Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Protek 506

A_L_E_X

Postări Recomandate

Vreau sa cumpar un multimetru Protek 506 de la Adelaida http://www.adelaida.ro/aparat-de-masura-digital-protek-506.html.. Din ce am mai citit pe forum am inteles ca sunt niste multimetre foarte reusite. Dar pe un forum polonez se vorbeste de niste falsuri ale acestui multimetru. Aici este discutia http://translate.google.com/translate?sl=pl&tl=en&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.elektroda.pl%2Frtvforum%2Ftopic1470278-30.html&act=url.

Stie cineva daca este adevarat ? A mai cumparat cineva de la Adelaida acest multimetru si poate confirma ca este vorba de produsul original ? Pe forum se vorbeste de faptul ca multimetrul copiat ar fi mult mai incet la masuratori decat originalul.

Imi poate cineva recomanda altceva ? Vreau sa aiba autorange, analog bar graph si comunicare cu calculatorul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• A_L_E_X

7

• gauss

4

• Stefan

3

• crispus

1

Top autori în acest subiect

Mi-ar folosii la urmarirea unor parametrii pe perioade mai lungi de timp. Nu este o functie indispensabila dar este bine sa fie deoarece mai am si un DT9208A.Dar ce parere aveti de multimetru ? Dar despre ceea ce se spune pe acel forum ?

Link spre comentariu

Nu stiu daca softul permite asa ceva ... ar fi un fel de logger ... dar nu bag mina in foc , despre multimetru ... ce sa zic , nu stiam ca se mai gasesc noi de cumparat , e un model destul de vechi ... daca doresti sa faci cu el ce scrie in cartea tehnica e O.K. , altfel e o discutie fara argumente obiective , cu ce-l comparam , la ce nevoi de masurare sa ne raportam ... despre discutiile de pe alte forumuri pe care nu le cunosc nu ma pronunt ... deja am suficiente motive de scepticism produse de postari de pe Elforum ... poate mai emit si alti colegi ceva pareri , poate mai in cunostiinta de cauza ...

Link spre comentariu

Am citit specificatiile si sunt ok. Intrebarea mea este daca a cumparat cineva recent acest multimetru de la Adelaida si poate confirma ca este la fel de bun ca cele mai vechi. Am auzit lucruri destul de bune despre el si nu am cum sa-mi iau un Fluke. Sau poate imi recomanda cineva altceva mai bun. In primul rand ma intereseaza fiabilitatea, ergonomia si functiile acestuia si mai putin precizia masuratorilor deoarece nu fac masuratori de laborator.

Link spre comentariu

nu-l cumpara! nu am idee cum e cel de la Adelaida dar stiu ca nu se mai produce, posibil sa fie original dar e prea scump. versiunea veche e reusita dar tehnologia a mai avansat, gasesti aparate mai putin cunoscute la preturi mai mici si mai performante. 506 e cam lent la masuratori, are conexiune seriala, consuma bateria relativ repede, dupa ceva ani se "leneveste" pe sute de K/mega ohmi.Vezi si m-metrele de la BRYMEN ex: BM829, AXIOMET ex: AX-18B / AX-190A, UNI-T ex: UT70A sau EXTECH ex: EX411 Trebuie sa te gandesti ce vrei sa masori cu el: tensiuni/intensitati AC/DC (RMS?), rezistente, frecvente (Fmax?), capacitati, inductante, factor de umplere, tranzistoare (Bf), umiditate, temperatura, intensitati luminoase, diode, unghiului dwell, turatie s.a.m.d

Link spre comentariu

La ce te referi prin "e cam lent la masuratori". ? La numarul de afisari pe secunda, la cat de repede face autorange-ul sau la cat timp dureaza pana se stabilizeaza valoarea ? Dintre cele enumerate de tine cel mai interesant pare Brymen BM829. Dar si BM867 este interesant si este si mai ieftin. Doar ca nu masoara temperatura. Imi place la el ca datele sunt actualizate de 5 ori pe secunda iar bargraph-ul este actualizat de 60 de ori pe secunda. Despre UNI-T nu stiu ce sa zic. Nu prea am incredere in specificatiile chinezilor. Ei sunt buni doar sa produca nu si sa proiecteze.In principiu m-ar interesa masuratorile uzuale (tensiune, curent, rezistenta, capacitate, frecventa, factor de umplere, etc.). Nu ma intereseaza masuratorile exotice gen unghiul dwell, turatie, etc.

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Numarul de citiri te ajuta daca ai un Hold si vrei o valoare maxima. Daca ai avea 10-20 afisari pe secunda, te-ar bloca inertia ochiului. Autorange-ul mi se pare cea mai enervanta inventie in domeniul multimetrelor, pare a fi un plus de comoditate, si nimic mai mult.Recomand Fluke, e scump dar merita, si inca vreo 3-10 scule standalone printre care si UNI-T. Nu incerca sa compensezi printr-un multimetru oferta unui osciloscop, lasa fiecaruia ce-i al lui; bargraph-ul e pentru profani.

Link spre comentariu

la protek 506 dureaza cam mult pana se stabilizeaza valoarea (mai ales pe rezistoare de valoare mare) si pana isi face auto range-ul, fata de alte aparate modele mai noi dar si mai ieftine.

al meu a fost bagat in priza (240V) pe buzer si nu a patit absolut nimic.

acum "tanjesc" dupa un UT81B :freaza: , mai am de asteptat pana sa mi-l permit.

*dupa carcasa aparatului/inscriptii nu iti dai seama daca e fake

cel de la adelaida arata fix ca asta http://www.protektest.com/ProdInfo.asp?prodId=506

Link spre comentariu

Aici http://www.aparate-masura-control.ro/ro/1/821/uni-trend-ut81a---multimetru-digital-cu-functie-de-osciloscop-uni-trend-ut81a.php am gasit versiunea A cu banda de 2 MHz. Dar din ce am vazut in review-uri firmware-ul e foarte incet. Dureaza cateva secunde pana se selecteaza modul de operare. Si nici functia de osciloscop nu prea e stralucita. Practic nu este nici osciloscop dar nici multimetru. Poate daca faceau firmware-ul sa se miste mai rapid era o optiune de luat in calcul.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

are ceva "belele" dar nu-s convins ca alea de pe ebay sunt cele mai bune.

Nu cred ca producatorul vinde versiuni mai bune si versiuni mai slabe ale aceluiasi produs. Chestia asta o faceam doar noi cu Dacia. Daca ar face acest lucru si i s-ar face un review unei versiuni mai slabe nu ar fi o reclama foarte buna pentru producator.

Vezi ca e si Agilentul U1241B in acelasi price range

Am citit ca multimetrele de la Agillent ar avea ceva probleme cu autorange-ul. Brymen pare cel mai ok la raportul calitate/pret/functii.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări