Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie radio

bamwels

Postări Recomandate

Ok, esti pe calea ce buna. Acuma ai numai grija ce cumperi, nu te uita la statii noi, cu afisaj LCD si culori schimbabile ca la pomul de craciun. Sfatul meu este pentru o statie CB (sau de TIR, cum ii spui tu) mai veche, de pe vremea cand inca erau facute calumea, fara SMD-uri si cositor pentru streasina la lipituri. Daca optezi pentru o statie simpla AM/FM, sfatul meu este President Valery sau President Francois, daca poti gasi asa ceva. O alta varianta o reprezinta Midland Alan 2001 Precision Series sau Midland Alan 4001 Precision Series. Rara in Romania dar excelenta ca performante ar fi si EuroCB Nevada. Iarasi statii excelente sunt SuperStar 120 FM si SuperStar 3000.

Daca ai ceva banuti (vreo 600 de lei), te poti deja baga la ceva performant, cu SSB. Recomandarile mele ar fi President Grant, President Jackson 1 (nu cel facut in China), Midland Alan 88s, Midland Alan 7001 Precision Series sau Superstar 360.

In ceea ce priveste treaba cu taxistii, nu te ajuta in trafic, innebunesti sa le asculti comenzile sperand ca doar-doar intra unul nou in tura si i se comunica unde stau caraliii.

Daca chiar vrei sa faci receptie de banda larga, exista o solutie foarte simpla si ieftina, doar receptor, fara posibilitati de emisie:

http://www.ebay.com/itm/New-Style-Hot-F ... 2577b4bae7

Asta nu e doar un TV-tuner, ci este de fapt un receptor de banda foarte larga, eu l-am testat pe al meu intre 26 MHz (deci inclusiv CB) si pana in 900 MHz. Aude tot, CB, radioamatori, taxi, etc. Ute un exemplu de utilizare:

Succes!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bamwels

6

• gauss

4

• adicontakt

2

• yo2mhj

2

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări