Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HP18S vs WN18S

aTaelectronics

Postări Recomandate

Vrea sa intreb care ar merita mai bine dintre aceste difuri pt o incinta BR de 180 litri, acordat la 40 Hz? Cine a avut ocazia sa le asculta pe amandoua? Mie la simulari mi-a iesit cam slab WN-ul in BR plus am excursia membranei peste xmax deja la 400 w in schimb Hp tine brio pana la 600W, si si raspunsul in frecventa e destul de slaba la WN. Acu daca poate sa-mi raspunda cineva urgent, care a ascultat aceste difuri, care suna mai bine? Imi trebuie raspuns cu argumente pana azi dupa amiaza... Ms anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FIXVID

6

• Mircea Bartic

4

• Sharky

4

• aTaelectronics

3

Top autori în acest subiect

totul depinde de aplicatiept instalatii fixe alege hp-18SPt instalati portabile alege WN-18SWN18S este proiectat pt a functiona in incinte f compacte, pt rezultate optime foloseste o incinta de 130 de litri cu acordaj la 50HzHP-18S este capabil sa coboare mai jos, dar este mai greu, si are nevoie de o incinta mai mare.tinand cont ca ai deja incinta, mergi pe hp-18S

Link spre comentariu

fixvid, hp-18s nu suna mai tare la puterea rms, ba din contra wn18 va suna aparent mai tare din cauza acordajului mai sus :yawinkle: si are nevoie si de incinta micuta

Link spre comentariu

din cate vad eu in grafice, hp18s are un spl mai ridicat pe bas decat wn18, ( asta aproape in orice incinta).dar nu numai splul iese in evidenta la hp18s, ci si f3 ul scazut. In incinta lui ataelectronics f3ul va fi la ~34hz si daca nu e multumit nici asa, mai poate lungi porturile pana ajunge la 30hz :rolleyes: sau daca vrea sa sune aparent mai tare, scurteaza porturile :finga: daca as avea incinta aia, as alege hp18s

Link spre comentariu

daca are deja incinta de 180 litri acordata la 40Hz, da, HP-18s e cea mai buna alegerefixvid, incearca sa simulezi impreuna cu hp-18S, pe acelasi plot si WN18S in 130litri acordat la 50Hz, sa vezi ceva interesant :yawinkle:

Link spre comentariu

plotul rosu: hp18s in 188l cu fb la 40hzplotul orange:wn18s in 130l cu fb la 50hz(aici era o poza in care wn18 facea o cocoasa de +2dB la 55Hz, si hp18 una la 45Hz de 3dB dupa care coborau cu aprox 24dB/octprobabil ambele au un delay mare in zona cocoaseiplotul rosu e cel mai extins in jos si apartine hp-ului :weedman: :weedman: editat de mos craciun :weedman: :weedman: )mai mult ma entuziasmeaza plotul rosu :rock:

Link spre comentariu

fixvid..tu acolo ai un grafic cu soft piratatsi pe langa asta nu are nici o valoare daca vrei sa le compari pe cele 2 ca si SPLGraficul reprezinta valoarea normata.Adica raportul dintre spl-ul la frecventa x si spl de referinta calculat din parametrii TS si apoi transformat in decibeli.Le poti compara ca si latime de banda, dar banuiesc ca te intereseaza si SPL-ul care nu il poti deduce prea bine din graficul asta.

Link spre comentariu

ce ma saca faza asta cu soft piratat :violent2: mai nimik nu se vede din program .. exista si alte programe asemanatoare cu ce se vede in imaginea mea :toimonster: nam pus plotul cu spl-ul la puterea rms ca oricum nu este diferenta intre ele, atata tot ca hp18s coboara mai jos, asa cum se vede si in graficul de mai sus

Link spre comentariu

E datoria mea de moderator sa iti dau peste bot cu softul piratat :finga: Ti-am atras atentia ca nu e bun rationamentul.La raspunsul normat un ciung zbeng cu rezonanta joasa si in cutie adecvata arata la fel ca si un hp18.Dar cand e sa le aliniezi la aceasi putere se schimba lucrurile :toimonster:

Link spre comentariu

pe bune ca nu inteleg ce vrei sa zici :rolleyes: adika la puterea maxima o sa ai alt raspuns in frecventa sau ce vrei sa zici????sau daca suna prost la puterea rms (dist, etc), at si wn ar trebui sa sune la fel... sau la wn e exceptie?

Link spre comentariu

fixvid , ar trebui sa le poti asculta pe ambele ca sa-ti dai seama la ce ma refer.ca si SPL la puterea RMS , sunt identice, dar WN-ul da impresia de bass mai puternic din cauza frecventei mai ridicate de acordaj.Extensia nu este totul :yawinkle: ai sa intelegi pe parcurs

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări