Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

faza si nulul

Vizitator valiftw

Postări Recomandate

leoncris :În cazul redresorului monoalternanţă, dacă "U" estetensiunea efectivă din secundarul transformatorului,atunci tensiunea medie pe rezistenţa de sarcină vafi (SQRT2/Π) x U = (1,41/3,14) x U, adică aproximativ0,45 x U (pentru o diodă şi un transformator ideale).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian C

7

• ratza

5

• gauss

5

• leoncris

4

Top autori în acest subiect

Care transformator , cristi ?

"-de ce daca pe reteaua de 220v pun o dioda in serie cu ap masura imi da aproape 100v curent continuu ?"

"si daca incarc un condes (electrolitic la 400v) cu minusul la nul si plusul la catodul diodei oare cu ce tens se incarca?" - 1/2 din U alimentare.

Link spre comentariu

Inclusiv reţeaua de 230 V este alimentată din secundarulunui transformator. Ideea era că tensiunea măsurată estede aproximativ 0,45 x 220 V = 99 V.Marian C :La bornele condensatorului veţi regăsi valoarea maximă atensiunii alternative, adică SQRT2 x 220 V ~ 311 V.

Link spre comentariu

Inclusiv reţeaua de 230 V este alimentată din secundarulunui transformator. Ideea era că tensiunea măsurată estede aproximativ 0,45 x 220 V = 99 V.Marian C :La bornele condensatorului veţi regăsi valoarea maximă atensiunii alternative, adică SQRT2 x 220 V ~ 311 V.

corect cristian_draghiescu
Link spre comentariu

se pare ca nulul de fapt este punctul de neutru cu potential zero fata de Pamant al traf trifazic in stea si este legat la pamant sa nu migreze in cazul dezechilibrelordaca gresesc corectati-mas-a spus mai sus:"In orice circuit electric electronii circula doar pe faza (in alternativ)"asta inseamna ca daca am un traf care-l bag in priza si in secundar scoate 100v alternativ o sa am si acolo nul si faza?

Link spre comentariu

Nu. Vei avea două faze flotante faţă de pămînt. Cu alte cuvinte, nu te vei curenta dacă atingi doar una din ieşirile secundarului (oricare).

Link spre comentariu

Flotant înseamnă că sînt izolate faţă de pămînt, iar potenţialul lor faţă de acesta poate fi oricît, fără să influenţeze tensiunea măsurată între cele două ieşiri ale secundarului.

Link spre comentariu

Cu plăcere. Tocmai mi-am adus aminte şi una dintre cele mai folosite aplicaţii practice: transformatoarele de separare utilizate de depanatori.

Link spre comentariu

nu exista curent alternativ fara cel putin o fazarezulta la bornele trafului un curent alternativ monofazic clasic nu ca cel de la priza provenit din trifazic in stea cu punct de neutrudaca ai o baterie si o legi la 2 fire rotind bateria la ce frecv vrei ai tens alternativa fara nul si faza, ci una clasica cum am invatat in scolisau cel mai corect cu un magnet in loc de baterie

Link spre comentariu

Pot produce curent alternativ cu o instalatie eoliana , cu un UPS , cu un grup electrogen ... cum identifici faza si nulul ?S-a mai dezbatut ... sint notiuni elementare , incearca cu un creion de tensiune , pentru asta a fost inventat . Mai ales in secundarul unui transformator ." nu exista curent alternativ fara cel putin o faza " ... eu zic sa mai citesti , sau macar sa intelegi ...

Link spre comentariu

cred ca m-am exprimat gresit, da asa e la bornele traf nu e nici o fazain sensul ca ai cel putin o tens (sau semnal) variabila, ca poti avea pe un fir de ex 3 semnale (tens) defazate -redresarea tens trifazate

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări