Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie radio

bamwels

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bamwels

6

• gauss

4

• adicontakt

2

• yo2mhj

2

Top autori în acest subiect

Foarte scump parerea mea. Pe mine ma intereseaza o statie cu care sa pot vorbii in timp ce sunt pe masina cu cei de pe tir dar in acelasi timp sa pot asculta si alte frecvente, sper ca se intelege ce vreau sa spun.

Link spre comentariu

Foarte scump parerea mea. Pe mine ma intereseaza o statie cu care sa pot vorbii in timp ce sunt pe masina cu cei de pe tir dar in acelasi timp sa pot asculta si alte frecvente, sper ca se intelege ce vreau sa spun.

Ai doua variante:-statia de mai sus-oricum din punct de vedere legal nu o poti folosii pentru ca nu ai licenta de rdioamator. -o statie de CB care iti face placere +un scaner radio(http://www.lccom.ro/product_info.php?cP ... 063e3bf89f) sau altceva...ce gasesti second hand.Chestia ca daca te astepti sa auzi ,,,"melitia",uita ,baietii au trecut pe TETRA...asa ca ...
Link spre comentariu

Cit timp nu emiti unde nu trebuie , orice echipament este legal ... acum 20 de ani era interzisa posesia ... a se citi legislatia ... cit despre alte frecvente , timp pierdut !

Perfect de acord,poti sa detii cate transceivere doresti...daca te tine 10 FTDX 9000+alte cateva IC7800...e.t.c.,dar in momentul in care o detii tentatia sa apesi PTT-ul e mare...si apropo,FT857/897 nu sunt concepute pentru CB...e drept se pot aduce in acea zona.De altfel as fii bucuros daca doreste si are timp-colegul de forum sa sustina un examen de obtinere a autorizatiei de radioamator-e foarte usor.Si acum offtopic-in 2007 si eu m-am lovit de obtuzitatea unui radioamator-imi doream un A7B-era foarte ieftin-pentru colectie ,iar OM-ul(in trecat spus,fost ofiter la SECU) nu a vrut sa mi-l vanda pe simplul motiv ca nu eram atunci radioamator... :jytuiyu
Link spre comentariu

Da... multumesc frumos de informatii, sunt de foarte mare ajutor. Pe mine ma intereseaza asta exclusiv pentru masina: radare, controale, informatii trafic(de la taxi) etc; nu pentru alte smecherii.

tentatia sa apesi PTT-ul e mare

PTT-Push-to-Talk ma gandesc; te referi ca daca as avea astea m-ar tenta sa vorbesc eu cu domnii in uniforma?
Link spre comentariu

Cit timp nu emiti unde nu trebuie , orice echipament este legal ... acum 20 de ani era interzisa posesia ... a se citi legislatia ... cit despre alte frecvente , timp pierdut !

Perfect de acord,poti sa detii cate transceivere doresti...daca te tine 10 FTDX 9000+alte cateva IC7800...e.t.c.,dar in momentul in care o detii tentatia sa apesi PTT-ul e mare...si apropo,FT857/897 nu sunt concepute pentru CB...e drept se pot aduce in acea zona.De altfel as fii bucuros daca doreste si are timp-colegul de forum sa sustina un examen de obtinere a autorizatiei de radioamator-e foarte usor.Si acum offtopic-in 2007 si eu m-am lovit de obtuzitatea unui radioamator-imi doream un A7B-era foarte ieftin-pentru colectie ,iar OM-ul(in trecat spus,fost ofiter la SECU) nu a vrut sa mi-l vanda pe simplul motiv ca nu eram atunci radioamator... :jytuiyu
De aceea specia radioamator e in pericol de disparitie ... clapetita plus nostalgii ale unor vremuri disparute ! ... Iesirile din sistem nu se compenseaza deloc cu intrarile ...
Link spre comentariu

"am de 2 ani o portabila in 2m si nu fac decat sa ascult niciodata nu am fost tentat sa vorbesc ,plus ca discutiile sunt asa de "sterile"incat nici nu stiu ce as avea de vorbit"

...salut! acum, depinde ce definitie are "dictionarul" dumneavoastra pentru cuvantul "sterile"... e-adevarat, pe acolo nu se prea asculta replici si sintagme "marca CB" ... no offence , dar n-a vrut deshtu' sa mai stea pe "mouse"...

Link spre comentariu

Mai nou , cam lipsesc indicativele ( conform regulamentului ) , si traficul inseamna de fapt mici " bisericute " , cu conversatii private demne de telefonia mobila , apeluri pe numele mic , asta facind abstractie de injuraturile tip ,225 ( mai nou ... ) ...aceleasi tipare ieri , azi , si probabil si maine ...

Link spre comentariu

Eu banuiesc ca vorbiti despre utilizatorii de walkie-talkie...cu indicativ. VHF-ul FM nu este radioamatorism, este efectiv suplinirea telefonului. Cei care fac VHF adevarat nu se aud in 145.500 sau alte "canale de apel", pe aia ii asculti cand e luna plina sau cand sunt ploi de meteoriti. Si sigur nu ii asculti cu un "transceiver" cat palma, adica tot un walkie-talkie FM modificat sa mearga si pe frecvente intre 144 si 146 MHz. Dar daca asculti in scurte, lucrurile se schimba totusi. Mai vorbesc unii de o antena, de un amplif, etc. Si daca vrei sa vezi ce poti, strigi dupa VK si ZL. Nu cu messenger (vreau sa zic echolink), ci cu puterile tale, cu antena pe care ai fost capabil sa o faci, cu ampliful pe care ai fost capabil sa il faci, ideal cu transceiverul pe care ai fost capabil sa il faci, nu sa le cumperi de-a gata si sa crezi ca ai vreun merit in qso-urile pe care "reusesti" sa le faci.

Link spre comentariu

VHF-ul FM este radioamatorism ... asa il defineste ANCOM - ul si Regulamentul comunicatiilor de amator... Punct . Ascult si scurtele ... nu e totul alb sau negru , ci o gama de cenusiu ... Ascultam frecventele si acum 30 de ani ... fiecare cu parerile lui , de - aia e democratie ... asa era si inainte , numai ca nu era bine sa ai pareri , sau macar sa le enunti . Mai are radioamatorismul si alte zone de frecvente ... sateliti , EME , etc . ... nu numai scurtele . Problema e ceea ce peste ocean e denumit HAM spirit , o suma de multe lucruri care la noi nu prea mai exista , si in curind nu vor mai fi deloc ... ceea ce am scris mai sus e doar o fateta a acestei realitati , cel putin asa percep eu lucrurile si am ajuns la aceste concluzii cu multa analiza , sanse mici sa - mi schimb opinia ... Consider radioamatorismul o stare de spirit si o comunitate , in aceasta acceptiune e la fel de afectat negativ ca intreaga societate romaneasca , asta e mai adevarat decit mi-as dori eu , in ambele cazuri ... Am scris destul , cu scuze fata de cititori si moderator pentru off-topicul evident !

Link spre comentariu

Eu am inceput sa nu mai inteleg ce vorbiti voi aici din pacate. Bine din pacate ca nu sunt eu destul de informat...Asta este. Mai citim mai invatam. Pana la urma in urma raspunsurilor voastre m-am hotarat sa imi iau o statie pentru TIR-uri. Momentat cred ca imi ajunge.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări