Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frigider, se imbolnaveste de deces...

bigpriap

Postări Recomandate

Respectiva combina frigorifica:

Posted Image

edesa practica care ne-a slujit cu credinta ceva anisori are in ultimul timp niste manifestari ciudate:

-becurile de semnalizare din partea de sus:

1- temperatura normala frigider

2- avarie

3- temperatura normala congelator

cred ca lumineaza mult mai incet (1 si 3).

Mai grav , in plafonul congelatorului temperatura e crescuta (pozitiva) asa incat topeste gheata din congelator:

Posted Image

Pareri, sfaturi ? De ce se incalzeste (google mi-a dezvaluit ca la unele model se incazleste chederul pentru o mai buna etnseitate a usii congelatorului, aici e doar in partea superioara cald)?Are cineva experienta cu modelul asta? Cum se desface? (macar sa vad ce e cu becurile)

E combina cu 2 motoare.

multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bigpriap

3

• ALEy

2

• daniels

1

Top autori în acest subiect

Multumesc, o sa verific mai atent.

Dupa dezghetarea congelatorului usa se inchide foarte bine, garniturile par sa etanseze cum trebuie. Rapid insa, datorita incalzirii anormale in partea superioara (pe tavanul congelatorului) se formeaza gheata ce apare in foto si impiedica etansarea usii.

Problema cred totusi ca e in primul rand temperatura anormala, ajuns acasa o sa il dezhet si o sa pun o sonda de temperatura si revin cu detalii.

Link spre comentariu

Acea gheata in exces apare cand exista o legatura cu mediul exterior (ingheata vaporii de apa din atmosfera). Are pe undeva in partea de sus o etansare rea. Im mod normal, ar trebui ca in congelator sa fie o "bruma" depusa pe elementele da racire

Link spre comentariu

Dupa dezghetare stergeti garniturile cu alcool faceti la fel si cu partea de la combina in zona unde etansaza garniturile ,aplicati pasta de dinti in strat subtire pe garnituri (fiecare in parte) apoi inchideti usa si apoi o deschideti ,observati unde nu este prezenta pasta de dinti pe carcasa conbinei frigo,.In acea zona garnitura nu etansaza.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am facut testul cu pasta de dinti, etansarea parea OK! Am scos hardughia din priza si :- am desfacut partea de afisare - becurile cu neon obosite- am desfundat traseul prin care isi facea frigiderul din partea superioara functia de "degivrare", dezghetarea automata sau ce o fi fost Surpriza! E OK acum, nu mai face gheata in congelator, nu mai e cald pe plafonul congelatorului! Multumesc de sfaturi!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări