Marian Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Stai putin sa recapitulam, asadar ai un astfel de sistem la care iesirile Rear nu mai functioneaza, ai PT2258 pe post de control volum si PT2323S pe post de selector canale, corect?Ar merge si cu strap de la canalul/pinul vecin functional, dar cu condensator, si daca astfel apare sonorul si pe canalul care tacuse atunci integratul de control volum este defect, daca tot nu apare sunetul atunci problema ar fi dupa acest integrat caz in care urmaresti traseul pana la amplificatorul final si inspectezi vizual sa nu fie ceva probleme, apoi injectezi semnal audio pe intrarea amplificatorului audio, si daca nici asa nu apare sunetul atunci bye-bye integrat audio Link spre comentariu
Vizitator TDRAGOMIR Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Corect.nu m-am exprimat foarte bine.cand am spus verificarea cu strap ma refeream la verificarea pe fiecare etaj in parte.Sau si dupa circuitul de control volum (pt2258) este valabila regula cu condensatorul? Intreb pentru ca pe masura ce ne departam de intrare semnalul creste.In schema bloc semnalul intra in PT2323 trece in PT 2258 (astea formeaza modulul audio input) apoi in UTC 4558( amplif) Si alt modul(control) ( astea formeaza modulul Volum control) si apoi se imparte pe cele 2 module de amplificare( ampl 1 satelitii si amp 2 subwofer).Sunt tare nedumerit cum se poate defecta un CI doar pe 2 canale si celelalte sa functioneze. Ma refer aici la PT 2258, PT 2323 si la TDA7269. Nu mai stiu exact cate UTC 4558 sunt, 3 sau 6 dar cred ca 3, aici este mai simplu de inteles.Poate ma crezi idiot dar nu-mi place sa stau cu ciocanul de lipit pe placa sa schimb integrate degeaba (stim cum sunt placile facute, cat mai ieftin). Asa ca pun intrebari si ma bucur enorm cand cineva are rabdare si putere sa explice.Acum aprox 2 ani am cautat integratele si le-am gasit pe toate mai putin unul( nu stiu care cred ca UTC 4558), vroiam sa schimb tot. Intre timp am avut alte probleme urgente si am lasat-o balta. Azi din greseala cautand un traf de linii pt un cumnat pe la magazinele on-line din Bucuresti, Mi-am amintit de ragalia mea genius si am zis sa mai dau o cautare despre solutii.Multumesc Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Verificarea aia cu strap prin condensator ar trebui sa mearga in fiecare stagiu/zona al sistemului, mai putin evident iesirile catre boxe si ca sa fii sigur pleci intai de la amplificatoarele audio finale, identifici pinii de intrare ai integratelor si aplici semnal audio prin intermediul acelui condensator direct pe ei, daca se aude semnalul la fiecare boxa corespunzand cu semnal aplicat integratului potrivit atunci mergi mai departe, urmaresti traseele de intrare si pana la modulul de control, aplici semnalul pe iesirile amplificatorului operational 4558, daca si pana aici este ok atunci aplici semnalul pe intrarile acestuia, in situatia in care pana aici este ok, mergi mai departe la procesorul audio, apoi daca este cazul la selectorul de canale si asa mai departe, la fiecare sector in parte poti sa te ajuti asa cum am spus de un strap cu condensator de la un canal functional din apropiere, cu mentiunea ca volumul este posibil sa difere in functie de unde iei semnalul insa important este sa descoperi unde se opreste semnalul.PS: Stiu ca pare un mesaj lung si complicat tocmai de aceea reiterez speranta ca s-a inteles ce am vrut sa zic Link spre comentariu
Vizitator TDRAGOMIR Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Multumesc pt raspuns.Oricum si eu ma gandeam la aceeasi ordine de verificare.In tinerete am lucrat cateva montaje electronice(Prin anii `81-90) dar atunci era altceva se lucra cu componente discrete mai mult si nu prea aveai cum sa arzi si altceva daca erai atent.Cum nu am mai lucrat de atunci nu mai stiam nimic cu se lucreaza ,,delicat,, cu CI.Concluzia este ca am un pic de habar de ceeace ce voi face, sper la sfarsit de saptamana.Azi am mai invatat ceva, deci nu am trait degeaba.Multumesc foarte mult pentru raspunsuri si rabdare Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Cine zice ca nu mai are nimic de invatat de fapt nu prea stie nimic din punctul meu de vedere, eu sunt primul care admit ca multe, tare multe mai am de invatat si asimilat in electronica in general dar nu e timp pentru tot deodata, asa pe parcurs experienta te invata cate o chichita.PS; Cu placere oricand asist cu ce pot. Multa bafta. Link spre comentariu
justMe Postat Noiembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 0. verificarea si intregirea cablajelor (sunt asa de......chinezesti....)1.la PT2323 verificat tensiunea de alimentare.....9v....ok2.la PT2258 cerificat alimentarea....9v....verificat daca este semnal pe intrate si iesire fata de masa....ok3.verificat tensiune alimentare TDA7294....40v....verificat semnal intrate.....ok....verificat semnal iesire.....Faild......>TDA ars< schimbat si totul....okacum alta nefacuta.nu merg satelitii de la surround.1.verificar TDA-urile de linie....alimentare....ok2.verificat semnalul de intrare cu masa comuna la pin 9.....toate 3 ok3.verificat semnal iesire tot cu masa la pin 9......2 dintre ele ok ...cel din mijloc....Faild4.mai trebui sa merg sa il cumpar si revin......pt toate ii multumesc Domnului #popa ionut :partyman: care a avut amabilitatea si rabdarea de a ma ajuta. Link spre comentariu
popa ionut Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Spre deosebire de altii de pe forumul (Bubu) nu m-am putut abtine sa nu dau nume ...scuze daca am facut reclama , esti de 10de ori mai istet si te prinzi si repede unde trebuie sa masori cum sa faci si chestii dastea... ..asta te-a ajutat foarte mult si o sa te ajute...dar si pe mine ca nu am stat sa iti explic de 10 ori un lucru,pune colo fa colo ...ce sa iti mai zic... sa il stapanesti sanatos sa ai paste de el si sa te inveseleasca la multe petrecerii.. Link spre comentariu
justMe Postat Noiembrie 30, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 e nu ca asta este buna.am schimbat astazi TDA7269 si tot nu merge.am verificat alimentarile -pin 3 si 6 ...40v-pin 5 si 9....20vla intrare-firele de la un satelit pe pin 7 si 9 se aude ff incet.......ok-firele le-am mutat pe pin 11 si 9 se aude ff incet.........okla iesire-firele pe pin 4 si 9......faild-firele pe pin 2 si 9......faildpe integratul vechi scria TDA7269A pe asta scrie fara "A".....ma indoiesc sa fie diferitece sa ii mai fac?numai bine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum