Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare led-uri din sursa PC

zyx1141

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zyx1141

21

• Dr.L

4

• danb1974

2

• nicul

1

Top autori în acest subiect

Vizitator tyc

Posteaza schema la care faci referire sa nu discutam pe doua sch diferite: tu pe una(nr1) si noi pe alta (nr2) si toti avand impresia ca e vorba de aceeasi sch.Oricare ar fi ,431 vine polarizat printr-o rezistenta care sa-i asigure un curent de 10mA iar referinta vine conectata la catod 431 in aceasta configuratie e o sursa de referinta termocompensata (2,49V.) Analogic ,curentul de iesire se poate varia din semireglabil iar digital se aplica la pinul 3 un semnal PWM.Semnalul PWM se obtin cu ajutorul unui 555 pe frecventa de 1kHz (sau mai mult) ,sub aceasta frecventa apare efectul de licarire . 555 se controleaza digital (taste Up/Down) printr-un 40193.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Semireglabilul regleaza tensiunea ,la montajul original .Transformarea consta in:-La 431 unesti referinta cu catodul ;-de la catod +ref. duci o rezistenta de 1k/0,25W (pana la 4k7 ,de care ai);-anodul il lipesti la masa ;-semireglabilul il deconectezi de la plus si-l lipesti pe pinul 3(sau 1) de la 431 ;-pinul de la semireglabil care merge la masa il deconectezi si il lipesti la masa printr-o rezistenta de 0,05ohmi ;Ledul se leaga intre plusul original si jonctiunea dintre semireglabil si rezistenta de 0,05 . Scoate din prima semireglabilul afara ,lipiturile sant pe spate.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am incercat sa testez TL431 si cred ca e ars.Dupa indicatiile de aici, nu citesc nici o valoare intr 1 si 2 3 sau 2 si 1 3. Dar intre 3 si 2 am 1.6Mohm.http://repairguidecollection.info/elect ... cision/73/E altcineva de alta parere?

Semireglabilul regleaza tensiunea ,la montajul original .-semireglabilul il deconectezi de la plus si-l lipesti pe pinul 3(sau 1) de la 431 ;-pinul de la semireglabil care merge la masa il deconectezi si il lipesti la masa printr-o rezistenta de 0,05ohmi ;

Semireglabilul de la sursa are pinul 1 conectat la pinul 4 de la LM3596 si la masa printr-o rezistenta de 500 ohm.Acesta este cel care trebuie conectat NUMAI la masa prin rezistenta de 0.05 ohm?Pinii 2 si 3 sunt conectati pe iesire in sursa originala, acestia presupun ca sunt cei de la plus care merg la 431.Pe semireglabil, rezistenta variaza numai intre 1 si 2. Intre 1 si 3 ramane la 10 kohm.
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Pune o rezistenta de 1K intre catod si plus;-leaga referinta la catod ;-anodul la masa;-tensiune de alimentare 12V .In punctul de conexiune rezistenta - 431 trebuie sa gasesti o tensiune de 2,49V .

Link spre comentariu

Pune o rezistenta de 1K intre catod si plus;-leaga referinta la catod ;-anodul la masa;-tensiune de alimentare 12V .In punctul de conexiune rezistenta - 431 trebuie sa gasesti o tensiune de 2,49V .

Sa inteleg ca semireglabilul ramane la locul lui?Tl431 am inteles cum se instaleaza, semireglabilul nu vad cum ar veni instalat.
Link spre comentariu

Am pus potentiometru cred ca in toate punctele posibile, in 3 pini si 2 dar nu variaza iesirea.

Tot ce am reusit sa obtin a fost o variatie brusca de la 0.40V la 10.50V, care nu o inteleg.Atunci 3296 era legat intre TL pin 3 si rezistenta 0.05ohm de la masa si FB-referinta de la LM.

UNDE se instaleaza potentiometrul in aceasta schema? Am pierdut 5 ore studiind TL si LM dar nu am inteles care si cum trebuie reglat.

Spuneai ca ai avut asemena surse si se pot transforma usor un surse de curent cu TL431 ....:(

Potentiometrul are 2 pini, referinta, pin 4 de la LM ramane pe liber?

Schema original este urmatoarea fara C3 si C4. Am scos potentiometrul de 10k si am pus TL431, 1+3+ 1k la + si 2 la masa.

http://www.elforum.info/download/file.php?id=36893

Potentiometrul intradevar este un BAOTER, probabil o colona.

Mai inca 2 surse cu LM2596 daca se pot cupla un vrun fel sa aprind si eu 1 led 2. :((

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări