Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema ciudata casti Beyerdynamic DT770 PRO

matzah

Postări Recomandate

Nu stiu daca aici trebuia postat dar imi parea cel mai indeaproape. Ca si idee nu ar fi vorba despre un defect ordinar si o metoda de service ci de o chestie ciudata ce e prima data cand o observ. Ok, deci sunt posesorul a unei perechi de asa ceva. Castile au cantat cu voiosie timp de vreo 6 luni de la achizitie, si tare si incet dupa cum a fost nevoie. Nici o problema. Intr-o zi observ ca una din casti se aude "vizibil" mai incet decat cealalta si usor distorsionat (dar un gen de distorsiuni ce ma duceau cu gandul mai degraba la amplificatorul facut de mine pt ele). Zic ca poate una din casti e pe duca desi nu le-am abuzat in vreun anume fel. In scurt timp casca stanga (cea cu problema) tace complet. Ma gandesc ca s-o fi dus bobina micului difuzor din interior. Masor, in loc de cei 250 ohmi ce trebuia sa-i am, gasesc vreo juma de megaohm. Ofticat, sun la garantie, le trimit la bucuresti si astept. Sunt sunat la 2 zile si aflu ca defapt castile sunt absolut ok, ei le-au probat si sunt in regula. Intreb daca a fost o problema la cablu sau ceva de genul, ei zic ca nu.. pur si simplu castile sunt ok, n-au nici un fel de problema. Le mai tin inca 2 zile in probe si mi le trimit inapoi. Odata primite inapoi, castile au mers absolut ok cateva zile. Erau castile mele, absolut similare, nimic umbrat la ele din ce mi-am dat seama. Dupa ceva timp, iarasi, acum ambele sunau distorsionat (iar am suspectat amplificatorul.... foarte inselator sunet) si iarasi se duce casca stanga. Si mai ofticat, iar masor cu aparatul de masura, de data asta observ cam 100 kohmi pe casca respectiva (in loc de 250 ohmi). Desfac cu grija casca si masor bornele difuzorului direct gandindu-ma la vreun contact imperfect, dar nimic, cablul este ok, valoarea de 100kohmi am masurat-o direct pe difuzor. M-am gandit apoi, disperat fiind, sa "reproduc" conditiile de data trecuta, asa ca iau castile, le foiesc nitel, le las in frig o noapte (chipurile temperaturile din timpul tranzitului prin curier) apoi le bag in camera, le las ceva timp si masor din nou. De data asta 20 kohmi. Iar la 5 ore distanta, 50 kohmi. Asta stand pur si simplu nemiscate. A doua zi, 18 kohmi. Cuplat pe amp, casca canta, distorsionat si incet (normal, sunt 18 kohmi totusi). Am trimis mail direct la beyerdynamic in germania si astept un raspuns inainte sa le trimit iar si sa ma trezesc ca se trezesc din morti in timpul tranzitului doar ca sa-mi moara in mana cand le primesc. Acum, ce nu inteleg eu.. ce naiba se intampla cu bobina aia?!? Nu e arsa, n-a fost nici prima oara, dupa ce s-a ridicat din morti, mergea 100% normal. Nu pare nici un simplu contact imperfect sau ceva la bobinaj, ma gandesc ca la volum mare trebuia sa actioneze intermitent sau sa aiba vreun efect daca le zdruncinam nitel. Bineinteles ca vizual difuzorul arata absolut ok, bornele la fel, la fel si lipiturile litei din bobina de aceste borne. Pana la urma o sa le trimit iarasi, nu am de ales, dar chiar nu mai stiu cum sa-mi explic "problema". N-am mai vazut asa ceva... :sparge:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• matzah

3

• popa ionut

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Mai mult ca sigur ai o intrerupere in bobina de la casca respectiva...ase se manifesta...merge cand vrea si isi revine...fara nici un motiv....solutia??se schimba casca cu tot cu bobina!!!la ei poate sa fie ok iar la tine sa ajunga intrerupta......

Link spre comentariu

asa m-am gandit si eu prima data. Desi imi imaginam ca in cazul unei intreruperi ar trebui sa masor o rezistenta mai mare de cateva zeci de kohmi pe borne. Pesemne ca e vorba de ceva foarte micut. Astept sa vad ce zice beyerdynamic, o sa ma puna astia sa le platesc curierul daca iar trimit castile la ei si invie pe drum singure. Cand s-au intors prima data am suspectat o problema similara si ma asteptam ca defectul sa reapara daca le administrez vreo ora doua cu 100mW. Au mers absolut ok.

Link spre comentariu

a venit si raspunsul de la beyerdynamic : "trimite-le in service" :ciuda: chiar eram curios de mecanismul producerii unui asemenea defect.. Sa fie un defect de fabricatie, au fost puse sa cante prea tare?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări