aTaelectronics Postat Iunie 15, 2006 Partajează Postat Iunie 15, 2006 Vrea sa intreb care ar merita mai bine dintre aceste difuri pt o incinta BR de 180 litri, acordat la 40 Hz? Cine a avut ocazia sa le asculta pe amandoua? Mie la simulari mi-a iesit cam slab WN-ul in BR plus am excursia membranei peste xmax deja la 400 w in schimb Hp tine brio pana la 600W, si si raspunsul in frecventa e destul de slaba la WN. Acu daca poate sa-mi raspunda cineva urgent, care a ascultat aceste difuri, care suna mai bine? Imi trebuie raspuns cu argumente pana azi dupa amiaza... Ms anticipat Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iunie 15, 2006 Partajează Postat Iunie 15, 2006 totul depinde de aplicatiept instalatii fixe alege hp-18SPt instalati portabile alege WN-18SWN18S este proiectat pt a functiona in incinte f compacte, pt rezultate optime foloseste o incinta de 130 de litri cu acordaj la 50HzHP-18S este capabil sa coboare mai jos, dar este mai greu, si are nevoie de o incinta mai mare.tinand cont ca ai deja incinta, mergi pe hp-18S Link spre comentariu
aTaelectronics Postat Iunie 15, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2006 ok. Ms mult pt sfat. Astep pareri si de la alti... Link spre comentariu
FIXVID Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 ti sa dat raspunsul dejadaca vrei mai mult bas alegi hp18s, altfel wn18s Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 fixvid, hp-18s nu suna mai tare la puterea rms, ba din contra wn18 va suna aparent mai tare din cauza acordajului mai sus :yawinkle: si are nevoie si de incinta micuta Link spre comentariu
FIXVID Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 din cate vad eu in grafice, hp18s are un spl mai ridicat pe bas decat wn18, ( asta aproape in orice incinta).dar nu numai splul iese in evidenta la hp18s, ci si f3 ul scazut. In incinta lui ataelectronics f3ul va fi la ~34hz si daca nu e multumit nici asa, mai poate lungi porturile pana ajunge la 30hz :rolleyes: sau daca vrea sa sune aparent mai tare, scurteaza porturile :finga: daca as avea incinta aia, as alege hp18s Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 daca are deja incinta de 180 litri acordata la 40Hz, da, HP-18s e cea mai buna alegerefixvid, incearca sa simulezi impreuna cu hp-18S, pe acelasi plot si WN18S in 130litri acordat la 50Hz, sa vezi ceva interesant :yawinkle: Link spre comentariu
FIXVID Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 plotul rosu: hp18s in 188l cu fb la 40hzplotul orange:wn18s in 130l cu fb la 50hz(aici era o poza in care wn18 facea o cocoasa de +2dB la 55Hz, si hp18 una la 45Hz de 3dB dupa care coborau cu aprox 24dB/octprobabil ambele au un delay mare in zona cocoaseiplotul rosu e cel mai extins in jos si apartine hp-ului :weedman: :weedman: editat de mos craciun :weedman: :weedman: )mai mult ma entuziasmeaza plotul rosu :rock: Link spre comentariu
radue Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 si la 1 W este acelasi SPL ? Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 fixvid..tu acolo ai un grafic cu soft piratatsi pe langa asta nu are nici o valoare daca vrei sa le compari pe cele 2 ca si SPLGraficul reprezinta valoarea normata.Adica raportul dintre spl-ul la frecventa x si spl de referinta calculat din parametrii TS si apoi transformat in decibeli.Le poti compara ca si latime de banda, dar banuiesc ca te intereseaza si SPL-ul care nu il poti deduce prea bine din graficul asta. Link spre comentariu
FIXVID Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 ce ma saca faza asta cu soft piratat :violent2: mai nimik nu se vede din program .. exista si alte programe asemanatoare cu ce se vede in imaginea mea :toimonster: nam pus plotul cu spl-ul la puterea rms ca oricum nu este diferenta intre ele, atata tot ca hp18s coboara mai jos, asa cum se vede si in graficul de mai sus Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 De unde iti dau tu seama ca e piratat? nici macar nu apare.numele programului!Poate ca are licenta!! :weedman: Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 E datoria mea de moderator sa iti dau peste bot cu softul piratat :finga: Ti-am atras atentia ca nu e bun rationamentul.La raspunsul normat un ciung zbeng cu rezonanta joasa si in cutie adecvata arata la fel ca si un hp18.Dar cand e sa le aliniezi la aceasi putere se schimba lucrurile :toimonster: Link spre comentariu
FIXVID Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 pe bune ca nu inteleg ce vrei sa zici :rolleyes: adika la puterea maxima o sa ai alt raspuns in frecventa sau ce vrei sa zici????sau daca suna prost la puterea rms (dist, etc), at si wn ar trebui sa sune la fel... sau la wn e exceptie? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iunie 17, 2006 Partajează Postat Iunie 17, 2006 fixvid , ar trebui sa le poti asculta pe ambele ca sa-ti dai seama la ce ma refer.ca si SPL la puterea RMS , sunt identice, dar WN-ul da impresia de bass mai puternic din cauza frecventei mai ridicate de acordaj.Extensia nu este totul :yawinkle: ai sa intelegi pe parcurs Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum