Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare led-uri din sursa PC

zyx1141

Postări Recomandate

Sch originala vine modificata dupa sch din pag1 iar piesele suplimentare se scot .431 se leaga la pinul 1 printr-o rezistenta de 1K si la minus. Potentiometrul se conecteaza la :inceputul la katodul lui 431 , mediana la pin 4 iar sfarsitul la 0,05R . Explicatia la ce se intampla acolo e urmatoarea:-Pe Rsense (de 0,05 ohmi) apare o tensiune proportionala cu intensitatea curentului prin led si aplicata pe intrarea comparatorului intern al 2596 .Acesta metine tensiunea de iesire la o valoare la care curentul prin led e acceptat .-431 are rolul de a furniza o tensiune de referinta pt ca reactia sa functioneze corect .Daca nu ai inteles :1) ia sch de pe pag 1,copiaza-o pe o foie de hartie 2) dezlipeste de pe placuta cu sursa R1 si semiregabilul 3)lipeste la masa (-) o rezistenta de 0,054)lipeste o rezistenta de 1K la plus5)la un 431* uneste referinta cu katodul6)lipeste intre rezistenta de 1K si masa un 431* -anodul la masa si katodul +referinta la 1K7)ia un pot de 25K ,inceputul lipeste-l la K+ref 431 ,mediana la pinul 4 de la 2596 si sfarsitul la katodul ledului 8) tipareste punctele de la 2) pana la 7) si aseaza-le pe masa de lucru ca sa sti ce trebuie facut .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zyx1141

21

• Dr.L

4

• danb1974

2

• nicul

1

Top autori în acest subiect

EVRIKAA!! Aleluiia! :)Functioneaza, regleaza tensiuea folosind acelasi potentiometru din montajul original.Partea cu TL431 am inteleso din prima, potentiometrul nu functiona si rezistenta R1 era in plus.Incepusem sa intru in depresie pentru un montaj relativ simplu.Ramane sa pun ledurile pe un radiator si apoi sa reglez si curentul.Pp ca merg 2 leduri CREE XP-G Q5 pe un radiator de socket A. Daca nu ii pun si ventilatoru. Multumesc pentru timpul, rabdarea si explicatiile acordate!!

7)ia un pot de 25K ,inceputul lipeste-l la K+ref 431 ,mediana la pinul 4 de la 2596 si sfarsitul la katodul ledului

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator VlaD2803

Am o sursa de 550w no name,care a facut scurt circuit din cauza mea si siguranta fuzibila(acel cilindru mic) s-a ars. Acum vreau sa o schimb dar nu stiu ce siguranta imi trebuie, de ce putere.Stie careva?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări