Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlaturarea intermodulatiilor cu diode pin sau schottchy

zvartoshu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zvartoshu

15

• Yo4You

3

• mila

2

• C.D.

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am pus dioda schottky inapoi decand cu marirea par GOLD bucuresti la 5kw.

Am in unele punct brum de rf, mama cat am putut sa ma amuz in rest noise luuuung, dioda pin nu face fata adica sunt slabe toate semnale si pe ea am 0.83V

mai mult nu am putut stoare in buricul bucurestiului.

Deci langa 2kw 90.2 fiind cu deviatie pe langa 75khz aud 90.3 shumen, sau 92.8 horizont langa mega super deviatie activ fm 92.7.

Bf987 nu il misc de acolo ca da blank mult mai bine fata de bf999 sau s525t, test pe 2 receptoare bakup.

Link spre comentariu

Puterile astronomice pe fm lovesc capitala din plin, de la national domnul dicu a afirmat ca se merge pe "bakup de 3 kile" si spera ca ibv romania sa ii aduca lipsurile pentru kitul de 5kw , evident 6 antene pe catarggold guerilla realitatea = 6 antene -(90.2) 2kw dupa avarie ,(94.8) 2,5kw celalt si 4kw (96.9) celalt care are confirmari din mai multe regiuni montane ca se aude prin munti bine.pro fm si music - 1.5kw(103.8) si 3kw (102,8)- ambele de deasupra bucurestiului.Europa fm si smart fm , refacute in decembrie, unul e in 7,5kw (106.7) si celalt e in 2kw afirmati de IBV romania.Deci facem un calcul, de la mine pana la berceni unde sunt pro am 3km, pana la gueriila cea fericita este 1km si pana la national am 4km si pana in victoriei 3km.Daca vreti sa vedeti cum fac unele emitatoare o sa intocmesc filme sa radeti cum pot bruia sau sa se manifeste.Deci, vorba mea catre ancom fuse asa "ce ne vom face noi, cb-istii, sau radioamatorii cand acestea or sa dea cu 3-5kw de deasupra noastra", raspunsul este unul clar, sa ne facem filtre pe intrarea antenei.Acesta e inceputul, multumita celor care au acordat licente peste 2kw par!!!

Link spre comentariu

Ce faceti d-voastra acolo e fascinant insa intermodulatia aia nu o veti inlatura nici cum decat daca faceti aparatul mult mai selectiv si i ingustati banda de receptie FM precum sculele de radiocomunicatie FM cu filtru de 15Khz.Problema e ca spectrul audio in broadcasting este la 75khz pentru stereofonie insa eu totusi recomand sa incercati sa limitati la 50khz banda de trecere.Ca fapt concret firme de prestigiu icom kenwood yaesu nu au reusit sa scoata spleterele de radio din unde scurte daca cineva vorbeste la 1,5khz fata de interlocutor emisiunea devine aproape neinteligibila, asa vad ca e si in cazul prezentat post de radio in la 50-100Khz distanta.Deci ma repet totul este de pe intermediara selectivitate cat mai buna banda mai ingusta si scapati de probleme.O alta treaba buna ar fi constructia unui LNA cu 2 circuite acordate inainte si 4 dupa, problema se pune sa il puteti face sa il reglati continuu pe un maxim pe fiecare frecventa in parte.Cu antene directive yaghi ati incercat?? acelea au atenuare foarte mare fata de emitatorul de putere si indreptati spre punctul care vreti sa il auziti.

Link spre comentariu

Postul FM tocmai de asta e post FM, sa bubuie domnule in raza de acoperire.Faptul ca nu poti receptiona unguri, austrieci sau Chisinau FM e irelevant.Rostul unui emitator FM e deservirea pana la limita orizontului optic, 80-120 km.

Link spre comentariu

El este convins ca este pentru inlaturarea intermodulatiilor. De parca acestea ar aparein eter. E bine de stiut ca aceasta perturbatie nu este prezenta in campul EM.Cauza trebuie cautata in neliniaritatea dispozitivului semiconductor. Termeni ca IP3,IMD, punct de compresie, etc. trebuie intelesi si invatati neaparat. Preferabil in sali decurs si nu de pe wikipedia.

Link spre comentariu

Oricum, acest topic este mai mult un monolog. Din 22 de postari (23 cu a mea), 12 sunt ale initiatorului. Adica mai mult de jumate. La urmatoarele postari consecutive inchid topicul.

Link spre comentariu

La multi ani. Iata ca a sosit si 2013 cel mult asteptat. mult succes, ideea este ca si pe analizoare apar spurii si ca acestea sa fie diminuate, sa recurs la schimbarea a mai multe combinere, spun exact ce mi sa spus de la ibv romania.

Cu asta am zis ce era de zis in acesti 6 ani de dx, mult succes bucurestenilor la dx,

si

Dxerul intermodulat , al vostru Zvartoshu.

Link spre comentariu

Salut si LA MULTI ANI! ai facut un lucru bun ca ai dat yaghiurile jos pentru ca polarizarea era orizontala, eu zic sa le montati la loc pe pozitie verticala sa vedeti ce prindeti.A si inca ceva mai multe elemente directive pentru anul acesta un boom de 6metrii si vreo 8 elemente directive cred ca ar fi suficiente.

Link spre comentariu

Nu mai am receiverele, le-am dat la proba si ulterior la vanzare.

Antenele verticale Nu mergeau in zona mea deoarece am 3 emitatoare pe 6 antene pol verticala in fata mea http://www.frocus.net/images/antennas/r ... tile10.jpg. Singura antena cu care faceam dx vertical era DIP 11, vezi pe avatar, si J-pole ca erau in scurt.

Uite aici in filmul acesta

cum mergeau europa fm slatina 98,8mhz pe j-pole sau orizontal KISS 99,2 cozia fix in buza la 99,3 isty bisty. Asta e ultima rabufnire din cauza foehn produs intre munte si campie, adica la 1640m la statie meteo aveam 6°C si jos in vale erau -4°C cu -3.4°C in Bucuresti.

Antena orizontala mi-a adus de fiecare data ori sarbi, ori turci, ori moldoveni ori centrul romaniei. Pe verticala nu am reusit sa aduc ucraina din cauza zgomotului care nimicea tot, in rest pe pol 45“ mergea receptia perets fm 105,6 fost stinoye, ori 93,25 si 99,75 ch r5 persyy natzionalny.

In 2009 am avut antena directiva de canal 2 care ulterior a fost vanduta la Buzau. Pozele le mai am cu ea.

Deci asta a fost tot, nu trebuie sa va suparati sa ma cricticati, sau sa ma faceti ca nu am inteles. Sa terminat dx-ul. Pacat, merg inainte.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am trecut cu radio pe la un amic inginer sa se uite si el peste schema, si a tras o concluzie, inlaturarea diodei pin si schimbarea fet-ului din bf987 in alt fet, si lasat doar circuitul acordat pe antena.Am ajuns acasa si am cautat vreo 8 tipuri de fet, singurul care se acorda era bf245 fara dioda pin pusa, adica cu celalte ori se ineca radioul, se umplea de intermodulatii si zgomot si mers ca impiedicat la scan.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări