Den Postat Ianuarie 6, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Ce spuneti de aceste poze aurii... Mai jos un EF80-WF sub obiectiv.Ocazie cu care am observat practic cauza fenomenului de microfonie.Suportii grilelor vibrau pe o parte (cel putin g2 juca),prindere mecanica doar pe o parte la suporti. Link spre comentariu
300B SE Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Foarte faine fotografiile! Link spre comentariu
Den Postat Ianuarie 6, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Cand o sa am timp o sa retestez urmatoarele mancatoare de resurse.De prima am dat in timpul primelor teste,da am avut o problema... A doua e doar in cap momentan. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Propun urmatoarea varianta de polarizare G2 pentru prima lampa ...cred ca a doua lampa rebuie sa fie repetor catodic , parerea mea . Link spre comentariu
Den Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Nu ar trebui sa sughite nici conectat asa. Nu stiu daca repetorul catodic are forta sa atace G2 (e cam puturoasa ef80),dar o sa incerc.Cred ca trec direct la un pushpull mai exotic.(1 singur condensator de semnal pe intrare)Pana una alta,multumita userului Matropower am toate tuburile ef80 de la tungsram.Pana acum aveam doar finalele,atacate de ef80WF.Acum,dupa ce le-am schimbat,teste peste teste..pam pam,oricum primul grafic vazut imi confirma un filtru activ mai complex in combinatia lampa+trafo out.Eu zic ca nu are voie,eu zic,eu aud Link spre comentariu
Den Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Adica,de ce pisici,de la un EF80-WF care ataca un EF80-Tungsram: (potentiometru de joase dat la maxim) Ajung la asta,unde am schimbat EF80-WF cu una Tungsram: (potentiometrele in aceeasi pozitie,tensiunile reverificate) Am incercat toate pozitiile posibile la corector fara sa mai ajung la acelasi raspuns in partea dreapta,am scos si pe ecc82 din soclu,fara succes.Brusc si transformatorul de iesire stie mai multe.Thd-ul a scazut,il am pe zero in fata,desii sincer nu era deranjant nici inainte.Fata de un amplificator pe semiconductori care la 0.5 deja tipa la mine,asta la 3% nu prea se simtea. Ef80 WF are un atuu important.Sufera mult mai putin de microfonie.Cu tungsram,fara semnal,aud cum vibreaza grilele daca lovesc masa... Link spre comentariu
Den Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Mai jos lupa.Bizar... Ca sa nu fie dubiu,punctul de referinta este..un amplificator ultra..adica pe semiconductori..adica placa de sunet Momentan ecc82 pe care il folosesc este unul destul de uzat,ce am avut bun le-am crapat.Il folosesc in continuare pt ca oarecum are zgomot mic,probabil emisie mai mica.Am mai incercat cateva triode,dar zgomot,pacanituri,rafale...etc..Chiar daca nu se aud tare,sunt enervante. Link spre comentariu
Den Postat Ianuarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Diferente: Link spre comentariu
Den Postat Ianuarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Eu mai ma folosesc cateodata de banala placa de sunet sa mai vad cate ceva..in lipsa de altele.Mai sus de 1khz square si 1v nu prea mai am cu ce. Microwatii mei: Link spre comentariu
Den Postat Octombrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2013 La ceva timp distanta,amplificatorul inca functioneaza in parametrii initiali. Test trecut cu bine la functionare continuua timp de 48 de ore la temperatura ambianta de 26 grade... Inlocuit ecc82 cu e88cc prin resoclare,fara interventii asupra schemei.Am gasit un inlocuitor perfect pt EF80 tungsram> si anume EF80 Polam,fenomenul de microfonie mult atenuat,din punct de vedere functional nu a aparut nici o diferenta notabila la masuratori. Ce nu am specificat,pot. de volum este unul liniar. O poza veche cu interiorul: Va urma,varianta mai puternica... Cu timpul stau mai prost,teste mai rare..ideea e sa ma decid la una din variante. Ca o nota,testele le-am facut prin vara,anumite valori de rezistente pot fi profund gresite,nu mi-am notat ce am facut,acum tot calabalacul e strans,va urma.. Astept obiectii sau indrumari. Problema principala cu consumul,inclusiv anodica are un consum cu mult mai mare,si nu prea mai merge cu trafuri mici.. Link spre comentariu
Den Postat Aprilie 26, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Si am inceput testele la a treia varianta,atac srpp ,doua ef80 in paralel. Link spre comentariu
300B SE Postat Aprilie 27, 2015 Partajează Postat Aprilie 27, 2015 Felicitari! Astept cu interes datele rezultate din experientele dvs. Matropower Link spre comentariu
Den Postat Aprilie 27, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2015 (editat) Pai am cam terminat experimentele.Din pacate,transformatoarele pe care le am acum se preteaza mult mai bine daca conectez ef80 in mod normal,adica drept trioda sau pentoda.Asa ca ramane in aer subiectul.Atasez totusi schema pe care am lucrat,puterea e suficienta cat sa zguduie bine creierii.. SI TOTUSI,am legat g2+g3 impreuna.Ei,cand alimentam schema ,pe cand se incalzeau tuburile,era un moment in care se auzea clar si bine,dar cand ajungeau la regimul normal de fucntionare incepeau distorsiunile.Am incercat eu sa cobor tensiunea de alimentare,am pus si rezistente chiar si diferite - serie cu grilele sa ajung la un rezultat,dar nu am reusit.. Intuitia imi spune ca desii am folosit o trioda pentru atac,o schema mai performanta ar folosirea a doua ef80 in srpp sau mufolower si doua ef80 in paralel pe iesire. Asta si din experimentele trecute. Din pacate sursa de alimentare pe filamente nu-mi permite folosirea a 8 lampi pt un etaj stereo (sa nu mai zic de corectorul de ton care la mine trebuie sa existe),doar maxim 7 ca sa fie in siguranta,probabil va urma in viitor. Editat Aprilie 27, 2015 de Den Link spre comentariu
Den Postat Mai 2, 2015 Autor Partajează Postat Mai 2, 2015 Pana la urma am inceput constructia unui amplificator de casti.E pus la teste acum. Desii am pus doua lampi pe iesire,cred ca o sa folosesc doar una..fiind suficient ... Link spre comentariu
Den Postat Mai 18, 2015 Autor Partajează Postat Mai 18, 2015 Cu ceva modificari minore prin schema l-am dus la bun sfarsit.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum