Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Legare leduri la sursa atx

relucavnic

Postări Recomandate

Vreau sa imi fac un spot cu leduri albastre care sa le alimentez la o sursa de pc(atx) la 12V. M-am gandit sa fac astfel sa lega cate 4 leduri in serie si astfel nu as mai avea nevoie de rezistenta sau sa pun cate 3 leduri in serie si rezistenta de 130 ohm?Cum ar fii mai bine de legat? Vreau sa pun 50 de leduri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• relucavnic

2

• Depanatorul

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

.Spotul cu leduri este static sau dinamic?Pentru varianta statica se poate monta 4 leduri serie cu o rezistenta de min. 22 ohmi cu conditia ca tensiunea si curentul pe fiecare led sa nu fie mai mare de valoarea nominala din catalog. Sunt unele leduri albastre care au tensiunea nominala de la +2,7V.La varianta dinamica trebuie sa montezi in serie cate un compensator rezistiv-bobina pentru reglarea optima a curentului pe fiecare brat/ramura. Altfel, risti sa-ti arzi cate un leg sau .... mai multe.

Vreau sa imi fac un spot cu leduri albastre care sa le alimentez la o sursa de pc(atx) la 12V. M-am gandit sa fac astfel sa lega cate 4 leduri in serie si astfel nu as mai avea nevoie de rezistenta sau sa pun cate 3 leduri in serie si rezistenta de 130 ohm?Cum ar fii mai bine de legat? Vreau sa pun 50 de leduri.

post-22358-139829530764_thumb.jpg

post-22358-13982953077_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări