Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"clamping diodes" la porturile PIC !!!

XAN77

Postări Recomandate

poti sa faci si cu 629 ca am impresia ca e mai ieftin, si dau eu recompilare la soft pentru 629 siti dau hexul, sau orice alt model de PIC ai in casa, nu-i problema .

In casa am pic16f84A si pic16f627
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• XAN77

10

• klaudyux

5

• Abram Burel

2

• Depanatoru

1

Top autori în acest subiect

am recompilat, si am pus urmatorii pini ai picului :PORTA.0 - key (o eventuala tasta care inlocuie intrerupatoru, avand in vedere ca am pus mintaju la tavan nu prea am putut folosi astaPORTA.1 - iesirea decodorului de infrarosu a TSOPPORTA.2 - intrarea de zero cross detection, adica rezistenta aia de 1M de la 220PORTA.3 - comanda triaculuiProgramul este impanzit de CLRWDT, deci il poti activa la programare, pentru 16f84a iti trebuie quartz de 4MHz, iar la 16f627 tot de 4 dar poti folosi osc. int. Problema e cu ce telecomanda ai. Ca eu am rutina in programul picului de decodare cod RC5 si numai la o anumita tasta de la TVul meu sa comute on/off, eu am pus o tasta de pe la teletext. Ca sa fiu sigur cati merge voi programa ca sa comute becul pentru tasta de standBy a telecomenzii care are cod 12. Oricum o rezolvam, poate vb me mess. Rezolva tu problema cu parazitii electrici de retea si promit sa mai modernizez programu . Acum mam mai apucat si de alte montaje .

Link spre comentariu

ii folosesti pe care vrei tu, numai sami zici si mie ca sa stiu pentru ce pini sa fie comenzile ca sa modific inainte de compilare. Oricum nu folosi RA4, nustiu daca are clamping diode's, preferabil portul B. Cat despre codul telecomenzii, la ce anume cod te referi, ce scrie pe ea? seria produsului sau cum.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări