Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

placa electronica scoate scantei la condens

Vizitator badrianiulian

Postări Recomandate

Vizitator badrianiulian

Buna searaCaut o solutie pentru un prietenSituatia se prezinta astfel: are o placa electronica pozitionata intr-o zona in care se creaza condens sau se umezeste. In situatia asta cica mai apar scantei. O aseaza pe calorifer si se usuca si apoi reia procesul de functionare.Se poate izola placa cu vre-un lac ceva?Stie cineva o solutie?Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• briobit

2

• doru3160

2

• euvasile

2

• ALEy

1

Top autori în acest subiect

eu as incerca in prima faza sa dau toata plac cu sacaz din ala la spray (in ideea ca e mai usor de umblat in viitor la inlocuit componente) daca nu tine asa lac auto cat e nevoie, sau mai e o solutie care ramane clara cand se intareste (un fel de rasina, vezi topicul cu eoliana ca acolo am vazut ca impregnau bobinele cu asa ceva), asta cu rasina are marele dezavantaj ca daca o sa crape ceva de pe placa te canta cucu pana ajungi la piese

Link spre comentariu
Vizitator badrianiulian

eu as incerca in prima faza sa dau toata plac cu sacaz din ala la spray (in ideea ca e mai usor de umblat in viitor la inlocuit componente) daca nu tine asa lac auto cat e nevoie, sau mai e o solutie care ramane clara cand se intareste (un fel de rasina, vezi topicul cu eoliana ca acolo am vazut ca impregnau bobinele cu asa ceva), asta cu rasina are marele dezavantaj ca daca o sa crape ceva de pe placa te canta cucu pana ajungi la piese

La rasina am ajuns si eu cu gandul ... un coleg de servici imi povestea ca a folosit... dar dupa cum spui... cum mai repari daca se strica ceva...Sacaz la spray ... probabil ca e oleaca casant ... si ar putea sa crape pacolo....Lacul auto am citit ca are un dizolvant dur... ce ar putea ataca vopseaua deja existenta... deci pica si elAm tot cautat si m-am tot gandit ce ar fi de folos si cred ca am gasit ceva ce se potriveste: Plastik 70 ... am intalnit prin cautarile mele... ii refac lipiturile si curat ce e de curatat si apoi bag solutie asta pe placa.Multumesc de idei
Link spre comentariu

La rasina am ajuns si eu cu gandul ... un coleg de servici imi povestea ca a folosit... dar dupa cum spui... cum mai repari daca se strica ceva...Sacaz la spray ... probabil ca e oleaca casant ... si ar putea sa crape pacolo....Lacul auto am citit ca are un dizolvant dur... ce ar putea ataca vopseaua deja existenta... deci pica si elAm tot cautat si m-am tot gandit ce ar fi de folos si cred ca am gasit ceva ce se potriveste: Plastik 70 ... am intalnit prin cautarile mele... ii refac lipiturile si curat ce e de curatat si apoi bag solutie asta pe placa.Multumesc de idei
Rasina polimerizeaza in mediu natural (20-25 grade C ?) sau termic 120 grade C?Solutia cu colofoniu(saciz)dizolvat in alcool tehnic (avind in vedere faptul ca probabil placa electronica nu este supusa la temperatura peste 50 de grade C si vibratii mecanice sau lucu mecanic ) este OK !Astfel se poate depana eventual usor (un coleg a acoperito cu smoala dizolvata in benzina)altii cu vopsea(lac de unghi).depinde de cit de des trebuie remediata!
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Se da cu Kemtek K501 producator MotipDupli-Germania. Este un aerosol care protejeaza componentele electronice, formeaza o pelicula protectoare impotriva umiditatii si coroziunii datorate solutiilor saline, este non-conductiv,incolor, se evapora rapid. Daca ai spre exemplu un motor de rasnita de cafea cu tensiunea de lucru de 220v se da cu acest produs dupa care se elimina surplusul cu aer comprimat apoi se introduce intr-un recipient cu apa si se alimenteaza la sursa de tensiune, respectiv 220v si veti constata ca functioneaza bine merci.La mine in atelier nu lipseste acest produs. Daca e cineva interesat sa ma contacteze pe PM.

Link spre comentariu

Daca ai spre exemplu un motor de rasnita de cafea cu tensiunea de lucru de 220v se da cu acest produs dupa care se elimina surplusul cu aer comprimat apoi se introduce intr-un recipient cu apa si se alimenteaza la sursa de tensiune, respectiv 220v si veti constata ca functioneaza bine merci.

Din cate stiu motoarele de rasnita sunt cu perii...Am o nelamurire legat de experimentul asta...periile si colectorul rotorului ce parere au cand merg imersate?
Link spre comentariu

Pai cateva secunde functioneaza "bine merci" si fara zmacul ala,dupa care in afara de electroliza posibil sa obtii si ceva scantei :rade: N-am incercat produsul,posibil sa fie un fainosag nou,dar eu in situatiile in care ma confruntam cu asa ceva pe placile in cauza aplicam un strat de ulei siliconic,si scapam de probleme.

Link spre comentariu

Nu e nici un fainosag, este un produs foarte bun, asa eram si eu Toma, dar dupa ce am vazut cu ochii mei, nu am mai comentat nimic iar eu nu sunt agentul lor de vanzari ca sa le fac lor reclama.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări