Vizitator mihgeo Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 salut baieti.am cumparat pt aparatul foto doi acumulatori AA/HR6/DC1500 NI-MH/1,2V/2450mAhla magazin am vazut la acelasi pret incarcatori pt ei:output 1,4v cu 2X120mAh (are volatajul mai mare ca si acumulatorul dar imi este sa nu se incalzeasca si amperajul mai mic)altul:output 1,2v cu 2X 180 mAh(are voltajul cat are acumulatorul si amperajul mai mare)va rog spuneti-mi care dintre cele doua este recomandabil? Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Daca capacitatea de 2450mAh e si reala, nu doar parametru de reclama, ati avea nevoie de un incarcator care sa poata oferi un curent maxim de incarcare de 250 mA. Cel mai potrivit incarcator ar fi in acest caz, cel de-al doilea mentionat de Dvs., cel cu 180mA.Tensiunea nu are nici o relevanta, doar curentul care strabate acumulatorii in timpul incarcarii.Va recomand sincer sa nu cumparati nici un incarcator, ci sa vi-l confectionati singur, scheme sunt pe sectiunea dedicata de pe forum. Link spre comentariu
Vizitator Demolay Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Dupa cum bine a intuit Spitfire, capacitatea de 2450 mAh e vrajeala comerciala, o asemenea precizie in ce priveste mentionarea capacitatii e o naivitate, puteau scrie direct 2500mAh, daca era ceva serios cu acei acumulatori.La fel tensiunea furnizata de incarcator in gol nu are importanta, pot fi si 300V, cu atat mai bine, se pot inseria acumulatori mai multi la incarcat, important e curentul constant furnizat de incarcator, care trebuie sa fie de 1/10 din capacitatea acumulatorilor. Link spre comentariu
Vizitator mihgeo Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 nu am mentionat acumulatorii sunt duracell cred ca este o mare firma serioasa si nu ar scrie degeaba 2450mah ,dar probabil si ei pot da tepe nu te contrazic.impartind aceasta suma la 10 ar veni cam 250mah... cel cu amperajul mai mare are maxim 180mah inseamna ca se incarca mai greu ....dar se incarca la maxim banuiesc Link spre comentariu
soringt Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Este mai sigur sa-ti construiesti tu un incarcator. Asa cel putin vei avea controlul parametrilor de incarcare. Studiaza un pic MAX712 / MAX713 Link spre comentariu
Vizitator mihgeo Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 l-am cumparat pe spate scrie output 1,2V si 180x2mAh.in realitate l-am masurat si are pe iesire 4,7V!!!!!!!!!imi este sa nu-i scurteze viata deja merge de o ora si sa incalzit. Link spre comentariu
costy Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 aia e tens in gol Link spre comentariu
Vizitator mihgeo Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 aia e tens in golsalut costel.si cum sau unde trebuie sa masor ca sa-mi arate cei1,2V asac cum zice pe el? Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 N-ai cum si nici nu e nevoie Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 aia e tens in golsalut costel.si cum sau unde trebuie sa masor ca sa-mi arate cei1,2V asac cum zice pe el?Ca o precizare: acea tensiune se poate "masura" doar daca dispui de o sarcina artificiala. Se seteaza sarcina pe curent constant la 180mA sau cat scrie pe chargerul respectiv iar la bornele ei ar trebui sa regasesti cei 1,2V. De obicei sarcinile artificiale de laborator (numite si active load) au un volt/ampermetru pe ele.Oricum nu cred ca e atat de importanta tensiunea aia, ci mai mult curentul.... ca asa se incarca niste acumulatori, in curent constant.Daca spui ca s-au incalzit....e oarecum normal pentru Ni-Mh sa se incalzeasca putin. Daca s-au incins foarte tare atunci curentul de incarcare e posibil sa fie mai mare decat cel inscriptionat pe charger. Aici cred ca se poate verifica mai usor inseriind un ampermetru cu bateria (daca ai ceva din seria DT8xx pune-l pe 10A sau 20A ca sa cada cat mai putin pe shunt).Pana una alta pune si tu modelul chargerului / o poza cu el, ca sa vedem despre ce e vorba. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 O sursa de curent constant poate avea o multitudine de tensiuni,,la aceelasi curent,in functie de rezistenta sarcinii. Ca altfel nu mai e sursa de curent...Deci metoda propusa pt masurarea tensiunii nu este prea buna. Dupa cum ai spus si tu,tensiunea aia nu prea conteaza,atata timp cat in gol e >1,6V (ca doar un acumulator incarcat si conectat la incarcator n-are tot 1,2V, ci 1,4-1,6V -in functie de uzura si mai stiu eu ce variabile) Link spre comentariu
costy Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 depinde cum e realizat .Eu as pune un acumulator la incarcat si as monitoriza tensiunea si curentul de incarcare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 Pai ce faci cu monitorizarea tensiunii?Ca nu-i vorba de acumulatori cu plumb,sau cu litiu,care cand ating o tensiune,sunt incarcati la maxim.Acumulatori ni-cd si ni-mh n-au tensiunea proportionala cu gradul de incarcare... Link spre comentariu
costy Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 metoda Delta v zice ca la un moment dat tensiunea va scadea si ca atunci acumulatorul e incarcat Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Aaa,da,asta e metoda cea mai buna! Eu ma gandeam la ceva simplu,gen comparator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum