Vizitator DanielZamfir Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Va salut! As avea nevoie de o informatie: Trebuie sa realizez un banc de condensatori snubber (pentru un invertor) cu urmatoarele caracteristici: -4.4uF -3000VDC -750VAC -250-280A Ma gandisem sa il fac cu 20 de condensatori de 0.22uF 3000VDC. Stiti unde as putea gasi asemenea condensatori? Am incercat pe mai toate magazinele on-line(chiar si pe TME), dar nu am gasit nimic. Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Cumperi 18 bucati de 1uF la 1,6KV faci 2 siruri de cate 9 in paralel si astea 2 siruri le pui in serie.Sunt cauta WIMA, ii gasesti la TME Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Din cate am observat la TME un singur condensator WIMA corespunde parametrilor sugerati de @lorik199 si costa 14 lei fara TVA bucata, trebuie insa analizat pdf-ul sau pentru a fi sigur ca poate suporta riplul de curent necesar, care va fi destul de mare. Link spre comentariu
Vizitator DanielZamfir Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Tot ce am vazut la TME la categoria condensatori snubber era asa: 2.2uF 1600VDC: cantitate minima 50! 5uF 1000VDC Eu am nevoie de condensatori de o capacitate mai mica pentru a diviza curentul acela de 280A(chiar si 20 de condensatori de 0.22uF cred ca se vor incalzi destul de repede) P.S. Trebuie sa fie neaparat SNUBBER pentru ca am incercat si cu FKP1 si se prajeau MOSFET-urile(am sarcina inductiva-aplicatie pentru incalzire prin inductie) Am vazut pe un site un invertor pentru incalzire prin inductie(arhitectura asemanatoare cu ce am eu ca si frecventa de lucru si etaj de putere) care folosea urmatorii condensatori: 224PPA302KS(e aproape imposibil sa fac rost de asa ceva)http://www.mindchallenger.com/inductionheater/induction3.html Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Atenţie la legarea în serie, sau îi sortaţi pentru capacităţi cât mai egale (soluţie neeconomicăfiindcă implică un lot masiv), fie folosiţi rezistenţe în paralel pentru egalizarea tensiunilor.Off topic: Trebuie sa realizez un banc de condensatoriAş numi-o "baterie" (nu "banc") de condensatoare.Sper că până la urmă nu va ieşi un "banc" (o glumă) de baterie... Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Pentru CIF cu convertizor static ? http://www.webdien.com/d/showthread.php?p=174660 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum