Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema boxe Uher 1200 compact

Vizitator touraek

Postări Recomandate

Vizitator touraek

Nu se mai aud inaltele si mediile decat daca apas pe ele.Please help nu stiu ce au,ce am gresit.Boxele sunt pe 3 cai,ascultam muzica si dintr-o data a inceput sa arunce bassu mediile(adica doar pacaneau de la presiunea aerului),am dat incet si am realizat ca nu se mai aud mediile si inaltele decat daca apas pe ele.Cei de facut cu le pot schimba ca am inteles ca nu se fac difuzoare pt boxele vechi si mai trebuie si uitat la cum au fost configurate boxele sa lucreze impreuna.Vreun sfat?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

3

• maxente

2

• mircea888

1

• emola

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Problema asta a aparut la ambele boxe in acelasi timp? adica la 2 difuzoare de medii si doua de inalte in acelasi timp?Daca merg cand apesi pe membrana posibil sa ai probleme cu firele leonice sau sa fie rupt firul de la bobina exact acolo unde se lipeste de firul leonic.Despre ce boxe este vorba?Mi se pare ciudat ca wooferul sa impinga mediile, inseamna ca mediile nu au incinta separata, o constructie cam nepriceputa care poate fi chiar cauza problemei.Mergi cu ele la cineva care se ocupa de reparatii, asta daca renteaza.

Link spre comentariu
Vizitator touraek

Problema cred ca este aceea ca amplificatorul e prea puternic Kenwood ka-3080r iar boxele de la Uher 1200 compact.Problema a fost la una din boxe si dupa cateva zile a inceput si la a 2a.Difuzoarele sunt incapsulate,deci nu prea ai cum sa ajungi la cele 2 fire buclucase.o sa merg in Bucuresti la o firma partysound sa vad daca gasesc difuzoare aproximativ egale cu ale mele dar nu cred ca o sa se poata fiinca ele sunt facute in 92,si mai e si problema ca daca schimb difuzoarele nu osa se mai auda la fel dar nu ma plang atata timp cat macar se aude.Difuzoarele de inalte sunt incapsulate perfect de producatoriar mediile au 2 gauri acoperite cu burete si cred ca pe acolo intra aerul care impinge mediile

Link spre comentariu

La partea cu amplificatorul de multe ori e invers, mai repede ''plesnesti'' difurile cu amplificatoare care au puterea mai mica in comparatie cu un amplificatoare care au puterea mai mare decat a boxelor, posibil sa fi dus amplificatorul in clippingCondensatorul acela din poza este tot filtrul boxei?

Link spre comentariu

Mai pe scurt, la amplificatoarele de putere mica - medie (puteri intre 30 -70w asa cum sunt marea majoritate de amplificatoare domestice) urechea iti cere sa maresti volumul si atunci risti sa ii dai amplificatorului mai mult semnal decat poate el amplifica in momentul ala apar distorsiunileLa amplificatoarele de putere mare (sa zicem peste 100w) vor merge mai lejer pentru ca la auditii domestice urechea nu-ti va permite sa maresti volumul prea mult si atunci ai si rezerva de putere iar riscurile ca distorsiunile sa apara sunt mai miciSper sa ma fi facut inteles cat de cat :limb: Probabil asa cum spune Zal condensatoarele alea sunt de mult uscate si se pot comporta ca o sarma

Link spre comentariu
Vizitator touraek

Deci ar trebui sa iau alte condensatoare sau altele noi ca estea is pa.Io am 4 boxe si doar doua s-au bulit,dar pt a fi sigur io ar trbui sa schimb filtrele la toate nu?Aveti vreo idee de filtru pt medii si inalte ceva sa nu le mai buleasca,multumesc anticipat!Am gasit niste filtre sal pt boxe 3 cai SAL ar mere asa ceva pe boxe?

post-55761-139829531914_thumb.jpg

post-55761-139829531921_thumb.jpg

Link spre comentariu

În primul rînd, filtrul trebuie să fie ptr impedanţele difurilor folosite, în cazul tău 8 Ohmi. Al doilea e un filtru auto, astea sînt în general ptr 4 Ohmi.În al doilea rînd, cu filtrele astea universale nu poţi să ai pretenţii că-ţi vor folosi exact cum trebuie difurile existente, există fel de fel de difuri, cu caracteristici diferite. Dacă nu eşti exagerat de pretenţios, sînt bune.Atenţie că şi filtrele prezentate folosesc cond electrolitici, ca cei care-i aveai în boxe. Dacă poţi, să-i înlocuieşti cu unii tip mpp, mkt... etc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări