Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inserierea difuzoarelor cu filtre

slkslkslk

Postări Recomandate

http://postimage.org/image/n24sw4ap3/ astea sunt boxele, este doar partea din stanga, cele de sus au 8 ohm cele de jos 4 ohm la cele de 8 inaltele au fost schimbate iar la cele de 4 ohm doar basi si inaltele, basi pentru ca s-au rupt la cele vechi acele sarmulite care fac contactu intre borne si bobina, pentru cele de 4 vroiam basi vechi sa ii rebobinez asa in cat sa mearga pe 8 ohm asa ca filtrul si ca difuzorul de medii si inalte ca altfel lasam cu basi astia dar inaltele si mediile se aud incet si basi tare ...
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• slkslkslk

13

• zal

5

• corneillus

4

nu cred ca se merita. mai bine iti iei difuri de 8 ohmi pe bass si le vinzi pe alea de 4 ohmi. twetterele alea sunt piezo, sunt niste pocnitori. schimba-le cu unele dinamice (cu bobina si magnet) ca asa erau si cele originale si nu mai e nevoie sa faci mari modificari in filtru. vezi ca incintele sunt de compresie. trebuie sa fie perfect etanse. din cate vad pe langa twererul ala rasufla. risti sa strici si diful de bass ca are cursa prea mare.

Link spre comentariu

dar intrebarea mea ar fi nu exista o rezistenta ceva ... sa imi faca din 8 in 4 ohm ? o comversie ceva ? vazusem parca asa ceva pe internet dar nu mai tin mine bine pe unde

Link spre comentariu

nu exista . ...... poate doar vreun transformator... dar e dificil de calculat pentru audiofrecventa. difera fata de cel de retea la calcul si nu te pot indruma. dar din punctul meu de vedere nu se merita nici cu traf . tu faci ce crezi, eu nu mai intervin ca vad ca o tii tot pe a ta....

Link spre comentariu

Ok am inteles, multumesc frumos, voi reveni la ideea data de cineva sa folosesc boxele de 4 ohm pe amplifu de 4 si cele de 8 pe amplifu de 8 si voi folosi un stereo deck pentru a controla volumul si asa nu ma mai chinui sa mia fac atatea improvizatii, si o idee care mi-a venit am un amplificator micutx 2x20 w si m-am gandit sa il montez in una idn incintele pe 4 ohm si sa le fac boxe active iar celalalte pe 8 ohm vor sta cu amplificatorul electronica 3220 si am rezolvat toata problema :) va multumesc mult pentru idei si pentru tot , multumesc frumos inca odata

Link spre comentariu

nu exista . ...... poate doar vreun transformator... dar e dificil de calculat pentru audiofrecventa. difera fata de cel de retea la calcul si nu te pot indruma. dar din punctul meu de vedere nu se merita nici cu traf . tu faci ce crezi, eu nu mai intervin ca vad ca o tii tot pe a ta....

Multumesc mult pentru ajutorul acordat icon_jook puteti inchide topicul !
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări