alin 105 Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Buna ziua,Nu prea se incadreaza bine nicaieri topicul, inafara de faptul ca e vintage.... Am acest proiector facut cat se poate de bine si de solid probabil inainte de a ma fi nascut eu....cantareste cel putin 6-7 kg si e construit foarte ruseste, dar foarte sofisticat pentru vremea aceea. Problema mea e ca s-a ars becul, iar cu acest proiector vroiam sa "rulez" niste diafilme cu povesti, fetitei mele.In era computerelor si a Cartoon Network rulat zeci de ore, incerc si o alta abordare.Pun doua poze, una cu becul iar cealalata cu aparatul in sine (pt amatorii de aparatura vintage).Pe bec e trecut doar un cod, fara alte specificatii tehnice: 220B 500 Bt 190 Am sanse sa gasesc un astfel de bec undeva?Daca nu , cu ce sa-l inlocuiesc?O sa-i masor tensiunea de alimentare.Becul e unul foarte puternic, aparatul are si ventilator de racire. Multumesc anticipat Link spre comentariu
popa ionut Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Daca e de 12V si poate sustine in jur de 5A traful. incercati cu un bec cu halogen auto,eu zic ca ala e si mai puternic de ce aveti acolo...ii faceti cumva adaptarea dv... Link spre comentariu
adi1967 Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Cred ca este 220 volti /500 watti.Ar trebui masurata tensiunea in soclul becului. Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 O sa masor tensiunea si revin. Link spre comentariu
vio2007 Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 O poza cu eticheta aparatului sau denumirea exacta si se poate afla mai usor ce bec trebuie.Dupa ce scrie pe bec este de 500W la 22oV. Link spre comentariu
eugenbt Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 asemenea becuri se mai gasesc pentru proiectoare. 500W, 220V. cauta pe site-urile specializate de lumini si sunet gen thomann.de, fly-music, etc. exemple: http://www.thomann.de/ro/stairville_lam ... w_gx63.htm http://www.thomann.de/ro/osram_64516_halogen.htm http://www.thomann.de/ro/philips_6993p_ ... _lampe.htm http://www.thomann.de/ro/becuri.html trebuie sa masori distanta dintre picioare si sa cauti puterea potrivita. cred ca 350W este suficient. nu stiu care ar fi temperatura de culoare, dar nu cred ca influenteaza prea mult. ai mai putea sa faci o modificare si sa bagi in loc de bec un led de putere. cu stima, eugen Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 3, 2012 Partajează Postat Decembrie 3, 2012 .Pe bec e trecut doar un cod, fara alte specificatii tehnice: 220B 500 Bt 190Pai ala nu este codul becului , ci chiar datele : 220B inseamna 220V , 500Bt inseamna 500W ... Hai ca e simplu , trebuie sa gasesti un bec de 220V / 500W care sa aiba un soclu compatibil . Atentie , acest tip de becuri au in general o resursa de viata extrem de mica ( maxim cateva zeci de ore ) , ar trebui sa te aprovizionezi cu mai multe becuri daca tot faci comanda si platesti transportul... Link spre comentariu
alin 105 Postat Decembrie 3, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2012 Salut, In cele din urma am modificat instalatia electrica a aparatului ( defecta si ea, culmea) si dulia becului.Am pus un bec cu halogen din acela tip tub cred ca are codul R-7-S ( de la un reflector de perete-din ala banal).Puterea 150 W-da o lumina cam chioara zic eu,diafilmele nu se vedeau prea stralucit, ceea ce confirma spusele antevorbitorilor -500 W.... Am modificat soclul in asa fel incat sa pot monta acest bec....o sa incerc sa pun unul de 400 sau 500 W. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 3, 2012 Partajează Postat Decembrie 3, 2012 Daca folosesti unul de 12V,acesta va aemite mai multa lumina pt aceeasi putere. Dar iti mai trebuie si un transformator Link spre comentariu
popa ionut Postat Decembrie 3, 2012 Partajează Postat Decembrie 3, 2012 500W eu zic ca mai bine te uiti la un film daca stai sa te gandesti cat curent iti consuma acel proiector... Link spre comentariu
alin 105 Postat Decembrie 4, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2012 E adevarat cu cei 500 W/220 V....Fratele meu , (cum ar veni, fostul proprietar) imi spune ca atunci cand functiona vintage-ul asta se incalzea in camera de parca dadea drumul la resou.... Pai oare ce bec de 12 V s-ar preta?Ceva transformatoare am, nu stiu insa daca au putere suficienta.Ceva bec de far cu halogen ar fi suficient?Merci Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Pentru tine nu conteaza cantitatea de lumina pe care o genereaza becul ? Te intereseaza doar puterea absorbita de bec ? Esti manelist ? Daca crezi cumva ca vei reusi sa obtii rezultate acceptabile cu o improvizatie de KKT , montand un bec de veioza , te inseli amarnic . Optica are secrete bine ascunse saracilor si manelistilor ! .............................................................. Iti recomand sa folosesti un bec clasic pentru proiectoare , un halogen 36V / 400 W / 16000 lm , cu un trafo toroidal corespunzator . Aici ai un exemplu , sper sa nu fie considerat reclama : http://www.marbotrade.bizoo.ro/vanzare/ ... 6-35-Osram Vei avea nevoie de o racire serioasa si un soclu special pentru acest tip de bec , iar toata montura va trebui sa o centrezi mecanic in focarul oglinzii proiectorului , in asa fel incat centrul ( ipotetic ) al filamentului becului sa fie coliniar cu axa oglinzii . Altfel nu vei avea o cantitate de lumina egala pe toata suprafata de proiectie . Link spre comentariu
alin 105 Postat Decembrie 4, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Pentru tine nu conteaza cantitatea de lumina pe care o genereaza becul ? Te intereseaza doar puterea absorbita de bec ? Esti manelist ? Daca crezi cumva ca vei reusi sa obtii rezultate acceptabile cu o improvizatie de KKT , montand un bec de veioza , te inseli amarnic . Optica are secrete bine ascunse saracilor si manelistilor !..............................................................Iti recomand sa folosesti un bec clasic pentru proiectoare , un halogen 36V / 400 W / 16000 lm , cu un trafo toroidal corespunzator . Aici ai un exemplu , sper sa nu fie considerat reclama : http://www.marbotrade.bizoo.ro/vanzare/ ... 6-35-OsramVei avea nevoie de o racire serioasa si un soclu special pentru acest tip de bec , iar toata montura va trebui sa o centrezi mecanic in focarul oglinzii proiectorului , in asa fel incat centrul ( ipotetic ) al filamentului becului sa fie coliniar cu axa oglinzii . Altfel nu vei avea o cantitate de lumina egala pe toata suprafata de proiectie .Daca cunosteam solutia din start, nu mai uzam tastele aiurea.Da , is manelist si am o Dacie 1300 inscriptionata TURBO pe luneta...sper cu toate astea sa rezolv problema Solutia cu becul de 12 v era propusa de colegul DR.L. Dar lumineaza-ne , pe saraci si manenelisti deopotriva , de ce vezi tu ca solutie ca intrun proiector care are dulie/instalatie pregatita pentru bec de 220 V si probabil 500W( si nu te contrazic ca intradevar e nevoie lumina puternica), sa anulez instalatia respectiva,ca sa fac alta de la 0,care include un "un halogen 36V / 400 W / 16000 lm , cu un trafo toroidal corespunzator" dupa care sa ma gandesc sa asigur si o" racire serioasa"-adica un al doilea ventilator poate, si oare unde as mai putea inghesui acel traf toroidal, te rog sa nu-mi spui ca intro a doua cutie....deci, motivele modificari ar fi ca...? Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Da , is manelist si am o Dacie 1300 inscriptionata TURBO pe luneta...sper cu toate astea sa rezolv problemaMa bucur ca stii de gluma . Avantajele unui filament scurt si gros ( adica cele becurile halogen care functioneaza la tensiune mica ) sunt legate de temperatura suportata mai mare si focalizarea mai usoara in focarul oglinzii ...Probabil ca rusii au ales varianta fara trafo retea din motive de costuri . Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Apoi,daca becul la tensiune mica face aceeasi lumina la o putere mai mica, nu inseamna ca are un randament mai mare si astfel degaja mai putina caldura? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum