Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inserierea difuzoarelor cu filtre

slkslkslk

Postări Recomandate

Salut am si eu 4 difuzoare electronica industriala Jazz (asa ceva http://forum.softpedia.com/uploads2/84/ ... 130121.jpg) fiecare are 4 ohm 60 W si doresc sa le inseries 2 cu 2 asa in cat sa am in loc de 4 ohm 8 ohm, am facut si inserierea dar am realizat ca 2 din ele se aud la valoarea normala iar celalalte 2 se aud mult mai incet dar nu toate cele 3 difuzoare din incinte ci doar mediile si inaltele, ce este de facut in acest caz ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• slkslkslk

13

• zal

5

• corneillus

4

eu stiam ca boxele sun 4 ohm fiecare si amplificatorul pe 8 si am avuto surpriza am descoperit ca 2 din boxe sunt pe 8 si 2 pe 4 iar amplificatorul pe 4, cum as putea sa le pun pe toate 4 si sa mearga la valoarea de 4 ohm ? sau macar 6 ohm

Link spre comentariu

eu le-am avut inseriate pana acum si la volum mare nu se incalzea tare amplificatorul dar problema era ca cele pe 4 se aud mai incet(mediile si inaltele) basul merge normal, sunt cam derutat nu stiu ce sa mai cred ca cel de la care am luat amplificatorul este electronist de meserie si mi-a spus ca a fost modificat si a ajuns la 4 ohm 80 W si a venit impreuna cu boxele pe 8 ohm, temperatura lui cu boxele de 8 ohm este una normala pentu un amplificator zic eu nu frige nu nimic iar boxele pe 8 ohm puse in paralel(inseriate scuze ) cu cele de 4 ar rezulta 12 ohm dar amplificatorul nu se incalzeste mai tare.... eu vroiam sa prind boxele sa fac un turn si nu stiu cum sa fac sa mearga mai jos de 8 ohm ... sa fie mai apropiat de 4 ...

Link spre comentariu

Faci confuzii, boxele de 4 în paralel cu cele de 8 îţi vor da circa 2,666 Ohmi. Vrei să spui ''în serie'', dar în acest caz nu mai funcţionează normal filtrele, de aia se aud ciudat. Foloseşte numai cîte o pereche.

Link spre comentariu

pai si pana la urma pun cele de 4 amandoua pe un canal si cele de 8 pe un canal ? si sa le fac pe cele de 4 sa mearga la 8 ohm trebuie sa le inseriez iar pe cele pe 8 sa le pun in paralel nu ? sau tot am ramas eu pe dinafara ? ma scuzati daca sunt mai greu de cap tocmai am ajuns acasa de la o petrecere si nu am capul atat de limpede

Link spre comentariu

am inteles, multumesc mult pentru raspunsuri, sa aveti o seara placuta in continoare !

Am facut asa cum am spus si mai sus dar cele pe 4 ohm nu sunt bune decat de bass medii si inalte sunt foarte slabe desi inaltele sunt schimbate ... singura sansa sa le folosesc este tot in 12 ohm ... si spun asta pentru ca cele pe 8 inca au basi originali iar eu cum dau muzica tare mie sa nu ii stric cum am facut cu cei de la boxele pe 4 ohm ... unde pur si simplu s-au rupt acele fire elastice care duc spre bobina ... as fi vrut sa rebobinez difuzoarele dar nu am gasit pe nimeni sa faca asta, am lasat boxele in 12 ohm iar amplificatorul care stiu ca este pe 4 ohm nu da nici un semn de oboseala sau altceva si ma mir cum de nu se incalzeste, am mai facut si eu experimente amplificator de 4 ohm si difuzoare de 8 si se incalzea dar asta nu are absolut nimic ... ma bucur ca macar asa merge, daca stiti pe cineva care rebobineaza difuzoare va rog frumos sa imi spuneti si mie, multumesc frumos
Link spre comentariu

Nu, cel mai bine fac in felul urmator , scot difurile de bass si medii si le dau la cineva care se pricepe la bobinaj si sa le rebobineze + din 4 ohm sa le faca in 8 ohm si acum am vazut ca si filtrele din interior merg in 8 ohm, boxele astea am impresia ca au fost facute din bucatele mai pe scurt ramasite ... eu le-am luat de la un tip din timisoara care daduse pe net un anunt ... am vazut pe cineva pe forum parca sau nu mai stiu exact care bobina difuzoare doar sa incerc sa vorbesc cu persoana ca alte sanse nu am

Link spre comentariu

mai bine cumperi alte difuzoare. la bobinat o sa dai ceva bani, plus curierul dus-intors... mai bine scoti la vanzare difurile si cu ce iei pe ele, cu ce mai dădeai la bobinat, plus 2 transpoarte curier sigur iei altele sau mai pui eventual putin.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări