Administratori Badman Postat Noiembrie 28, 2012 Administratori Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Nu ma mira ca sunt cea mai tare putere mondiala, este cultivata munca nu prostia ca la noi. Voi ati vazzut ceva concurent negru ? eu niciunu.9Vh392VfdFo Link spre comentariu
H Robert Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 In Romania nici daca am avea echipament scump si materiale.. tot nu ar fi de folos pt ca principalii vinovati sunt profesorii... cunoscscoli dotate cu aparatura pe care sta praful deoarece nu stiu profesori sa se foloseasca de ele. Link spre comentariu
ionutb71 Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 prin atelierele pe la care mai apelez eu nu exista strungar sau frezor sub 45 de ani.inca nu ar fi mare problema.problema cea mare e ca meseriasi cu "carte si practica" care mai au mai mult de 5 ani pana la pensionare mai sunt vreo ...unu jumate.diferente observate in timp,cei la 45 de ani ,cand intri in atelier ,prima data te masoara pe tine.cei "batrani" nici nu-si dau jos ochelarii "de aproape" si deja au mana intinsa sa le dai "fierul" ce-l vrei prelucrat si ard de nerabdare sa fi macar tu unul din aia cu o lucrare complicata pe care nu au mai facut-o de cand seful era cu trei clase peste el ,nu patron. Link spre comentariu
cnc_step Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Asta este o prostie la ei ca intr-o scoala sa discrimineze negrii.Totusi chiar daca era examen, un halat sau o salopeta nu trebuia sa lipseasca.Problema lor este ca au pe ce sa dea examen, noi putem da examen la fier vechi (sa le ansamblam ca sunt demontate si vandute). Link spre comentariu
stefan_k Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Exista si negri pe acolo, mie imi pareau sa fie chiar din comisie: cateva secunde, cadru taiat: dreapta-spate, la usa: Relativ la halat: prefer sa lucrez fara halat dar cu ochelari de protectie (cum poarta toti pe acolo, chiar si cei din comisie), decat invers ... Fiecare cu prioritatile lui. Pe la noi ochelarii sunt "de fițe" chiar si pentru cei care si-au scos la propriu aschii din ochi. La ei, probabil hainele sunt mai putin importante. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 29, 2012 Autor Administratori Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Asta este o prostie la ei ca intr-o scoala sa discrimineze negrii.Nu ii discrimineaza, aia sunt ca noi, nu vor sa faca munci de asteaDaca ar fi discriminare nu ar avea presedinte un negru :nebunrau:Iar cu utilajele... de aia au fost vandute si care au mai ramas prin ateleierele scolare, ca sa ne facem toti prezentatori de emisiuni tv si vedete. Copii sunt vinovati sau sistemul ? E chiar ce am scris in primul post, la noi e mai presus cultivarea prostiei si al badaranismului decat a meseriei Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Dotare este intradevar jos palaria.Partea proasta este ca s-au desfiintat atelierele scoala, eu cam intr-un asa atelier am facut cunostinta cu utilajele, nu de aceiasi calitate dar si in atelierul scoala erau sase strunguri SN320, un Ranghet, un sna560, un sheping, freza fus 22 vreo doua, o freza TOS, masini de gaurit cu coloana, bancuri de lucru...posturi de sudura vreo trei si altele.Noi nu mai avem fabrici care sa ceara meseriasi, si daca trebuie meseriasi se ridica greu din randul celor tineri ca nu mai au acces decat la teorie... Link spre comentariu
en Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 ... Copii sunt vinovati sau sistemul ? E chiar ce am scris in primul post, la noi e mai presus cultivarea prostiei si al badaranismului decat a meseriei...Copiii nu au nicio vina! De vina este conjuctura istorica si educatia primita in familie si in scoala. Valorile morale distruse in cincizeci de ani de comunism, tot in cincizeci se vor reface. Copiii celor de pe aici de pe forum care vad ce preocupari au parintii lor,sigur nu vor scoate la mezat ce au adunat parintii lor intr-o viata si in mod sigur chiar daca nu vor avea aceeasi pasiune,vor cultiva ca pe o religie ce au facut parintii lor, celor care ii urmeaza.Totul tine de educatia din familie si din scoala.Fara cele doua,societatea se duce pe rapa. Link spre comentariu
daredan Postat Noiembrie 30, 2012 Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Copiii celor de pe aici de pe forum care vad ce preocupari au parintii lor,sigur nu vor scoate la mezat ce au adunat parintii lor intr-o viata si in mod sigur chiar daca nu vor avea aceeasi pasiune,vor cultiva ca pe o religie ce au facut parintii lor, celor care ii urmeaza.As fi in stare sa pun pariu ca direct la fier vechi vor duce tot.Din pacate tinerii in prezent nu mai gasesc satisfactie in a face ceva cu proprile maini. Satisfactia le vine din jocuri pe calculator si realitati virtule/alternative.Insa putem "sta linistiti" si americanii se plang de acelasi lucru. Nici la ei nu mai sunt interesati tinerii de astfel de meserii. Si batrani lor se plang de lipsa de interes a tinerilor pentru lucrul manual iar putini tineri care lucreaza in domeniu sunt doar simpli "apasatori de butoane".In Romania insa ar mai fi speranta. Datorita rezultatelor foarte proaste din sistemul de invatamant vad ca se pune din nou problema scolilor de meserii. Au aparut cateva astfel de scoli moderne sponsorizate de diferite companii particulare. Ramane de vazut daca se vor gasi si copii interesati sa invete sa munceasca. Link spre comentariu
en Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 As fi in stare sa pun pariu ca direct la fier vechi vor duce tot... Esti tu pesimist! Copiii de azi vor fi oamenii maturi de maine.Toate generatiile au avut stari conflictuale.In popor este o vorba:"sangele apa nu se face". Ce au primit in scoala si familie in frageda pruncie, sigur vor duce mai departe.Cu mici bajbe,pana gasesc drumul adevarat.Si majoritatea il gasesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 ...si americanii se plang de acelasi lucru. Nici la ei nu mai sunt interesati tinerii de astfel de meserii...Viata omului este un ciclu complex, care include cateva etape. In mare, acestea sunt trei: copilaria, adolescenta si uneori o parte din tinerete; maturitatea si batranetea. Prima este o etapa prin excelenta instabila. Totusi in multe cazuri, un hobby apare si se consolideaza chiar in aceasta etapa. In timpul maturitatii apar cel mai adesea hobby-uri, care se mentin toata viata. Batranetea, are un grad de instabilitate mai mic decat prima etapa si de regula un hobby capatat la maturitate, sau in tinerete este continuat. In ceea ce priveste trecerea de la o generatie la alta a unui hobby, aici lucrurile sunt mult mai complicate. De regula copiii nu mai au acelasi interes pentru o anumita activitate pe care parintele a avut-o. Uneori, se intampla insa ca pasiunea tatalui sa treaca la fiu. Link spre comentariu
q_acdc Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Frumos!strungarul cu strungul ,frezorul cu freza!Nu am mai vazut asa ceva din anii 80.Cand patronul de carton va intelege acest lucru !poate se va schimba ceva in tara asta. Urasc zicala: in ziua de azi trebuie sa faci de toate!(daca esti electrician poti desfunda si closete) Link spre comentariu
gcom61 Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 ... Copii sunt vinovati sau sistemul ? E chiar ce am scris in primul post, la noi e mai presus cultivarea prostiei si al badaranismului decat a meseriei... ... Valorile morale distruse in cincizeci de ani de comunism, tot in cincizeci se vor reface. .... La ... care valori morale va referiti?! Care sunt ''valorile morale'' de dupa '89 Majoritatea celor care vin la guvernare,odata ce au ocupat [locul] se ocupa in mod special de propria persoana(a se citi avere) si arunca vina pe guvernarea precedenta. Am ramas placut surprins sa cunosc cativa dintre userii de aici de pe forum,(crezand ca eu sunt printre cei mai in varsta),oameni care au prins din plin [epoca de aur].Pot afirma cu toata raspunderea ca cei ,care la revolutie au avut peste 18-20 ani,au reusit sa mearga mai departe cu profesionalism;ce facem in schimb cu generatia ''boni-bon'',care stiu sa spuna parintilor ca au fost [urecheati]la scoala pt ca nu si-au facut temele? Cum au ''ajutat'' cei cu studii la modernizarea societatii si la [un trai mai bun]. Scuze....ma luat valul :28 Link spre comentariu
BUGHIU Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Nu ma mira ca sunt cea mai tare putere mondiala, este cultivata munca nu prostia ca la noi. Voi ati vazzut ceva concurent negru ? eu niciunu. Si pe linga faptul ca este cultivata munca,banuiesc ca pe un angajator(patron) de acolo nu prea il intereseaza asa de mult DIPLOMA de absolvire a unui potential angajat,cat il intereseaza CE STIE SA FACA in domeniul respectiv!!!!! La noi, si in meseria asta de depanator RTV sau oricare alta;ca sa poti sa-ti desfasori activitatea TREBUIE sa ai DIPLOMA ca si P.F.A,doar ca S.R.L poti sa ti deschizi atelier fara DIPLOMA!!! Oare cati meseriasi foarte buni exista in orice domeniu si care NU au nenorocita de diploma si nu pot sa-si puna pe picioare o afacere din aceasta cauza?!?!?! Si cati au diploma ......degeaba!!!! Legislatia noastra este ,ca si Rominica,in ....pom!!!! Bac profesional,bac ''normal'' ,bac....de trecut ....Dunarea!! Rezultatul: il vedem zi de zi,an de an........si cred ca va ajunge si la deceniu de deceniu; din pacate!!! Link spre comentariu
Dan57 Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 La noi, si in meseria asta de depanator RTV sau oricare alta;ca sa poti sa-ti desfasori activitatea TREBUIE sa ai DIPLOMA ca si P.F.A,doar ca S.R.L poti sa ti deschizi atelier fara DIPLOMA!!! Oare cati meseriasi foarte buni exista in orice domeniu si care NU au nenorocita de diploma si nu pot sa-si puna pe picioare o afacere din aceasta cauza?!?!?!Nu e chiar asa, poti practica cu usurinta, de exemplu frizeria sau zugraveala sau cizmaria dar depanarea (mecanica dar in special electronica) presupune cunostiinte foarte avansate pe care unul care nu are o scoala in domeniu (fara diploma sa-i spunem) nu prea are cum sa o faca. Depanarea nu presupune nu numai inlaturarea unui defect conform standardelor (caietelor service) dar si aducerea aparatelor in normele stabilite de producator. cam greu pentru un depanator nespecializat care in general face o reparatie dupa ureche. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum