Den Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Nu prea am gasit date,si pe unde am mai gasit ceva,nu mai merg linkurile.O sa incerc sa atac direct G2 cu un irf.As vrea sa stiu cum pot imbunatatii modelul de mai jos.Sunetul este exceptional,dar consumul pe lampa imi pare cam prea mic,cativa miliamperi..la iesire cam maxim 10mw curati. Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Se pare ca rezistenta mea de 220r era mai mare decat credeam eu.Fara ea creste binisor puterea de iesire,dar inca prea lenesa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 EF80 este un tub foarte bun dar la o socoteala simpla care spune ca Ra=Ri/8 in cazul pentodelor rezulta ca pt Ri=500K (catalog) rezulta Ra de aprox 60K Concret , pt improvizatia aleasa de tine ai un Ra de aprox, 3,5K unde THD si TID sant la greu... fara spor asa ca trage singur concluzia Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 As fi curios sa vad si eu curbele alea pt mod trioda ales de mine.Eu nu le gasesc,au existat odata pe marele net.Concluziile le trag practic.Adica si cu 100k,de departe asta e cel mai liniar mod de a conecta ef80.Stai linistit,alte lampi sunt catastrofale legate asa.Ef 80 nu/.Cine nu crede,pune mana si leaga lampa.Nu am timp acum,dar as venii cu o negativare puternica pe g1,sa vad daca pot convinge lampa sa consume ceva mai mult,altfel dupa cum sta treaba ,as zice ca am tensiunea de alimentare prea mica,inca?Ai dreptate privind pentoda.Lampa este inutilizabila,distorsiuni prea mari.Dar nu e vorba de asa ceva aici. Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 https://www.google.ro/search?q=ef80+tri ... 66&bih=684 al 3-lea rezultat cred ca e destul de concludent! Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Da.Am priceput.Cum sunt singurul bezmetic care vreau sa aplic semnal pe g2 ma las pagubas. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Da.Am priceput.Cum sunt singurul bezmetic care vreau sa aplic semnal pe g2 ma las pagubas. Nu va lasati pagubas,lampa si mai ales configuratia aleasa merita efortul.Eu va recomand un atac pe G1+G2 si veti fi multumit de rezultate,este un fel de in clasa A2,tot aveti montajul realizat,asa ca puteti incerca si practic. V-am sugerat doua variante de atac,unul cu MOSFET si altul cu trioda 6N1P,cred ca se vede foarte clar care-i mai bun (!!!!!)... La cel cu MOS ajustati R1 intre 3M si 5.6M pentru a obtine in sursa (MOSFET) cei 1.62V adica biasul lui EF80,iar la cel cu atac 6N1P ajustati R1 intre 18K si 22K pentru a obtine cei 9.4V in catodul lui 6N1P,rezultand biasul lui EF80 de 1.7V (prin R1) Sper sa va fie de ajutor.P.S nu va speriati de traful de iesire,il puteti realiza foarte usor,chiar daca are Ra=64K,un traf mic de 230V~/6V~/1-3W pastrati bobinajele dar montati tolele cu intrefier si gata,treaba-i rezolvata. Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Scuze, nu am vazut ca atacul era pe G2, intreband de caracteristicile de trioda am zis ca vrei sa o folosesti ca trioda.Pentru atac pe G2 se pot face cateva simulari si vezi relativ rapid o aproximare a ceea ce poti obtine. Domn Lazaroiu se pare ca deja a simulat o schema.In viziunea mea EF80 nu e facut pentru amplificator de casca (de 32R). Sunt si alte tubulete la fel de mici dar mai dotate. Un 6N6P, un E80CC sau chiar E88CC si tot asa. Pentru niste casti de 2kohmi poate ca ar fi mers ef80 cu un traf rezonabil. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Pentru un Ra=64k(200mW)..., nu cred că merită efortul....(transformatorul de ieşire va acţiona ca filtru trece sus... sau asigurat un primar de 400-500H=greu dacă nu imposibil pentru secţiuni mici...). Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 As fi curios sa vad si eu curbele alea pt mod trioda ales de mine.Eu nu le gasesc,au existat odata pe marele net.Concluziile le trag practic.Adica si cu 100k,de departe asta e cel mai liniar mod de a conecta ef80.Stai linistit,alte lampi sunt catastrofale legate asa.Ef 80 nu/.Cine nu crede,pune mana si leaga lampa.Nu am timp acum,dar as venii cu o negativare puternica pe g1,sa vad daca pot convinge lampa sa consume ceva mai mult,altfel dupa cum sta treaba ,as zice ca am tensiunea de alimentare prea mica,inca?Ai dreptate privind pentoda.Lampa este inutilizabila,distorsiuni prea mari.Dar nu e vorba de asa ceva aici.Chiar legata ca trioda lampa va avea o rezistenta interna mare iar o negativare mai puternica insemna o tensiune mai mare pe grila si in acest caz curentul anodic se cam subtiaza ,nu ?Tensiunea de alimentare se poate mari dar nu vad de ce , vei ajunge la puterea max disipata pe anod fara folos iar atacul pe grila doi este bun in cazul cuplajelor directe dar in acest caz vei avea de comandat tubul si cu curent destul de mic totusi, adevarat...Schema data de tine este un pic exotica, buna pt discutii dar te asigur ca EF80 este prea buna ,ar fi pacat de folosit acolo unde un banal 6P6P , 6P1P sau EL84 stiu sa i-si faca treaba cu brio, mai sint si ECL-uri sau PCL-uri numai bune de comandat pe grila ecran Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Schema initiala este profund gresita. Atacul pe G2 este putin documentat desi ofera o (mai) mare liniaritate pentodelor/tetrodelor decit G1; motivul este foarte simplu, consuma curent... ☺ ... Lazaroiu poa' sa confirme - sau nu - cite modele Spice exista pentru atac pe G2. N-am incercat, dar despre atacul G1+G2 nu tin minte sa fi citit "de bine", mi se pare ca-i un compromis prost intre atac pe G1 si G2. Subiectul, ca de obicei, ridica cu totul alte probleme la fileu... ☺☺☺ Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 G1+G2 nu functioneaza.Doar cu g1 pus la masa functioneaza.Devine catod.Mai pe scurt,cu cat rezistenta catre masa e mai mica puterea creste,maxim e direct la masa.Luand in calcul prima schema,parca aveam 330mv pe rezistenta din catod. Link spre comentariu
mila Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 6F12P neliniara un pic dar cu grija se poate un final pentru casti (2 pentru stereo)....ECC82(12AU7)+un IRF530 la 24V Ua.....2 lampi pentru stereo...prima lampa amp a 2-a repetor catodic pe grila mosfet ...care la randul lui e repetorFilamentele in serie la 24V...Fiecare face ce crede Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Ce anume sa cred...zau.Am mai construit amplif. de casti cu lampi descrise pe aici.Eu am luat la incercat si ef80.Nu functioneaza..trecem mai departe. Nu m-am apucat la plesneala,am prins si eu o fraza pe internet,doar una,dar am devenit si eu curios.Un sambure de adevar exista.Se aude al dracu de bine,dar prea slab.Nici mie nu mi se pare normal sa scoti mai putin decat bagi Ultimul post de jos: http://www.vintage-radio.net/forum/show ... hp?t=36746 Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Am bagat un jaf de traf sa conectez direct la difuzor.Cam asta e puterea care iese afara.Am pus video mai mult ca sa se observe ca joasele si inaltele sunt prezente din plin..si ca bazaconia..functioneaza.Am zis mai la inceput ca ar consuma cativa miliamperi.Pe naiba,are un consum de 0.420ma la 300v.Probabil ca ar fi bun in caz de preamp,dar nu stiu in ce aplicatie...C4pqXWmbZXo Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum