electronic4you Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Buna tuturor. Poate sa ma ajuta cineva cu o problema referitor la lacul protector ce se aplica pe montaje care protejeaza contactele impotriva coroziunii. Nu redusesc sa scot o piesa de pe PCB ca are un strat de lac sau asaceva pe el plus ca este si lipitura dubla. Stiti ceva solutie care curata sau dizolva lacul acela?Multumesc Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Dacă e lac, ai încercat cu acetonă? Link spre comentariu
mircea888 Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 De obicei acel lac se duce prin ardere de la temperatura pistolului de lipit.Poti incerca cu acetona sau diluant si sa freci un pic cu ceva, dar nu cred ca e nevoie.La tine problema cred ca o constituie cablajul dublu, daca are treceri metalizate atunci e destul de greu de scos piesa (depinde si cati pini are). Trebuie sa incalzesti mai mult la astea cu cablaj dublu, eu uneori dau si cu aer cald in acelasi timp ca sa se incalzeasca zona nu doar lipitura. Daca ai trasee foarte groase este iarasi foarte greu de dezlipit pentru ca se cam raceste ansa la pistol, deci trebuie sa incalzesti mai mult sau sa preincalzesti placa.Ce piesa e? Link spre comentariu
electronic4you Postat Noiembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Lacul acela se topeste si cu aer cald sau cumai pistolul de lipit? Sunt si piese SMD pe placa alea cum se dezlipesc cu tot cu pasta? Numai cu aer cald ar merge. Link spre comentariu
mircea888 Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Pistolul de lipit are cam aceeasi temperatura cu aerul, desi tu pui pistolul direct pe lipitura si e mai eficient. Eu ziceam ca lacul se topeste de la sine atunci cand pui pistolul ca sa dezlipesti.Totusi se pare ca la tine este foarte gros daca ai probleme asa de mari.Ai incercat cu solventi (acetona) ? Link spre comentariu
YO8CDQ Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Dar placa PCB, i-ti mai trebuie?. Daca nu, atunci poti taia placa PCB, cu o panza de bomfaier, si decupezi portiunea respectiva cu tot cu piesa de care ai nevoie. Ulterior o scoti fara probleme si o poti folosi in alta parte. Eu am decupat prin acest procedeu si circuite integrate, pe care le-am scos foarte usor. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Plăcile astea ''încăpăţînate'' le tai în jurul pieselor care mă interesează şi încerc să le separ şi picioarele, acele treceri se dezlipesc uşor după aceea. În cazul ăsta e mai complicat, se pare că placa e de o construcţie industrială, militară sau climatizată, rezistentă la umezeală. Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Poate fi rasina epoxidica transparenta, pt protectie ?. Depinde de conditiile in care trebuia sa lucreze placa aceea si care sa impuna o astfel de izolatie. Rasina epoxidica intarita se inlatura cu dalta si ciocanul. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Am întîlnit în decursul timpului: vopsea, lac, răşină şi un soi de silicon transparent turnat peste placa ce fusese băgată într-o formă, arăta ca o piftie. Era o placă de comandă la o maşină de spălat şmecheră. Din păcate trebuia înlocuită cu totul. Link spre comentariu
nibi Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Probabil ai pentru protectie la umezeala comformal coating-http://www.paryleneengineering.com/pdf/conformal_coating_removal_techiques.pdfProblema ta este ,asa cum s-a spus mai sus, dezlipirea componentei.Deci cauta la magazinele de specialitate tresa de cupru cu care sa scoti cositorul din lipituri,dupa care componenta o sa se detaseze f usor. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 nibi, ai un buton URL deasupra, pune adresele şi legăturile cu ajutorul lui. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum