lama Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 Salut Nu stiu shield tau dar eu am folosit niste pcb cu 3310 montat pe ele. Ce am constatat diferit la mine fata de tine sunt niste timpi in initializare Plus eu am avut mari probleme cu contastul. A trebuie sa ma joc succesiv pana a aparut ceva pe ecran La mine initializarea arata c-am asa void init_nokia(void){ // nokia LCD init nok_dc=1; // bytes are stored in the display data ram, address counter, incremented automatically nok_cs=1; // chip disabled __delay_ms(10); nok_res=0; // reset chip during 250ms __delay_ms(250); nok_res=1; bytefornokia=0x21; // set extins extended instruction set nokia_write_command(); bytefornokia=0xc5; // Vop was 0xc5 // better is 0xa0 nokia_write_command(); bytefornokia=0x13; // bias nokia_write_command(); bytefornokia=0x20; // horizontal mode from left to right, X axe are incremented automatically , 0x22 for vertical addressing ,back on normal instruction set too 0x20 for horizontal nokia_write_command(); bytefornokia=0x09; // all on nokia_write_command(); __delay_ms(250); __delay_ms(250); nokia_build_DDRAM(); // reset DDRAM, otherwise the lcd is blurred with random pixels __delay_ms(10); bytefornokia=0x08; // mod control blank change (all off) nokia_write_command(); __delay_ms(10); bytefornokia=0x0c; // mod control normal change nokia_write_command(); nokia_gotoxy(0,0);} Link spre comentariu
lama Postat Noiembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 De curiozitate in montaj ai si tu un led ca sa vezi ca il poti licuri/blinkai?Eu fiind incepator tot timpul pun un led, tocmai pentru verifica ca imi merge. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum