Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frustrare mach3 ModBus

Badman

Postări Recomandate

• Administratori

De 2 zile tot incerc sa comand dracia asta http://www.hi-end.ro/convertizor-de-fre ... -2111.html din mach3 prin modbus si nu reusesc, am citit tot ce era pe net despre asa ceva dar nu merge si pace, stiu ca nu are rost sa imi bat capul si sa-l controlez clasic cu 0-10V dar imi sta pe creier...

Cu programul furnizat de catre producatorul invertorului nu am treaba, merge perfect si in modbus clasic opensurce si in protocolul proprietar

a legat careva de aici un vfd pe modbus ?

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Paul_l

Nu am lucrat cu convertizorul respectiv dar am legat multe pe modbus atua rtu cat si tcp/ip . Da mai multe detalii despre conexiune. DIn ce spui tu ca ai reusit comunicatia cu soft-ul primit cu convertizorul ar trebui sa inteleg ca la nivel electric rs485 ar fi ok . Ce convertor 232/485 ai folosit sau cum ai facut conexiunea? Daca la nivel electric e ok trebuie sa vezi setarile masterului modbus ( mach 3 in cazul tau ). Aici problema nu e simpla din cite vad din manualele lui mach 3 . Trebuie sa ai setari corecte de baud/rate, adresa de slave cat si functiile de comunicatie. Invertorul nu foloseste decit 4 functii 0x03 0x04 0x06 0x10 . Setarea masterului modbus nu e simpla asa ca mai trebuie detalii unde ai ajuns mai ales ca din cite vad eu in manualul invertorului nu e clara structura registrilor modbus ca sa stii de unde citesti status sau unde scrii turatie

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări