Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu nokia 3310 lcd

lama

Postări Recomandate

Salut

Nu stiu shield tau dar eu am folosit niste pcb cu 3310 montat pe ele.

Ce am constatat diferit la mine fata de tine sunt niste timpi in initializare

Plus eu am avut mari probleme cu contastul. A trebuie sa ma joc succesiv pana a aparut ceva pe ecran

La mine initializarea arata c-am asa

void init_nokia(void){	// nokia LCD init		nok_dc=1;				// bytes are stored in the display data ram, address counter, incremented automatically		nok_cs=1;				// chip disabled		__delay_ms(10);								nok_res=0;				// reset chip during 250ms		__delay_ms(250);		nok_res=1;							bytefornokia=0x21;		// set extins extended instruction set		nokia_write_command();				bytefornokia=0xc5;		// Vop  was 0xc5 // better is 0xa0		nokia_write_command();				bytefornokia=0x13;		// bias 		nokia_write_command();				bytefornokia=0x20;		// horizontal mode from left to right, X axe are incremented automatically , 0x22 for vertical addressing ,back on normal instruction set too 0x20 for horizontal		nokia_write_command();				bytefornokia=0x09;		// all on		nokia_write_command();				__delay_ms(250);		__delay_ms(250);							 		nokia_build_DDRAM();	// reset DDRAM, otherwise the lcd is blurred with random pixels				__delay_ms(10);				bytefornokia=0x08;		// mod control blank change (all off)		nokia_write_command();		__delay_ms(10);						bytefornokia=0x0c;		// mod control normal change 		nokia_write_command();				nokia_gotoxy(0,0);}
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lama

2

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări