Vizitator MUERTE Postat Iunie 30, 2006 Partajează Postat Iunie 30, 2006 rdh30flda, pentru a construi un amplificator pe tranzistoare iti trebuie multa indeminare,experienta si bani....casa nu mai vorbesc de amplif cu tuburi. in primul rind la un amplif cu tranzistoare iti trebuie tr. cu factorul de amplificare CIT MAI APROPIAT daca nu chiar identic,altfel nu ai sa poti regla curentul de mers in gol ....ori ca sa gasesti 4 tranzistori identici intr-un singur magazin este ca si cum ai juca la loto. cit despre amplificatoarele cu tuburi.....ele nu se mai alimenteaza cu tensiuni de ordinul zecilor de volti ci se ridica chiar la sute si chiar MII de volti (daca te curentezi ti se deruleaza toata viata prin fata ochilor)in plus acolo ai un transformator de iesire care se bobineaza in straturi cu o anumita izolatie intre straturi.Nu vreau sa intelegi gresit mesajul , nu vreau sa te descurajez! ba daca chiar vrei sa continui cu tranzistoare,poti cauta tranzistoare integrate....exista chiar si finali integrati cite 2,sau 4 intr-o singura capsula. etajul de amplificare in tensiune este de preferat sa-l faci cu CI (LF353,TL084 etc) sa te scuteasca de batai de cap .....apropo,daca vrei componente ,tuburi,scheme ....te ajut...gratis chiar! Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda Postat Iunie 30, 2006 Partajează Postat Iunie 30, 2006 da, desi sunt in sesiune am inceput sa mai citesc cate ceva. De pe forum e cam greu sa aduni informatii, desi incerc, pt ca nu sunt organizate didactic.Mama nu e presedinte si ma bucur . Oricum fac si cu piese recuperate, nu ma arunc la puteri prea mari, dar vreau sa fac si pe tranz si pe CI si pe tuburi.Deocamdata ma chinui cu un preamplificator, dar nu am facut inca vreun calcul sa vad de ce nu merge, ci am luat o schema si am executat-o. Pt preamplif am folosit o placa de cablaj de pe care am scos piesele pt ca erau defecte. Are o groaza de gauri, asa ca am slefuit stratul de cupru dat cu lac si a devenit o placa simpla cu multe gauri. deocamdata nu are sesn sa desenez cablajele pt circ simple pt ca pot lipi componetele una de alta trecut prin gauri. Asa ca am redus inca un posibil cost .Dupa 20 iulie ma apuc mai serios, deocamdata sunt f ocupat pt ca nu mi-au iesit calculele cu facultatea asa cum am dorit eu. Am sa atasez ce nu imi iese si ce imi iese ca sa imi mai dati sfaturi. Oricum m-am intalnit cu kytan si mi-a mai aratat ce a facut el de unde sa mai cumpar una alta...In legatura cu trafurile..... e singurul lucru pe care l-am invatat de la facultate in primul semestru si mi-a iesit bine pe hartie. In rest o groaza de matematica pe care abia acum o leg de electronica... de exeplu pt regim tranzitoriu ai nevoie la Laplacian, ecuatii diferentiale etc. oricum daca nu pun mana sa fac si eu ceva in realitate mi se pare ca pierd timpul. Mi-am propus deocamdata domeniul audio sa-l incerc, dupa care cel de telecomunicatii. Link spre comentariu
stres4all Postat Iunie 30, 2006 Partajează Postat Iunie 30, 2006 esti la facultate in domeniu ? ... dak da ... punete aksa p invatat k nici pana o sa termini nu o sati zica aia nimik , mie imi imi ziceu toti sa dau la liceu al electrotehnica sunt la info intensiv ... fac pagini web de nota 10 noaptea :D:D si ziua electronica :supz: mai mult audio acu am trecut a12a si asta e vara knd o sa incerc sa ii cam pun capac electronicii k fac asta de 6 ani jumate ... iau o pauza pana la anu, in speranta k o s ama apus si io da invatat si o sami dorm noptile , iti urez bafta :smt006 Link spre comentariu
fum3z Postat Iunie 30, 2006 Partajează Postat Iunie 30, 2006 esti la facultate in domeniu ? ... dak da ... punete aksa p invatat k nici pana o sa termini nu o sati zica aia nimik , mie imi imi ziceu toti sa dau la liceu al electrotehnica sunt la info intensiv ... fac pagini web de nota 10 noaptea :D:D si ziua electronica :supz: mai mult audio acu am trecut a12a si asta e vara knd o sa incerc sa ii cam pun capac electronicii k fac asta de 6 ani jumate ... iau o pauza pana la anu, in speranta k o s ama apus si io da invatat si o sami dorm noptile , iti urez bafta :smt006Offtopic ...stresule ti-am citit si alte posturi si vad ca tare grea e gramatica asta pt tine :smt003 .Vezi sa nu faci greseli si in paginile web ale tale.Sorry dar trebuia sa zic ceva....Pt rdh30flda ...eu zic ca ar trebui sa incepi sa-ti faci bebe-t-u ca e super usor Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda Postat Iunie 30, 2006 Partajează Postat Iunie 30, 2006 nu e adevarat! in anul 2 tb sa facem pe la sfarsit un ampl noi singuri calculat la ultima chichita parca la DCE (asa au zis aia mai mari) ...prietenii tai merg pe la cursuri... poate nu si-au dat seama de ce nu au aflat :downtown: oricum un amplif se poate face acasa, dar un microprocesor nu prea.... ca tb sa ai echipament si materiale... nu niste tranz si conzi si rezistorips: nu-s la electrotehnica ci la electronica si telecomunicatii, dar si la electrotehnica parca se mai face cate ceva.... oricum bazele eth le facem si noi si ei. Tu folosesti metode de analiza gen TTN, TCC, Thevnan, Norton sau doar kirckhoff? Offtopic ...stresule ti-am citit si alte posturi si vad ca tare grea e gramatica asta pt tine .Vezi sa nu faci greseli si in paginile web ale tale.Sorry dar trebuia sa zic ceva....lol mai bine sa aiba grija la BAC, lasa paginile... so... return *dis;offtopic:si eu ma tineam de olimp in liceu, tu? sa traiasca java , tb sa reintru si eu in paine ca nu se mai poate cu banii. De cand is la fac cheltuiesc de 5 ori mai mult. 2 mil bursa e mult prea putin...ooops da pm ca se enerveaza astia Link spre comentariu
stres4all Postat August 4, 2006 Partajează Postat August 4, 2006 nu e adevarat! in anul 2 tb sa facem pe la sfarsit un ampl noi singuri calculat la ultima chichita parca la DCE (asa au zis aia mai mari) ...prietenii tai merg pe la cursuri... poate nu si-au dat seama de ce nu au aflat :downtown: oricum un amplif se poate face acasa, dar un microprocesor nu prea.... ca tb sa ai echipament si materiale... nu niste tranz si conzi si rezistorips: nu-s la electrotehnica ci la electronica si telecomunicatii, dar si la electrotehnica parca se mai face cate ceva.... oricum bazele eth le facem si noi si ei. Tu folosesti metode de analiza gen TTN, TCC, Thevnan, Norton sau doar kirckhoff? Offtopic ...stresule ti-am citit si alte posturi si vad ca tare grea e gramatica asta pt tine .Vezi sa nu faci greseli si in paginile web ale tale.Sorry dar trebuia sa zic ceva....lol mai bine sa aiba grija la BAC, lasa paginile... so... return *dis;offtopic:si eu ma tineam de olimp in liceu, tu? sa traiasca java , tb sa reintru si eu in paine ca nu se mai poate cu banii. De cand is la fac cheltuiesc de 5 ori mai mult. 2 mil bursa e mult prea putin...ooops da pm ca se enerveaza astiaam avut pretentia sa ajung pe tara ca sa nu mai dau admitere :smt006 oricum am avut cel mai mare punctaj de pe judet anu asta da nu mam calificat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum