Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Varianta baterie laptop

Vizitator crz

Postări Recomandate

Vizitator crz

Salutare.Doresc sa imi cumpar un laptop refurbished, un IBM thinkpad. Din pacate, asa cum era de asteptat, bateria nu este chiar in cea mai buna stare.Avand in vedere faptul ca la noi o baterie sare de 110e (!!!) si de afara, edsi costa vreo 40$, nu prea are cine sa mi-o aduca, m-am gandit sa apelez la o varianta "home made".Ideea mea este cam asa:Alimentatorul furnizeaza la intrarea in laptop 15V.Doresc sa leg in serie 12 acumulatori de tip AA de 2300mAh. Astfel as obtine o sursa echivalenta de tensiune de aproximativ 14.4 V cu o capacitate de aproximativ 2.7Ah.Evident, acesta este un calcul pur teoretic si, cel mai probabil, profund gresit :). Asa ca va intreb pe voi:1. Exista vreo sansa sa alimentez laptop-ul folosind aceasta metoda?2. Care este nivelul de consum dupa care acumulatorul nu mai ofera la borne tensiunea nominala? (de ex: dupa ce se consuma 50% tensiunea la borne este 1.15V, sau asa ceva...)3. Care este (Estimativ) nivelul minim al tensiunii la care laptop-ul se poate incarca? (la 14.4 V, tensiunea nominala fiind de 15V, se incarca?)Orice alte observatii sunt binevenite.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

salutpai in primu rand daca pui 12 baterii in serie de 2,3Ah(sau 2300mAh) o sa ai o baterie de 14.4V tot de 2,3Ah. in al doilea rand depinde ce fel de acumulator avea laptopul. daca era tot nimh atunci e oki sa pui asa, numai ca tre sa fi atent si la numarul de acumulatori necesari. poate bateria nu era de 14.4V. daca bateria originala a laptopului era cu litiu(ceea ce ma gandesc eu ca era) atunci nu prea ai ce sa faci, ca trebuie sa faci alt circuit de incarcare....deci, de ce tip era bateria veche?

Link spre comentariu
Vizitator crz

Salut.Nu vad ce importanta are tipul bateriei initiale. Ideea era sa las bateria lui si sa folosesc gruparea de acumulatori ca un incarcator pentru bateria respectiva.

Link spre comentariu

daca faci o hardughie cu baterii nu prea va functiona, pt ca de obicei adaptoarele de laptop suporta un curent de vreo 3A tu ai 2,3A deci ti le va consuma foarte rapid ... mai bine opteaza pt varianta sa folosesti acumulatori in loc de baterii...sau sa-ti construiesti un adaptor care sa functioneze de la priza...Desi sfatul meu e sa cauti la magazinele de laptop-uri second ca sigur ar trebui sa aiba asa ceva

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

eu-s de parere ca daca nu gasesti o baterie de acelasi tip, pt acel laptop e mult mai complicat (pt mine) sa te cari cu fire si alte baterii dupa tine. mai degraba cand pleci cu laptopul pe undeva ia in geanta incarcatorul de retea si incarcator de masina..(doar n-o sa-l folosesti pe camp?) te limitezi la ce cumperi! cat dai, de atata iei :smt003

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări