Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ecuatia de gradul 2 in assembler

Vlad Mihai

Postări Recomandate

Salut am nevoie de cineva care stie assembler sa ma ajute cu un program are sa calculeze ecuatia de gradul 2 si sa valori pentru a,b,c de la tastatura. Mentionez ca eu nu stiu, si nu am timp sa invat, poate are cineva asa ceva? multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Vlad Mihai

3

• informer

3

Top autori în acest subiect

Salut am nevoie de cineva care stie assembler sa ma ajute cu un program are sa calculeze ecuatia de gradul 2 si sa valori pentru a,b,c de la tastatura. Mentionez ca eu nu stiu, si nu am timp sa invat, poate are cineva asa ceva? multumesc!

Limbajele de asamblare nu sunt universale, difera functie de procesor.Deasemenea accesul la I/O, tastatura in cazul acesta, difera functie de constructia sistemului si/sau sistem de operare.Cred ca ar fi nevoie de detalii suplimentare ca sa poti fi ajutat... ai nevoie de un program in asamblare pe un "PC normal" (x86 / Windows)?
Link spre comentariu

salut, da pe un pc normal. crezi ca ma poti ajuta?

Nu am scris un asemenea program de pe vremea cand perforam cartele pentru Felix C512... da` o sa incerc sa caut, poate gasesc ceva. :)
Link spre comentariu

In acest document gasesti o rutina care rezolva ecuatia de gr. 2 (paragraful 6.3.4 - Quadratic formula):

http://www.csie.ntu.edu.tw/~cyy/courses ... m_real.pdf

Cam acelasi lucru cu explicatii poti gasi aici:

http://www.youtube.com/watch?v=HD4a0giPAAs

Din pacate ambele exemple permit introducerea parametrilor ecuatiei (a, b si c) si afisarea rezultatului folosind un scurt programel scris in C.

Acest lucru este oarecumva explicabil pentru ca accesul la tastatura/consola in Windows din asamblare nu-i chiar usor (pe langa ca-i cam inutil... rutinele in asamblare urmaresc obtinerea unei viteze de executie cat mai mari ceea ce nu-i nevoie la interactiunea cu utilizatorul).

Asta-i ce-am gasit, sper sa te ajute cat de cat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări