Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

faza si nulul

Vizitator valiftw

Postări Recomandate

• Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian C

7

• ratza

5

• gauss

5

• leoncris

4

Top autori în acest subiect

Da de unde ... Marea majoritate a electricienilor au iesit la pensie avind ca unica scula de masura un bec cu 2 incercatoare ... Puneau unul la un fier ( masa ) din tablou , noi il denumim nul de protectie ... lumina , era " faza " . Semantic si la nivel de metalimbaj putem sa definim orice si oricum , dar ... lumineaza becul ? Aceasta-i intrebarea ... off-topic : pentru multi din colegii mei un transformator alimentat intre 2 faze ( primar 380 V , sau 400 ... cum vreti , alta discutie ... ) e " bifazic" ...

Link spre comentariu

Pot produce curent alternativ cu o instalatie eoliana , cu un UPS , cu un grup electrogen ... cum identifici faza si nulul ?

S-a mai dezbatut ... sint notiuni elementare , incearca cu un creion de tensiune , pentru asta a fost inventat . Mai ales in secundarul unui transformator .

" nu exista curent alternativ fara cel putin o faza " ... eu zic sa mai citesti , sau macar sa intelegi ...

imi mentin afirmatia totusi sau o reformulez, aici scrie asa:

"Transformatorul electric este un aparat electromagnetic static, având doua sau mai multe

înfasurari electrice cuplate magnetic care transforma parametrii (uzual curentul si tensiunea dar si

numarul de faze) energiei electrice de curent alternativ."

eu ma refeream ca va fi un curent monofazic nu ca are faza si nul

Robeert: modificare text.

Link spre comentariu

"Transformatorul electric este un aparat electromagnetic static, având doua sau mai multeînfasurari electrice cuplate magnetic care transforma parametrii (uzual curentul si tensiunea dar sinumarul de faze) energiei electrice de curent alternativ." Corect! Si de ce e monofazic?Doar ai pus un citat unde scrie clar:transforma parametrii(uzual curentul si tensiunea dar si numarul de faze)... @gauss,asta cu bifazic imi aduce aminte de gluma aia cu bila,care de fapt nu se numeste bila ci doar la,bi vine de la doua.

Link spre comentariu

E monofazic. Greşeala s-a perpetuat din postarea mea, care e o mare imbecilitate. În primul rînd că nu sînt două faze, ci doar o tensiune izolată de reţea, cum a zis gauss.

Vei avea două faze flotante faţă de pămînt.

Link spre comentariu

E posibil ca eu sa nu fi inteles corect,dar de ce un transf e neaparat nevoie sa fie monofazic?

Pai nu-i neaparat .In anii 90 cand lucram in fabrica aveam destule trafuri trifazate.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări