Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

helical toolpath generator

katran

Postări Recomandate

Am gasit un soft tare misto ... generator de toolpath-uri spirale pentru gauri ( circular pocketing ) . L-am testat pe masina

si merge foarte bine ... de mult cautam asa ceva , ArtCam-ul nu stie sa faca d-astea , si nu-mi placea cum se angaja freza in material ...

Are cativa parametri setabili ( scula , viteza , adancime , stepping , etc ) , nu se limiteaza la o singura gaura , dar nu stie sa dea gauri de

diametre diferite ... Softul e free , cu conditia sa nu produca bani ... chestie de bun simt dealtfel.

Pentru cine e interesat , trimit pe mail arhivele / link-urile .

filmul de testare :

http://www.youtube.com/watch?v=9bDZb6Ida_o&feature=plcp

P.S. Freza de 10mm , gauri de 18mm diametru / 10mm adancime , viteza 600mm/min , stepdown 0.5mm , spindle 8000rot/min . Poate mult mai bine , da' trebuie

racita freza , ca altfel se incarca ...

........................................................................................

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• katran

5

• znecula

4

• ionutb71

2

• cnc_step

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

eu,eu!!! [email protected].

acum o jumatate de an nu prea intelegeam de ce iti bati atata capul sa faci un pocket manual cand toate programele stiu asta?numai dupa ce a m vb la tel mi-am dat seama ca nu e pocket ordinar ci mama lui,helical boring.o cu totul alta mancarica de peste.felicitari pentru perseverenta!

Link spre comentariu

multumim!cum schimb din inch in metric?

LOL ... nu schimbi nimica ... pui mach3-ul sa lucreze in mm si dai setarile in mm ... pur si simplu . Ex: gaura de 18mm diametru , adanca de 10mm , stepover 10mm , feed rate 600mm/min , safe Z 5mm , la coordonatele x0 y0 z0 max entry angle seteaza stepdown ( cat se duce Z-ul in jos la o spira / 360 grade )ar trebui sa arate asa ... da' tot trebuie sa editezi codul , sa obligi masina sa scoata freza din gaura corect ( ramping catre centru / arc sau straight , si iesirein sus la Z5 ...

post-14796-139829528793_thumb.jpg

post-14796-139829528801_thumb.jpg

Link spre comentariu

E ok. Acum am testat rezultatul.Numai ca a trebuit sa copiez toate liniile gcode la mana.Am tot incercat sa pacalesc Mach3 sa importe codul direct din generator, dar nu vrea in nici un chip.Oricum e un pas inainte.Multumim Gabriel!

Link spre comentariu

E ok. Acum am testat rezultatul.Numai ca a trebuit sa copiez toate liniile gcode la mana.Am tot incercat sa pacalesc Mach3 sa importe codul direct din generator, dar nu vrea in nici un chip.Oricum e un pas inainte.Multumim Gabriel!

Link spre comentariu

Selecteaza si tu textul ( codul ) , dupa aia apasa ctrl+C ( copy ) , deschizi un fisier txt nou pe desktop , apesi ctrl+V ( paste ) si dupa aia salvezi ... Mach3 stie sa deschida si fisiere.txt . Fuck , poti sa copiezi direct fisierul in fereastra deschisa de mach3 cand vrei sa editezi codul ... tot asa , copy cu ctrl+C si paste cu ctrl+V ...

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator radio_blanck

Pozele sunt facute in mach3 cu traseu sculei?daca da spuneti-mi si mie cum faceti de se vad asa mari ca la mine abia se vede desenu(mic)exista ceva zoom?

Link spre comentariu

Pozele sunt facute in mach3 cu traseu sculei?daca da spuneti-mi si mie cum faceti de se vad asa mari ca la mine abia se vede desenu(mic)exista ceva zoom?

Daca ai rotita pe mouse, o sa ai zoom daca invarti de ea.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Fratilor , am descoperit CamBam ( courtesy of Vasile/Hi-End ) ... Nu mai folosesc altceva pentru orice gauri , indiferent de diametru , adancime , pozitionare si numar ... Este absolut beton , simplu si intuitiv . L-am testat de l-au luat dracii , sunt foarte multumit de softul asta . Recomand cu caldura . cheers.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări