Sharky Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 raspuns normat :v=SPL(f)/SPL(ref)adica valoarea e egala cu spl la frecventa f supra spl de referinta.Asta ai tu acolo.Intr-un fel masori abaterea fata de referinta.0dB inseamna ca esti la nivel cu referinta-3dB insemna ca trebuie sa compensezi cu putere dubla ca sa obtii acelasi efect.-100dB - tema pt acasa :weedman: Dar referinta e tot acelasi dif.Daca tu ai 2 dif cu referinta de 90dB si cu 100dB.Ambele cu acelasi raspuns normat. (grafic ca si al tau)=> au acelsasi raspuns in frecventa, adica SPL relativ constant pana la un prag dupa care scad cu aceasi panta.DARCand bagi 1W in ele unu urla cu 90dB si celalalt cu 100dB.In cazul tau difurile sunt asemanatoare, dar ia incearca sa simulezi o chinezarie cu rezonanta apropiata de hp18 sau wn18 si vezi ca are aproximativ acelasi raspuns normat, dar cand le compari SPL-urile in functie de putere..... :toimonster: :toimonster: :toimonster: Nu e vb aici de difuri, distorsiuni, ci de cum sa citim graficele corect si sa intelegem ce reprezinta. :weedman: :partyman: Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 Nu e vb aici de difuri, distorsiuni, ci de cum sa citim graficele corect si sa intelegem ce reprezinta. :weedman: :partyman:In sfarsit cineva care chiar stie cum sta treaba :rock: Link spre comentariu
FIXVID Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 fixvid wrote: nam pus plotul cu spl-ul la puterea rms ca oricum nu este diferenta intre elenu cred ca ma crezi asa prostpe mine ma intersa doar raspunsul in frecventa Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 ti-am explicat teoria cu rasp normat.Doar am fost si eu de acord cu tine ca SPL e acelasi.. nu? :partyman: Link spre comentariu
aTaelectronics Postat Iunie 18, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2006 Ok, baieti, merci mult pt. indrumari. Din pacate din motive economice se amana cumparea de difuri, pana atunci voi incerca proiectul urmator cu 2 difuri hp15w, pe care le am deja la mine: http://www.forum.poweraudio.ro/viewtopic.php?t=259 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum