gcom61 Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Nu e chiar asa, poti practica cu usurinta, de exemplu frizeria sau zugraveala sau cizmaria dar depanarea (mecanica dar in special electronica) presupune cunostiinte foarte avansate pe care unul care nu are o scoala in domeniu (fara diploma sa-i spunem) nu prea are cum sa o faca. Depanarea nu presupune nu numai inlaturarea unui defect conform standardelor (caietelor service) dar si aducerea aparatelor in normele stabilite de producator. cam greu pentru un depanator nespecializat care in general face o reparatie dupa ureche. Nu stiu daca sa va contrazic,insa chiar ieri m-am confruntat cu o problema ceva mai delicata la serviciu.In speta o pompa dozatoare dlx s-a defectat si s-a apelat la compartimentul specializat(electronica-amc)pt rezolvarea problemei.Problema ''a fost rezolvata''(operatia reusita-pacientul mort)scuze de [analogia asta].Pt ca nu functiona cum trebuie(nu asigura debitul si presiunea de lucru)am demontat pompa si am hotarat sa verific si eu [ce si cum].Am descoperit trasee de circuit imprimat exfoliate,inlocuite cun conductori si in loc de un tiristor (nu radeti)au montat un tranzistor bipolar de tensine mare.Rezultatul fiind ca acesta nu asigura curentul si panta de crestere a acestuia pt actionarea pompei(electromagnetice).Ca si reguli simple,ar fi trebuit sa observe ca alimentarea redresata nu avea nici un filtraj si doar acest lucru ar fi trebuit sa ii puna pe ganduri.Mai mult,daca erau interesati cu adevarat puteau demonta pompa de rezerva si citi ce scrie pe componenta care se defectase si nu putea fi identificata.Nu vreau sa cred ca cei cu diplome sunt chiar atat de (sa spunem)putin interesati ca sa nu spunem altceva.ps.eu sunt chimist Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 ...daca erau interesati cu adevarat puteau demonta pompa de rezerva si citi ce scrie pe componenta care se defectase si nu putea fi identificata.Nu vreau sa cred ca cei cu diplome sunt chiar atat de (sa spunem)putin interesati ca sa nu spunem altceva...Probabil ca patronul, agreaza firma de service a nasului/finului/etc. Este destul de comun la noi, unde spolierea consumatorului s-a ridicat la nivel de "arta". Link spre comentariu
gcom61 Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Probabil ca patronul, agreaza firma de service a nasului/finului/etc. Este destul de comun la noi, unde spolierea consumatorului s-a ridicat la nivel de "arta".Din pacate,... cred ca aveti perfecta dreptate. Link spre comentariu
Dan57 Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Nu stiu daca sa va contrazic,ps.eu sunt chimistAm lucrat in depanare cca 20 de ani (in trecut) si stiu bine ce spun. Ceea ce ai "gasit" tu este "aproape" de realitate, daca as incepe sa povestesc eu ce am gasit poate s-ar scrie o carte. In privinta celor spuse de tine (intamplare) ola_nicolas are dreptate, poate or fi fost ceva rude dar si un patron de "apartament" care si-a recrutat "meseriasii" in lipsa de cunostiinte de specialitate poate sa fi fost. Eu ca amator pot sa strungaresc, sa frezez, sa pilesc si multe altele DAR asta (chiar daca o fac bine) nu inseamna ca sunt un profesionist ci raman doar un AMATOR, pasionat, ce-i drept, dar amator. Un profesionist trebuie sa se incadreze in niste STANDARDE atunci cand face o lucrare (obligatoriu), eu pot fi si pe langa ca nu ma trage nimeni de maneca. Un exemplu, cand se repara un aparat de radio, un amator este multumit ca acesta functioneaza dupa depanare, un profesionist este OBLIGAT ca dupa de reparatie sa ADUCA aparatul in aceleasi standarde date de fabricant ca: acorduri FI, acorduri AM, acorduri MF, frecvente radio, frecvente audio, sensibilitate, stabilitate, capete de scala, etc. etc. Cam cati amatori fac asa ceva, STIU sa faca asa ceva si au in dotare aparatura necesara (calibrata la metrologie) pentru asa ceva? Cred ca destul de puti daca nu chiar nimeni. Link spre comentariu
gcom61 Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Din pacate in ultimi ani se constata un tot mai mare dezinteres pt calitatea muncii noastre,indiferent care este asta.Este foarte adevarat ca sefii au o fraza cu care vor sa rezolve toate problemele [ Dincolo de gard sunt suficienti oameni care vor un loc de munca. Din pacate(scuze pt repetitie),intr-un oras care este mort industrial (GR)este destul de greu [sa nu faci ce spune sefu]. De aici si zicala<< pestele de la cap se-n pute si de la coada se curata>>. Link spre comentariu
q_acdc Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Nu e chiar asa, poti practica cu usurinta, de exemplu frizeria sau zugraveala sau cizmaria dar depanarea (mecanica dar in special electronica) presupune cunostiinte foarte avansate pe care unul care nu are o scoala in domeniu (fara diploma sa-i spunem) nu prea are cum sa o faca. Depanarea nu presupune nu numai inlaturarea unui defect conform standardelor (caietelor service) dar si aducerea aparatelor in normele stabilite de producator. cam greu pentru un depanator nespecializat care in general face o reparatie dupa ureche. Nu stiu daca sa va contrazic,insa chiar ieri m-am confruntat cu o problema ceva mai delicata la serviciu.In speta o pompa dozatoare dlx s-a defectat si s-a apelat la compartimentul specializat(electronica-amc)pt rezolvarea problemei.Problema ''a fost rezolvata''(operatia reusita-pacientul mort)scuze de [analogia asta].Pt ca nu functiona cum trebuie(nu asigura debitul si presiunea de lucru)am demontat pompa si am hotarat sa verific si eu [ce si cum].Am descoperit trasee de circuit imprimat exfoliate,inlocuite cun conductori si in loc de un tiristor (nu radeti)au montat un tranzistor bipolar de tensine mare.Rezultatul fiind ca acesta nu asigura curentul si panta de crestere a acestuia pt actionarea pompei(electromagnetice).Ca si reguli simple,ar fi trebuit sa observe ca alimentarea redresata nu avea nici un filtraj si doar acest lucru ar fi trebuit sa ii puna pe ganduri.Mai mult,daca erau interesati cu adevarat puteau demonta pompa de rezerva si citi ce scrie pe componenta care se defectase si nu putea fi identificata.Nu vreau sa cred ca cei cu diplome sunt chiar atat de (sa spunem)putin interesati ca sa nu spunem altceva.ps.eu sunt chimistPoate o sa intelegi!Eu fac service la anumite jucarii si nu imi permit sa fac magarii ca cele de mai sus.Inlocuiesc componentele uzate cu unele noi.Dau exemplu uzura unui motor,perii,rulmenti,pinioane nu le schimb ci inlocuiesc tot motorul.(de aici rezulta o garantie si o lucrare fara surprize)Clientul are cea mai mare vina!Exemplu: In loc sa cheme firma care a montat acel produs se face mentenanta cu alte firme.(firma de mentenanta nu detine piesele de schimb pe stoc si de aici surprizele,pretul foarte ridicat la piese) Link spre comentariu
gcom61 Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Va rog sa ma credeti ca in ultimii 3-5 ani,m-am saturat de asa-zisul profesionalism al profesionistilor.Sunt din ce in ce mai putini cei care chiar doresc sa rezolve o problema cu profesionalism.Am ajuns,din pacate,sa [supervizez] ca si amator,ca profesionistii sa nu faca tampenii.Daca in urma cu ceva ani (sa nu mergem chiar inainte de revolutia lu' peste)cineva ar fi facut cea mai mica improvizatie electrica ,ar fi fost ultima lui zi de munca la intreprindere.Azi...au ramas o mana de oameni care [ii au la mana]pe sefi si care aproape sunt cu pluta ca meserie(insa au fost opriti pe ''merit'').Culmea este ca si meseriasii buni se comporta la fel,mergand pe premiza[merge trenul si fara o roata]da' utilaju' asta....Fara cuvinte...ps. salut si ma inclin in fata adevaratilor oameni care doresc cu adevarat sa demonstreze profesionalismul lor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum