ph3e4r Postat Iunie 14, 2006 Partajează Postat Iunie 14, 2006 Se da o retea cu magistrale pe fiba optica, media convertoare, switchuri cu management, mult cablu utp si switchuri.Alimentarea switch-urilor se face prin cablu (telealimentari) in fiecare cartier mare exista cate o toroidala care alimenteaza reteaua.Cum a inceput sezonul fulgerelor mam gandit ca ar fi bine sa caut o solutie sa nu mai trasneasca in cabluri si sa ard zeci de echipamente. Deci cine poate ajuta cu o sugestie , o explicatie ceva este poftit sa posteze. Link spre comentariu
Alinux Postat Iunie 20, 2006 Partajează Postat Iunie 20, 2006 o sa-ti dau eu o schema, facuta de mine ce functioneazasper sa o gasesc Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Iunie 20, 2006 Partajează Postat Iunie 20, 2006 Chiar si eu as vrea schema aceea Link spre comentariu
cniky Postat Iunie 20, 2006 Partajează Postat Iunie 20, 2006 O varianta ar fi. (material preluat) Ca o masura de siguranta se poate pune in plus la intrarea montajului (acolo unde intra cablul aerian) un transformator de izolare care poate fi scos dintr-o placa de retea mai veche, in caz ca se gaseste un "destept" care sa puna in priza cablul UTP . "transformator de izolare" este piesa aia dreptunghiulara si de un negru lucios de pe placa de retea.Daca nu aveti asa ceva puteti bobina cateva spire (10-15 spire CuEm 0.1mm) pe un miez mic se ferita de diametru 1-2mm.Tb. experimentat sau alta varianta questions ?! Link spre comentariu
cniky Postat Iunie 20, 2006 Partajează Postat Iunie 20, 2006 Se da o retea cu magistrale pe fiba optica, media convertoare, switchuri cu management, mult cablu utp si switchuri.Alimentarea switch-urilor se face prin cablu (telealimentari) in fiecare cartier mare exista cate o toroidala care alimenteaza reteaua.Cum a inceput sezonul fulgerelor mam gandit ca ar fi bine sa caut o solutie sa nu mai trasneasca in cabluri si sa ard zeci de echipamente. Deci cine poate ajuta cu o sugestie , o explicatie ceva este poftit sa posteze.Ma intereseaza subiectul. Poti sa pui aici informatii detaliate despre modul de alimantare?! Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Iunie 21, 2006 Partajează Postat Iunie 21, 2006 Diodele 1.5ke6v8CA sau 1.5ke6v8C unde se pot gasi...am cautat pe site la conex si nu leam gasit....trebuie sa le caut cu alta denumire?? Link spre comentariu
ph3e4r Postat Iunie 21, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2006 Cam asa suna modul de alimentare. In fiecare cartier mare exista un traf toroidal care scoate 12 V , dupa cum bine stii prin cablul UTP semnalu trece doar pe 4 fire , pe celelalte 4 fire mergem cu 12 V la fiecare switch punem un stabilizator dupa care ramane 7,5 V si asa alimentam toata reteaua. Interesante scheme, poate poti explica cum functioneaza, alte moduri de protectie. Totusi nu stiu de ce ar fulgera in cablul de la retea pentru ca distanta intre blocuri este destul de mica. Eu banuiesc ca ar fi vorba de calculatorul clientilor care neavand impantare ar "da drumu" la ceva curent pe cablu. Voi ce ziceti? Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iunie 21, 2006 Partajează Postat Iunie 21, 2006 Totusi nu stiu de ce ar fulgera in cablul de la retea pentru ca distanta intre blocuri este destul de mica. Eu banuiesc ca ar fi vorba de calculatorul clientilor care neavand impantare ar "da drumu" la ceva curent pe cablu. Voi ce ziceti?e vorba de incarcarea statica care apare din cauza fulgereloram patit-o si eu .... mi-am facut o retea iarna - fix inainte de Craciun - care cuprindea 2 blocuri - si erau 2 switch-uri (cate unu in fiecare bloc - si unite intre ele) ..... si toata iarna nu am avut probleme .... dar cum a venit primavara si ploile .... la fiecare ploaie cu fulgere - se parleau switch-urile (noroc ca erau in garnatie si ni le tot schimba) si treaba a fost asa pana cand ne-am lasat la mana noastra cu reteaua ca a venit "peste noi" o retea mai mare din cartier si ne-am facut upgrade cu "tehnologia" lor si nu ne-a mai interesat ce sa mai intamplat dupa aia Link spre comentariu
cniky Postat Iunie 21, 2006 Partajează Postat Iunie 21, 2006 Cam asa suna modul de alimentare. In fiecare cartier mare exista un traf toroidal care scoate 12 V , dupa cum bine stii prin cablul UTP semnalu trece doar pe 4 fire , pe celelalte 4 fire mergem cu 12 V la fiecare switch punem un stabilizator dupa care ramane 7,5 V si asa alimentam toata reteaua. Interesante scheme, poate poti explica cum functioneaza, alte moduri de protectie.Gresit :smt006 , functional, dar totusi gresit. Link spre comentariu
cniky Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 De ce?Cate Swichuri pe o singura sursa alimentezi in aceasta configuratie?! Link spre comentariu
ph3e4r Postat Iunie 22, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2006 7-8 switchuri . Reteaua merge perfect problema e cu fulgerele :partyman: crezi ca impamantarea calculatoarelor clientilor e o solutie? Link spre comentariu
Alinux Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 vedeti aici: [sursa]P.S.:Eu am folosit zennere de 13 volti sub 9 volti sau peste 50 volti nu se recomanda Link spre comentariu
cniky Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 hai sa-ti spun dc. nu e chiar bine cu cei 12V.Pe noi ne intereseaza sa transportam puterea necesara unui anumit consumator. Acel consumator in cazul de fata un swich, necesita o putere de 5W ( 1A x 5V = 5W )Amperajul maxim suportat de cablu este 3.25A la 48V , deci 156WDaca ai 8 swichuri care consuma 1A la 5 v deci 0.41 A la 12V , ai deja 3.28A , aspect care te plaseaza exact la limita neputand realiza o expansine, sau deja este o suprasolicitare a cablului.Calculand puterea , observam ca 5W/sw x 8swichuri = consum 40W. Alimentand la 48V , ai avea nevoie de un amperaj de 0.833A pe cablu.Mergand pe aceasta configuratie poti telealimenta pana la 31 de swichuri.Sper ca nu am gresit la calculele de mai sus, dca este asa va rog sa ma corectati.Acum m-ar interesa sa pun in practica teoria asta, daca binevoieste cineva sa dea o mana de ajutor chiar l-as ruga. Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 Si pana la urma diodele 1.5ke6v8CA sau 1.5ke6v8C unde se pot gasi...am cautat pe site la conex si nu leam gasit....trebuie sa le caut cu alta denumire?? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum