la laptop. Daca vreau sa folosesc un programator pe paralel sau serial implica achizitionarea unui convertor, care nu-si are rostul daca poti face direct un programator pe USB :toimonster:Multumesc pentru postarea schemei programatorului, am cautat multa vreme asa ceva, insa nu am construit nimic din lipsa de timp (facultatea asta mananca zilele tuturor studentilor). Un alt motiv ar fi faptul ca multe scheme de programatoare nu functioneaza. Ce soft pentru programare ai folosit?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
p.s. vezi ca au aparut FT232R care te scapa de TOATE piesele necesare convertorului usb->serial

FT8U232BM - de asta vorbeam si eu - e la capodimonte aprox 21 Ron bucata.

Cu singura precizare suplimentara ca nu este suficient sa utilizezi driverul VCP sau D2XX pe care il ofera gratuit producatorul ci va trebui sa-ti scrii propriul program software pentru programator, ceea ce este o gramada de lucru (inutil)...

Cu alte cuvinte emularea lui RS232 prin USB si utilizarea unui software de programator PIC consacrat pe RS232 (ca icprog, ponyprog, winpic, etc) NU FUNCTIONEAZA.

Asta din cauza modului de functionare al USB, vezi:

http://www.beyondlogic.org/usbnutshell/usb1.htm si linkurile adiacente.

Decat un programaot pe USB mai bine unul pe seriala cu generarea lui 13.5V din MAX232. Seriala accepta consumuri de maxim 15mA, mai mult decat suficient pentru un programator de PIC.

cele bune,

Vasile Surducan

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Cu alte cuvinte emularea lui RS232 prin USB si utilizarea unui software de programator PIC consacrat pe RS232 (ca icprog, ponyprog, winpic, etc) NU FUNCTIONEAZA. Dar unprogramator pe LPT cu un convertor USB-LPT va functiona? Si daca da, ati vazut careva in ultima vreme asemenea convertoare de cumparat? Unde?

Link spre comentariu

Cu alte cuvinte emularea lui RS232 prin USB si utilizarea unui software de programator PIC consacrat pe RS232 (ca icprog, ponyprog, winpic, etc) NU FUNCTIONEAZA.

nu vad de ce nu ar functiona. poate ai gresit schema.

A incercat cineva sa testeze asta cu simt de raspundere si merge ?

Ma refer strict la FTD232 cu driverele proprii si la Windows ca sistem de operare, nu linux si nu bitbang.

Link spre comentariu

Multe dintre programatoarele existente nu functioneaza cu adaptoare USB-serial pentru ca folosesc functii de acces de tip IO (read si write port). Pentru o functionare corecta cu ambele tipuri de COM-uri (standard sau convertor USB-COM) trebuie ca software programator sa foloseasca functii de acces Windows API. Din cat stiu eu, PonyProg lucreaza foarte bine cu ambele tipuri de COM-uri, eu l-am testat cu un programator EEprom derivat din base-boardul de la PonyProg.
Link spre comentariu

Multe dintre programatoarele existente nu functioneaza cu adaptoare USB-serial pentru ca folosesc functii de acces de tip IO (read si write port). Pentru o functionare corecta cu ambele tipuri de COM-uri (standard sau convertor USB-COM) trebuie ca software programator sa foloseasca functii de acces Windows API. Din cat stiu eu, PonyProg lucreaza foarte bine cu ambele tipuri de COM-uri, eu l-am testat cu un programator EEprom derivat din base-boardul de la PonyProg.
http://www.beyondlogic.org/usbnutshell/usb6.htm
Link spre comentariu

Dar unprogramator pe LPT cu un convertor USB-LPT va functiona?

Daca este vorba despre FTD245 functionand sub windows ma cam indoiesc. Va puteti construi o clona de ICD2 insa, daca e musai sa fie pe USB. Cautati pe Google.

Am cautat si am gasit diverse clone de ICD2, insa cele mai multe merg pe serial, cu adaptor ( de ex. FT232 ) la USB. Acestea functioneaza?

http://www.stolz.de.be/

http://users.picbasic.org/projects/ICD/ICD.htm

http://www.sixca.com/eng/articles/icd2_clone/

Link spre comentariu

@Blind ... in mare parte este luata de pe http://www.edaboard.com insa cu modificari facute de mine (acolo sunt multe scheme si discutii legate de ICD2 pe RS232 sau pe USB ... eu le-am pus cap la cap si a iesit treaba aia de mai sus) ... eu am deja un ICD2 cu partea de RS232 iar in schema asta nu am facut decat sa mai adaug partea de USB ... acum astept sa-mi vina cablajul si sa ma apuc sa plantez piesele ... o sa va spun daca merge sau nu .... ma rog .. partial sigur va merge ca modulul de RS232 e deja verificat si folosit ... sa vedem USB-ul ....

Ca o scurta caracterizare precizez ca respectiva clona ICD2 merge si cu RS232 (in cazul asta e nevoie de o sursa externe de tensiune) dar si cu USB (NU mai e nevoie de sursa de tensiune externa)... sunt si eu nerabdator sa vad daca merge tot asa la prima punere sub tensiune ca si versiune doar cu RS232 ....

Toate cele bune! :smt001

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări