relucavnic Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Vreau sa imi fac un spot cu leduri albastre care sa le alimentez la o sursa de pc(atx) la 12V. M-am gandit sa fac astfel sa lega cate 4 leduri in serie si astfel nu as mai avea nevoie de rezistenta sau sa pun cate 3 leduri in serie si rezistenta de 130 ohm?Cum ar fii mai bine de legat? Vreau sa pun 50 de leduri. Link spre comentariu
Depanatorul Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 .Spotul cu leduri este static sau dinamic?Pentru varianta statica se poate monta 4 leduri serie cu o rezistenta de min. 22 ohmi cu conditia ca tensiunea si curentul pe fiecare led sa nu fie mai mare de valoarea nominala din catalog. Sunt unele leduri albastre care au tensiunea nominala de la +2,7V.La varianta dinamica trebuie sa montezi in serie cate un compensator rezistiv-bobina pentru reglarea optima a curentului pe fiecare brat/ramura. Altfel, risti sa-ti arzi cate un leg sau .... mai multe. Vreau sa imi fac un spot cu leduri albastre care sa le alimentez la o sursa de pc(atx) la 12V. M-am gandit sa fac astfel sa lega cate 4 leduri in serie si astfel nu as mai avea nevoie de rezistenta sau sa pun cate 3 leduri in serie si rezistenta de 130 ohm?Cum ar fii mai bine de legat? Vreau sa pun 50 de leduri. Link spre comentariu
relucavnic Postat Noiembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Este varianta statica si tensiunea de alimentare este de 3.1V. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 3 leduri serie +rezistenta de 180R . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum