terente Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Atasez un data sheet pt fiecare poate se pricepe cineva sa imi spuna cu ce as petea sa ii inlocuiesc.Deci tranzistorii provin dintr-un amplif auto rocksford fosgate, omul de la care l-am cumparat cei drept pe bani putini mi-a spus ca asta iarna a facut nuj ce condens in masina si s-a ars un canal, dar eu banuiesc ca ori a facut un scurt ori nuj ce sa zic. el mi-a spus ca i se tot ardeau sigurantele de pe statie , fapt ce m-a determinat sa cred ca finalii au fost in scurt, a fost cu statia la un mester si i-a taiat cate doua picioruse la fiecare final si acum merge statia. Dupa ce a ajuns la mine eu am desfacut-o , intradevar din cele 4 canale merg doar trei , cel care are tranzistorii cu problema se alimenteaza deci nu vad sa fie altceva stricat , adica are exact aceasi tensiune ca si celelalte canale. Insa mai intampin o problema , tranzistorii nu sunt direct postati pe un radiator ci sunt lipiti nu stiu cu ce de o bucatica de tabla foarte subtirica de vreo 2 mm si aceasta e prinsa pe urma cu suruburi pe radiator.Nu pot din pacate sa incarc fisierul ca este prea mare.pe scurt 28N15 are Vdss 150 v, Id 33 A, Idm 132 A, Vgss +-25 V, Pd 227 W36P15 are Vdss -150 V, Id - 36 A, Idm -144 A, Vgss +- 30 v, Pd 294 WAs fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta , pt ca statia am luat-o la un pret de nimic, si ea valoreaza in jur de 1500 lei noua, fiind o marca americana de renume in domeniul car audio. Link spre comentariu
George Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 http://ro.farnell.com/fairchild-semicon ... ?Ntt=28n15 http://ro.farnell.com/fairchild-semicon ... ?Ntt=36p15 Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Vad ca in datashetul FQA28N15 scrie These devices are well suited for low voltage applications such as audio amplifire, high efficiency switching for DC/DC converters, and DC motor control, uninterrupted power supply.Asta inseamna ca sunt ca mosfetii laterali facuti pentru audio?Sper sa nu fie prea stupida intrebarea Link spre comentariu
terente Postat Noiembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 si cum as putea sa fac comanda pe acest site ca banuiesc ca nu e din romania, care o fi metoda de plata livrare.Nu stiu ce fel de tranzistori sunt, pt ca nu sunt un as al electronicii dar ma pricep cat de cat, de asta am cerut sfatul vostru, am sa fac si o poza sa o pun maine sa vedeti cum sunt plasati tranzistorii. Link spre comentariu
mircea888 Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Asta inseamna ca sunt ca mosfetii laterali facuti pentru audio?Sper sa nu fie prea stupida intrebarea Da, sunt facuti special pentru audio, sunt singurul tip(constructiv) de tranzistoare facuti special pentru audio. Link spre comentariu
George Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Nu stiu ce fel de tranzistori sunt, pt ca nu sunt un as al electronicii dar ma pricep cat de cat, de asta am cerut sfatul vostru, am sa fac si o poza sa o pun maine sa vedeti cum sunt plasati tranzistorii.Nu stiu la ce trebuie sa mai pui poze. Pune mana si comanda tranzistorii aia de pe farnell. Sunt exact ca cei din amplificator, nu sunt inlocuitori. Ce e asa greu de inteles?! Link spre comentariu
terente Postat Noiembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 nu am facut comanda in viata mea de pe siteul asta, habar nu am cum se livreaza, vad ca tre sa le dai banii inainte, nu am nici card, tre sa mai sap pe acolo poate ma ajuta cineva care a mai facut comanda de acolo. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum